Anladım,teşekkür ederim abi.Bende hani düzgün marka belki polishtir falan diye heves etmiştim.
Printable View
Ya arkadaslar bu vax lari makineylemi yapiyorsunuz ben gecenlerde hare giderici almistim elle uygulamaya kalktim saatlerce ugrastim varmi bu isin kolay yolu
Boya koruyucular wax ve sealant diye 2 ye ayrılır wax doğal ürünlerden yapılır sealant kimyasal bileşenlerden oluşur.
Wax makineyle atılmaz elle sürülür, çok ince bir tabak halinde sürüldükten sonra kuruması beklenir kuruduğunu parmağınızı sürdüğünüzde toz şeklinde elinize gelmesinden anlarsınız, kuruduğundan emin olduktan sonra microfiber bezle silinir.
Sealant tercihe göre makinaylada ellede atılır içeriğinde temizleyici veya aşındırıcı yoksa elle atılması yeterlidir.
Hare giderici en hafif aşındırıcı üründür, polisajı elle yapmak çok zor ve sonuç tatmin etmez.
Polisaj makinası kullanmayacaksanız en verimli sonuç elle glaze atıp çizikleri maskelemek onun üzerinede wax veya sealantla korumaya almak.
ben 2 ay önce detailing konularına bakıp bune yav wax nedir ki derken.
bugün 2 hafta önce aldığım makine için pedler geldi. bu ay limiti aştım önümüzdeki ay wax ya da sealant alımı yapacağım. daha ocak ayı sömestr gelir de eve dönersem belki bi uygulama yaparım.
Ciddi ciddi sıkıntıdan bu işe verdim kendimi. yolda yürüken çevredeki araçların boyasına bakıyorum. sene sonu stajımı tımarhanede yapacam herlhalde :D
Hala netten ürünlere bakıyorum sunu aldım bunu aldım aaa sundanda aliyim bunu sürerim bununla beraber bunuda üstüne sürelim arabaya bu bakicaksin 1 ay sonra boya kalmamış :):):)
2 sene sonunda 915im bitti black holeda az kaldı elinde hazırda olan varsa bi pm atabilirmi bana
Bende yazın Rıdvan'dan bez, pb ve nxt alarak bulaştım bu işe.
Öncelerde umursamıyordum, hiç bilgim yoktu ve vakitte ayıramıyordum.
Birgün gecenin 12'sinde Rıdvan'ın yanına uygulama yaptırmaya gittim ve sabah 5'te çıktım, o gece eve geldiğimde virüsün bulaştığını hissettim ve güneş altında hafta boyunca arabayı incelemeye başladım :)
Çok geçmeden yıkama şampuanı, bez alımı vs derken polisaj makinasını alıverdik.
Mahalle karıları birgün bizim eve de gel demeye başladı akü :)
hatta geçende aracıma vurup kaçmışlar, önceden olsa kafayı yerdim, şimdi polisaj+rutüşla hallettim çok şükür...
Şimdi full atas, meg ve birazda chemical guys setim var, ilk başlarda parayı gözün görmüyor ve ne varsa alıyorsun, hastalıktan arkadaşlara bulaştırıyorum işi, farklı arabalara polisaj vs :)
seko bendeki pb bitmek üzere, vakti zamanında bilmediğimden bol kullanıyodum, beraber alalım bi ara erdem boya'dan istersen, bende eyüp'teyim...
Şimdi siteden tunacan arkadasımdan aldigiim collinite 915 ımiz geldi bu gün kısmetse black hole glaze miydi neydi onuda aliyorum Sekolive sagolsun verdi coşkuyu bana gaza geldim arkadas Allah Allah nidalariyla girisicem arabaya :) ama uygulama yapmayı bilmiyordum saolsun sitede herkes yardımcı oldu şimdi bir kaç sorum daha var
Aracıma gecen hafta pasta cila yapılmıştı ms pasta birde ms cila atıldı cuma aksamı otoparka çektim yatıyor öyle haliyle tozlu sadece su tutup yikiycam ardından sırayla glazeyi ve colli yapicam bunların miktarları nasıl olmalı mesela colli az olucakmis glaze ne kadar olmalı ve araç üzerinde ne kadar bekletilmeli ikiside meg pediyle mı uygulan malı ?
glaze'i de az sür, fazla sürdüğünde bezle silsende pb iz bırakabiliyor
sonucu güzel diye bol süresin gelebilir ama gerek yok :)
tüm aracı bitirdikten sonra bezle silebilirsin, daha sonra colli'ye geçersin...
colli'yi de daha az sürmelisin ve bence iyice yaymalısın.
Güncel uygulama sekli için yardim
bu nasıl bir virüstür yaaa...
Boya korumadan boyacılığa dadandım daha fena :)
Glaze ile wax ın uygulama şekli aynı..
Tek fark glaze de uygula hemen sil yapıyorsun wax da kurumaya bırakıp parmak testinden sonra siliyorsun..
Eywallah Antalyalogy Abi'm ;);)
Bir şey değil ne demek , bilgi paylaştıkça çoğalır.:icon_tup:
Ben her zaman şunu savunuyorum ;Adam arabasına hasta motora,bakımına,lastiğine, yağına suyuna vb müthiş ilgili bir yanaşıyorsun arabaya görüntü şu;
http://www.wraptivo.net/faq/400_bmwbefore.jpg
Neden çünkü önüne gelen yerde yıkatıyor, fırçasız yıkatıyorum diyor ama o peluşun-süngerin daha önce nasıl kullanıldığını her araç yıkamadan sonra yıkanıp yıkanmadığını bilmiyor (halbuki içi kum dolu :( )
Ben aracıma bakıyorum demek için diğer özen gösterdiğimiz şeyler kadar detailing e de önem vermeliyiz :icon_tup::icon_tup: