http://www.youtube.com/watch?v=6rTWa...layer_embedded
bu uygulamada herşey yolunda. sizin desenlerde biraz kayma ve dalgalanma olmuş. bilen arkadaşlar yorum yapabilir mi? malzeme veya ne tarz bi işçilik hatasının olduğunu?
http://www.youtube.com/watch?v=6rTWa...layer_embedded
bu uygulamada herşey yolunda. sizin desenlerde biraz kayma ve dalgalanma olmuş. bilen arkadaşlar yorum yapabilir mi? malzeme veya ne tarz bi işçilik hatasının olduğunu?
Sakin güç...
İlk çalışmanız olduğu için güzel olmuş. Elpadre deniz dalgalanmanın nedenini yazmış zatenBu arada deniz hocam telefonunuzmu değişti sizin geçenlerde bir aradım ulaşamadım .
Elinize sağlık öneri yapıcam izninizle
carbon fiberi ısı ve basınç altında kurutmaz iseniz kumaş üzerindeki epoksiden başka bişey olmaz bunu yapan makinanın adı otoglav ikitelli sanayide bu fırınlar var 120C 8ATM uyguluyor bilginize
tabi burda aslında asıl soru amac egr performans parcası yapıcaksanız öneririm ama yok görüntü ön planda olucak ise yaptığınız işlem tabiki doğru
[SIGPIC][/SIGPIC]
Kullanılan reçinenin özelliğine göre değişir, yanlış bilgi vermeyin. Air cure reçineler de var, otoklav gerektirmeyen. Kürleme işleminin de reçinenin malzeme özelliklerini ne kadar değiştirdiği yine reçineden reçineye değişir. Bir de hand layup işleminde genelde otoklav kullanılmaz.
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
daha kaliteli fotolar olursa yapılan işi daha net görebiliriz
kaymalar olmuş sanki bu fotolarda![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
KELLEPACA
Kullanılan reçinenin özelliğine göre değişir, yanlış bilgi vermeyin. Air cure reçineler de var, otoklav gerektirmeyen. Kürleme işleminin de reçinenin malzeme özelliklerini ne kadar değiştirdiği yine reçineden reçineye değişir. Bir de hand layup işleminde genelde otoklav kullanılmaz.
hand lay up= el ile sürülen demek istiyoruz heralde bu arada onada laminasyon epoxy denir
her ne ise bana hangi üründen bahsettigini söylersen(marka) yapılması gereken işlemlerine kadar yardımcı olabilrim .Recine(ki organik temmeli bir katalizördür) carbonla bağ kurmaz kimyasal olarak mükün değil genelde ona epoxy denir sanada onu söyliyim sen yanlış biliyorsun zaten amaç aramidin yada carbonun arasına basınc altında liflere epoxynin ulaşması ve ısı altında kimyasının değişmesi .Zaten karbon fiber bildiğiniz kumastır istenilen sekil verildikten sonra sertlestirilir yoksa asıl halini alan karbon geri eski haline gelmez
Bunuda kaba etimden uydurmuyorum bir akrabam uzun yıllardır karbon fiber deniz gerecleri yapıyor
[SIGPIC][/SIGPIC]
Bunu tartışma konusu haline getirmek istemiyorum ama madem sordun örnek olarak söyleyim Araldite LY5052 modeli reçine Cold-Curing Epoxy Resin diye geçer mesela ve 25 derecede kürlenebilir, istersen datasheetini yollayayım. Ben kimseye biliyorsun bilmiyorsun demedim, sadece reçine illa otoklavda kürlenir demek yanlıştır. Reçine dediğimiz şeyin tonlarca çeşidir var. Tartışmayı uzatmak istemiyorum ama şunu da söyleyim ben de bi yerimden sallamıyorum. 4 senedir Türkiyede bu konuda en gelişmiş tesiste kompozitler üzerinde çalışıyorum ve şu an karbon-epoksi kompozitlerin darbe altında delaminasyonu üzerine yüksek lisans tezimi yazıyorum. İşin içinde olmama rağmen de kompozit konusunu yaladım yuttum diyemem, bu iş dipsiz kuyudur 3-5 senede vakıf olunmaz.
Four wheels move the body, two wheels move the soul.
ya sevmiyorum interneti mimikler belli olmuo
ben seni sende beni yanlıs anlamısın
kusura bakma
![]()
[SIGPIC][/SIGPIC]
arkadaşlar son hallerini çeker koyarım siteye, 3 aydır kullanıyorum kapı kolları orta konsollları... şimdi sırada yeni yaptırdığım kapı çerçevelerinde
bizde amaç tamamen hobby arkadaşlar, elbette uygulamalarımızda yanlışlar olacaktır, uyaran, önerilerde bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim... açıkçası 10 usd ye bile malolsa fabrikasyon bir carbon vites çerçevesi alacağıma, 100 usd ye malolmuş kendi ürünümü arabamda görmek beni daha çok memnun ediyor![]()
vites çevresi ve de kapı kolları carbon fiber yapıldı, merak eden arkadaşlar vardı zaten ilk resimlerde hangi parçaların yapıldığı adım adım gösteriliyor
o zmn maşallh dıyelım bnde bılıyorum kaplann parçlar oldugunu hatta onlara dıkkat edılmesı gerektıgını ama sıyah cıkmıs hıc detay bellı olmuyor gule gule kullanın..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)