Belirli oranlarda sampuanla su karistirip koyuluyo
Printable View
Belirli oranlarda sampuanla su karistirip koyuluyo
konusu açılmışken 400 liraya kadar alabılecegımız basınclı yıkama makınası tavsiye edebilcek varmı ? zaten arabaları yıkatmaya verdiğimiz aprayla kendıni kısa sürede amorti eder.
Basınçlı yıkama hakkında bilgim yok ama o köpük yapan aleti de basınçlı yıkama makinene göre alıyosun galiba onun için dikkat etmek gerek uyumluluk açısından
ben normal ilaçlama pompasıyla kullanıyorum gayet güzel köpükde oluyor, yalnız elinizin altında hortum yoksa uğraşmayın taşıma suyla akmıyor hep iz bırakıyor, kafamda 3 tane fıskiye motoru alıpda damacanaya takma fikri var :D en kralı basınc yetermi bilemem denemek lazım:) damacanayı doldur indir aşağıya suda yeter :D
pompanın içine araç şampuanı koy biraz. yarıya kadarda nerdeyse su doldur ağzını kapat iyice çalkala. ondan sonra püskürt araca bildiğin köpük piskürtüyo. ama suyu iyi ayarlamak lazım. yoksa su fazla geldiği için yeterince püskürmüyo köpük
EZ Jet Water Cannon with 8 Built-In Spray Patterns - YouTube
Acaba derdimize çare olabilir mi ?
KARCHER FOAM LANCE 0,3 LT - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 50953790
bu aparat basınçlı su makinesinin ucunamı takılıyor.
sanki iş şampuanda bitiyor gibi.burda bazı benzinliklerde makineler var hiç köpürmüyor desem yeridir.
mesela orta halli bir basınçlı su makinası alıp ucuna böyle bir aparat taksak iş görürmü onu merak ettim.yani bunların ayrı bir makinasımı var ?
Tabi şampuandan şampuana muhakkak fark ediyordur ama bu işin en temizi en güzeli foam lance ile oluyor.Basınçlı yıkama makinesi hakkında pek bilgim yok ama foam lance ve basınçlı yıkama makinesi set halinde erdem boya'da satılıyordu.Bütçeniz varsa onlara bakabilirsiniz :)
Herhangi bir basınçlı yıkama makinesi değil de foam lance e uygun bi basınçlı yıkama makinesi alman gerek.Onların da iş görebilcek seviyede olanları 140 tl civarıydı.Dediğim yerde yıkama makinesidir köpük aparatıdır şampuanıdır herşey var o setin içinde.Fiyatına ordan bakıp bütçenizi aşar mı aşmaz mı karar verirsiniz :)
epoca distribütörü unison tec one foamer'dan getirmiş. Bende payıma düşen sayıda aldım. Kdv dahil 33 TL verdim. Yurt dışı satış fiyatıyla aynı oldu.
Halen biraz tuzlu sayılsada bu sabah ofise giderken benzincide denedim, ilk denemede şampuan fazla kaçınca garibim traş köpüğü gibi attı köpüğü, sonra az şampuan çok su karışımı yaptım, istediğim gibi perde şeklinde ve aynı videodaki gibi köpük yaptı, zuzu terzemiz oldu :)
Adamlar şaşırdı, ne la bu pompalıyor sıkıyor her yer köpük içinde, ver la ver bende sıkacam diye sıraya girdiler, pompa elden ele geçti :D :D :D
Bende şimdi arayıp görüştüm. Tek epoca için 15 euro + kdv fiyat istediler. Eğerki alacak kişi adedi belli olursa görüşüp fiyatı aşağı çekebilme imkanımız var.
O bazılarının eline acaba daha önce hiç epoca tec one foamer değmiş mi merak ettim. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlara harbiden deli illet oluyorum.
Ben bugün valet pro şampuan ile denedim, sonuç gayet başarılı. Ha tabi kullandığım şampuanın da temizlik özelliği var o ayrı. Yani tec one foamer'a snow foam ve türevi şampuanlar koyarsan verim alırsın. Yoksa sonax turuncu şampuan ve türevi şampuanları yani kirleri ovalamadan çıkartmayan şampuanları koyarsan sadece köpük elde etmiş olursun, şampuanda çöpe gider.
Hımm, ben kendime iki tane aldım tanesine kdv dahil 33 TL ödedim, sen hesap et. Biraz vatandaşla pazarlık yapmanız lazım. Gerçi 15 euro+kdv'de gayet uygun sayılır. Çünkü yurt dışında 12 euroya satılıyor.
foam lance mi satınca bu epoca ya merak sarmıştım diğer forumda belki sende görmüşsündür işe yaramıyor araba yıkanmaz falan yazanlar vardı bence yaptığı işe göre fiyatıda makul evde 5 lt valet pro var fakat nano yapınca kullanabilir miyim meçhul. ayrıca nerden temin ettin öğrenebilir miyim?
Aracında nano varsa tavsiyem gtechniq g-wash, wolfs chemicals nano bathe kullanmandır. Asla cilalı şampuan kullanma, çünkü nanonun üzerine yapışıp su itme ve boncuklanmayı bozar. Gerçi ipa ile silince eski haline gelir ama sen yinede kullanma.
Valet pro poseidons carnauba wash kullanıyorsan, tez birine sat kurtul yerine dediğim şampuanlardan al ya da en basitinden sonax turuncu konsantre al, ondan zarar gelmez.
Epoca'yı diğer mesajımda da dediğim gibi unison'dan aldım. (Yerleri istoç'ta, Unison)
Toplu olarak alınabilir aslında bende tam köpük yapan böyle birşey arıyordum.. bide plastik boş şişeleri varsa ondanda alırım :)
ilaç sıkma pompalarıda aynı görevi görmezmi kipada görmüştüm :)