Zevk ve tercih meselesi ama 915 katı wax bu sıvı, sıvı ve ıslakken uygulanabilir olması işi kolaylaştırıyor, katı waxları uygulaması biraz daha zahmetli. Kalıcılık olarak net birşey söylemek zor kullanım şartlarına göre değişiklik gösterir ama genel olarak waxların ömrü en fazla 3-4 ay sürüyor.
Siyah renkte ıslak görünüm için butter wax daha iyi olabilir birde fiyatı çok uygun (40 TL) Hakan abinin elinde kaldıysa kaçırmamak lazım.
Krem tipi veya katı tipte wax ile hızlı cila olarak tabir edilen sulu zırtlak cila grubu birbirlerinden çok ayrı dünyadalar.
Quick wax'ın amacı, mevcut korumaya katkıda bulunmaktır. Kalıcılık konusunda krem cilaya oranla quick wax sınıfta kalır ki nxt'nin bile makismum 1 ay dayandığını biliyorken, quick wax'tan kalıcılık beklememek lazım.
Parlaklık konusuna da gelirsek, denemeden sulu cila ile butter arasında bir fark olmaz demekte doğru olmaz.
Parlaklık farkını da gözle anlamak pek mümkün değil, ancak glossmetre ile ölçüm yapılırsa aradaki fark belli olur.
Bir diğer ayrıntı ise, quick wax'ın dolgu özelliği yok, butter'da ve chemical'ın diğer carnauba sınıfı cilalarında ama az ama çok (misal cherry wet wax'da oldukça fazla dolgu var) dolgu vardır. Yani, aracının yüzeyinde kılcal çizikler varsa özellikle carnauba sınıfı ve de özellikle dolgulu carnauba sınıfı bir ürün ile çizikleride geçici olarak kapatırsın ama quick wax ile kapatamazsın, dolayısıyla da gene sonuç dönüyor dolaşıyor elma ile armut kıyasalamasına.
ben sanırım yanlıs cümlemi kurdum diye bakıyorum ama oyle birseyde goremiyorum basından beri demek istedigim su ki hicbir ürünü compare ettigim flan yok quick wax kalıcı diye birseyde yazmadım hepsi ayrı alanda ürünler ben orda lafın gelisi quick wax dedim farketmez quick detailer da yazabilirdim.demek istedigim suydu: bunuda senin yazdıgını COPY ederek belirtiyorum:''Parlaklık farkını da gözle anlamak pek mümkün değil, ancak glossmetre ile ölçüm yapılırsa aradaki fark belli olur.'' Sonuc olarak kondisyonu aynı olan 2 arabayı bu ürünle yıkasanızda digerinide yıkama sonrası quick waxla silsenizde ortalama sonuc bana gore aynı olucaktır.Sahsi gorusumdur size gore dogal olmayabilir bunada saygı duyarım![]()
Bende diyorum ki sonuçtan kastının ne olduğuna bağlı. Sonuçtan kastın parlaklık ise ve her iki aracın zemininde çizik yoksa parlaklık farkını gözle anlamak mümkün olmayabilir.
Ancak iki aracın zemininde çizik varsa, quick wax ile doğru düzgün parlaklıkda elde edemezsin çünkü ışık altında çizikler belli olacak ve bir miktar dolgulu olan butter wet wax öne çıkacak.
Sonuçtan kastın koruma süresi ise gene dediğim gibi quick wax ile ancak mevcut korumanın ömrü uzatılabilir. Quick wax veya quick detailer tek başına çok birşey vaad edemez.
hakan sanirim, bir daha birsey getirtmezsin, agzin iyi yandi gecen seferkinen.
arzi anlamak cok zor, hangisi cok satilir filan, bir de herseyi bela...
Built to fall....
bu kimyasal biraderlere ulasan var mi;
siteleri temmuzdan beri patlak![]()
Experience is what you get when you don't get what you want.
Bende ulasamiyorum telefonlarda caliyor acan yok o civarda olan arkadaslar dukkan acikmi diye bakip bilgi verirse iyi olur valla.aciksa dukkana gdicez artik
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)