User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Kil,Wax,Koruma Tavsiye Lazım

lucky Jackal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kil,Wax,Koruma Tavsiye Lazım

Arkadaşlar ne zaman siyah bir araba alsam bu hastalığa tutuluyorum,arabanın ayna gibi parlaması,yakından baktığım zamanda en ufak pürüz dalgalanma leke görmemem lazım.Yeni aracıma alındığı gün sonax ın siyah renk araçlar bu cilasından uygulattım

şöyle bir sonuç elde ettim,güzel gibi görünüyordu

aradan geçen 20 günlük süre zarfında ise araç 3 kere sonaxın cilalı şampuanı ile yıkandı ama açıkçası ben hiç kaportaya cilaya yakından bakmamıştım,hep aceleye geldi yıkattık çıktık inceleme fırsatı bulamadım.
    en son ise dün Meg'in şu ürünü ile kendim cila yaptım (ürün ve yağmurdaki sonucu)

Dün meg. cilayı kendim yaparken farkettim ki araçta yakından dikkatli bakılınca belli olacak şekilde yer yer kılcal çizikler var,ayrıca sağ sol çamurlukta nedenenini anlayamadığım bir şekilde su damlası kalıntısı gibi izler var,yani nasıl anlatayım hani yağmur yağar arabayı yıkatmazsınız o yağmur damlaları kuruyunca nokta nokta çamur şeklinde iz bırakır,onun gibi izler var,kaportaya yapışmış gibi sanki,çıkmıyor bi türlü.dün benim çabalarımda fayda etmedi,bu ürünlerin hiç biride fayda etmemiş.Çok yakından dikkatli bakınca belli oluyor inanılmaz rahatsız etti beni.

Şimdi ben sıfırdan bunlardan kurtulup yeniden parlaklık istiyorum,yalnız pasta olayına pek sıcakta bakmıyorum,kil kullansam aracın üstündeki bu kadar cilayı kil alır mı? eğer kil alırsa;
    meg. in şu ürününü kullansak (sanırım bunun içinde cleaner wax falanda var tam bir set şeklinde)

Arkasından şu cilayı yapıştırsak işimiz görülmüş olur mu?

bu ürünlerin öncesine sonrasına veya arasına şu ürünüde katmalısın diyebileceğiniz bir ürün var mı?
    Eğer Kil o kadar cilayı çıkartmaz diyorsanız mecbur pasta mı yaptırcaz,pasta beni çok tedirgin ediyor ustalık isteyen bir iş,bu şekil temiz pasta yapan bi ustam vardı adamı bulamıyorum,güvenemiyorumda kimseye pasta konusunda.
    nasıl olcak bu işler
    biraz uzun oldu ama okuyupta bilgi veren olursa sevinirim,birde ben öyle ürün numaralarından kısaltmalarından falan anlamıyorum.Bana diyin ki şunları şunları alıcaksın şu şekilde uygulayacaksın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    incideki iplenmeyen başlıklar gibi oldu bi tek @1'i iplemiyoruz beyler capsim eksik uppppppp yokmu bu işin bir bileni

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben başlığı şimdi gördüm. Soft kil bazen her kiri veya cilayı çıkartamayabilir. Ama sizin sürdüğünüz cilada sıkıntı olacağını düşünmüyorum, kil çıkartır.
    Tabi ardından gene güzel bir boya temizleyici ürün sürmekte faydalı olabilir.
    Cleaner wax kullanabilirsiniz. Ardından elle veya düşük devir makina ile birkaç kat nxt atarsanız kılcallar kapanır.

Sonax'ın ürünü dolgu özelliklidir düşük devirde makina ile güzel sonuç verebilir. Benzer şekilde nigrin markasında da renkli cilalar var, onların dolgusu daha bol yani kılcal çizikler daha güzel kapanabilir.

Demem o ki, illaki pasta yaptırmanıza gerek yok, dolgulu ürünlerlede çizikler kapanır, gayet güzel bir görüntü ortaya çıkar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki bu resmini koyduğum meg'in kil paketinden alsak (hem kil var hem cleaner wax var içerisinde) bunu uygulasak,arkası yine sizin söyledğiniz renkli cilalardan veya nxt atsak,yukarda bahsettiğim bu damla damla şeklindeki izlerden kurtulabilir miyim acaba.Çizikler bişekil dolgulu cila ile kapanır dedğiniz gibi ama ben bu damla damla izlere takmış durumdaym

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı lucky Jackal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki bu resmini koyduğum meg'in kil paketinden alsak (hem kil var hem cleaner wax var içerisinde) bunu uygulasak,arkası yine sizin söyledğiniz renkli cilalardan veya nxt atsak,yukarda bahsettiğim bu damla damla şeklindeki izlerden kurtulabilir miyim acaba.Çizikler bişekil dolgulu cila ile kapanır dedğiniz gibi ama ben bu damla damla izlere takmış durumdaym
    Kil ile bahsi geçen lekeler çıkar diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kil ile bahsi geçen lekeler çıkar diye düşünüyorum.
    teşekkür ederim ben bu hafta sonu bayramda bi dalayım arabaya o zaman

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben yağmurun nokta nokta iz bırakıcağını zannetmiyorum benim hiç başıma gelmedi öyle bi olay kill bence iş görücektir
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Livestrong Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben yağmurun nokta nokta iz bırakıcağını zannetmiyorum benim hiç başıma gelmedi öyle bi olay kill bence iş görücektir
    tabii ki yamurdan değildir ben lekeyi tarif etmek için o şekilde açıklamak zorunda kaldım hafta sonu girişirim inşallah bakalım sonuç ne olacak

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    anladım kireçli sudur ozaman büyük ihtimal benim spoiler de baya nokta nokta iz bırakmıştı
    kill falan uyguladım %40 ı aldı gerisini polisaj makinasıyla halllettim
    Livestrong

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Livestrong Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    anladım kireçli sudur ozaman büyük ihtimal benim spoiler de baya nokta nokta iz bırakmıştı
    kill falan uyguladım %40 ı aldı gerisini polisaj makinasıyla halllettim
    kireçli su aklıma gelmemişti hiç,gerçekten olabilir.ilginçtir sadece çamuruklarda var onuda çözemedim,kaput tavan bagaj panllerde hiç yok.kil ile bi deniyim bakalım sonuç ne olacak

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)