User Tag List

Sayfa 7/13 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
239 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Chemical Guys Türkiye

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kadar bilgi birikim var
    Neden peki bir dükkan açmayı düşünmüyorsun?
    Yoldaki araçlara bir bak, kaç tanesinde dairesel çizik yok, kaç kişi benzin aldıktan sonra bedava araç yıkama kuyruğuna giriyor, kaç kişi aracını fırça ile yıkatıyor, kaç kişi meguairs dışında bir markadan haberdar ya da geçtim sonax dışında bir markayı biliyor, kaç kişi periyodik bakımlar dışında aracına özeniyor, kaç kişi boya kalınlığı nedir biliyor, kaç kişi pasta ayrı cila ayrı bir hadise biliyor....
    Daha dükkan kirası, ürün getirtme, gümrükle uğraşma, kimyasal testler...vs vs vs var.
    O yüzden bu ölümlü dünyada bilgimi ücretsiz paylaşmayı tercih ettim, ileride şartlar çok uygun ve olgun olursa o zaman dükkan açabilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hakan abi aç bi dükkan müşterin olalım valla.
    Anacım bana iyi ışıklandırmalı biryer bul, And. yakasında olsun, karın tokluğuna ben sana yardımcı olurum ama diğer türlü o iş şu an felaket ıslak, kuruması için çok uzun zaman geçmesi lazım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı TGY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok burdayım bayram sonrası gelicem istanbula.pm yaz gelicegin zaman
    Tamam şu programa bakayım, sana bildiririm
    Orada görüşemezsek, İstanbul'a geldiğinde görüşürüz (inşallah )

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yoldaki araçlara bir bak, kaç tanesinde dairesel çizik yok, kaç kişi benzin aldıktan sonra bedava araç yıkama kuyruğuna giriyor, kaç kişi aracını fırça ile yıkatıyor, kaç kişi meguairs dışında bir markadan haberdar ya da geçtim sonax dışında bir markayı biliyor, kaç kişi periyodik bakımlar dışında aracına özeniyor, kaç kişi boya kalınlığı nedir biliyor, kaç kişi pasta ayrı cila ayrı bir hadise biliyor....
    Daha dükkan kirası, ürün getirtme, gümrükle uğraşma, kimyasal testler...vs vs vs var.
    O yüzden bu ölümlü dünyada bilgimi ücretsiz paylaşmayı tercih ettim, ileride şartlar çok uygun ve olgun olursa o zaman dükkan açabilirim.
    Tamam abi düşüncene saygım var ama bu şekilde düşünerekte nereye kadar sürecek?
    Bir yerden ufakta olsa başlamak gerekmezmi?
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla nanoya dair şu fotoyu gördüm, yandım bittim

seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi nano öyle ahım şahım bir parlaklık vermiyor kalite waxlardan 1 tık önde.Ama olay şu nanodan önceli yüzey tamamen kusursuz biçimde daireslden,çizikten,rds'den,portakal kabuğundan arındırılırsa üstüne nano geçince mükemmel duruyor.Ve araç siyahsa birazda ışık oyunuyla bunun gibi parlamalar sağlanabiliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tamam abi düşüncene saygım var ama bu şekilde düşünerekte nereye kadar sürecek?
    Bir yerden ufakta olsa başlamak gerekmezmi?
    Yok almayayım, dediğim gibi işin matematiğine sığdıramıyorum, çok bilinmeyen ve faktör var, dışarıdan davulun sesinin hoş gelmeside var, var oğlu var.

Ha zaten, çok canımı sıkarlarsada (devlet açısından, ülke açısından...vs) pılımı pırtımı toplayıp buradan cehennem olmakta gündemimde var. O yüzden yatırım matırım yapmıyorum, yapmakta istemiyorum.

Kankam geçen gün maslakda yeniden açılan swissvax'ın dükkan fotoğrafını gösterdi, yapalım edelim diye sesli düşündü, bende tüm negatifleri gösterdim, şu an o fikrinden caymış durumda.

Aga ben burada paylaşım yapıyorum, fikrimi, bilgimi, tecrübelerimi bedava yayınlıyorum, allahtan daha ne istiyorsunuz anlamadım ki. İnternette gırla uygulama videosu var, en kötü ver 50-100tl hurda panel al, o panel üzerinde ne yapacaksan yap sonra 3-5 harca lazım olanları al, kendi aracına kendin bak. (Tabi yerinde müsaitse)

Ben bir nevi uyandırma servisiyim beni öyle görün, elin Borusan'ında 1500 TL'mi euro'mu ne zıkkımsa artık o fiyata xzilon uyguluyorlar çok arzu eden ebayden o ürünü 30 dolara alır, atla deve değil kendi kendinede uygular. (Xzilon ile ilgili yakında video, foto paylaşımı gelecek )

Özetle, ben bu detailing merkezi, dükkanı açanların en nefret ettiği modelim, niye çünkü adamın sattığı ürünün yurt dışı fiyatını bırak giriş fiyatını biliyorum, 10liralık ürünü gidip 50 liraya almam içinde anlımda ledlerle enayi yazması lazım ki gündüzde rahat gözüksün ve okunsun.

P.S : İşin mafyasınıda unutmamak lazım. Bu da dükkan açmamam için en baba faktörlerden biri...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi nano öyle ahım şahım bir parlaklık vermiyor kalite waxlardan 1 tık önde.Ama olay şu nanodan önceli yüzey tamamen kusursuz biçimde daireslden,çizikten,rds'den,portakal kabuğundan arındırılırsa üstüne nano geçince mükemmel duruyor.Ve araç siyahsa birazda ışık oyunuyla bunun gibi parlamalar sağlanabiliyor.
    Carnauba cila ya da dillere pelesenk olmuş şu meşhuuur sealant nxt sürmeden önce bile iyice temizlik yapman ve mümkünse çizik gidermen lazım, yoksa parlaklık bir yere kadar.

Nano'nun olayı aşırı parlaklık değil zaten, normal cilalara göre çok daha uzun süre koruma sağlamasıdır. Ayrıca iyi bir nano, bezle silme ve yıkama ile oluşan çiziklere karşıda çok uzun süre dayanım sağlıyor. Ama çizilmeye karşı dayanımı dandik bitki carnauba sağlayamıyor ya da o meşhuuur sealantlar fk1000p'ler nxt'ler sağlayamıyor.

Ayrıca burada en bilinen nxt 53 TL iken ben adam gibi nano için 70TL ile 120 TL arası para veriyorum. Nxt'yi her ay sürüyorsun, nano'yu sürüyorsun minimum 1 sene kafan rahat ediyor, bir daha ellemiyorsun bile. Kuş mu sıçmış, sıva mı düşmüş, kedi mi çıkmış, martı kayak mı yapmış...vs umursamıyorsun. Ama nxt ve türevi cilalarda camda avm güvenliği gibi nöbet tutuyorsun, kuş mu o benim aracıma mı sıçtı, lan yaktım çıranı, işin yoksa git sil.
    Normal cilalı bir araçta kuş sıçsın ve aracı güneş görecek şekilde 1 hafta hiç elleme sonra git bak bakalım başına neler gelmiş. Nano'da hiç abartmıyorum 1 hafta kuş pisliğinin durduğunu bilirim ve inan bana bunu bilerek yaptım, sonrada basınçlı suyu vurdum kuş boku aldı başını gitti. Boyada en ufak bir zarar yok.

Benim için devir nano devri, çünkü vaktim yok, sürekli birşey sürüp panik olmak istemiyorum, yeri geldiğinde sadece su ile temizlik yapmak istiyorum, kedi mi çıktı, leopar mı çıktı kafaya bile takmak istemiyorum, o yüzden incik boncuk cilaları bıraktım. Ha halen elimde eser miktarda var, onlarıda sıkıldıkça lake sehpaya, telefona, cama, duş camına falan sürüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi sen böyle anlattıktan sonra, nanolanmamak eşşeklik gibi hissettirmeye başladı beni
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi sen böyle anlattıktan sonra, nanolanmamak eşşeklik gibi hissettirmeye başladı beni
    Estağfurullah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı clioGT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

dur seni de nanolayacagiz az kaldi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DjHellfireS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dur seni de nanolayacagiz az kaldi
    beklemedeyim
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

CanberkD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Wolfs chemicals tek seferlik değil, ürünler 150ml şişelerde geliyor, gtechniq ve aquartz ise tek sefer sürebilecek boyutta şişeleniyor. Yani 25-30ml gibi şişelerde satılıyor. 25-30ml'lik cilada bir araca acemiysen ya anca yeter acemi değilsen araç boyutuna göre 2 kere bile kullanılır.

Nano öncesi sıralama şöyle olmalı;
    -yıkama
    -kil ile temizlik
    - gerekliyse polisaj
    - ipa+su karışımı ile tekrar temizlik
    - nano

Nano öncesi silikonlu, cilalı, yağlı, dolgulu ...vs'li ürünler kullanılırsa nano mano tutunmaz, bütün iş çöp olur.

Zaten polisaj düzgün yapıldıysa araç parlayacaktır akabinde alkol+su (ipa+su) ile temizlikten sonra nano uygulandığında da zaten bir köşede duran glazeler...vs'ler direkt çöp olacak.

Üzgünüm ama bana artık nxt, srp, pb black hole, white hole, sadece hole, glaze...vs incik boncuk gereksiz çar çöp ürünler olarak geliyor.
    Konu nanoya kaymis madem bende aklimdakileri sorayim

Yukaridaki 3 markadan hangisini tavsiye edersiniz ? Hepsinin farkli farkli bikac tane nano urunu var.. Nano urun alicaklara bir liste yapsaniz nasil olur ?
    Alıntı MTZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabalar bitti iklimleremi salca oluyosun olum artık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı CanberkD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu nanoya kaymis madem bende aklimdakileri sorayim

Yukaridaki 3 markadan hangisini tavsiye edersiniz ? Hepsinin farkli farkli bikac tane nano urunu var.. Nano urun alicaklara bir liste yapsaniz nasil olur ?

Aquartz'da bir kaç eksik ürün yelpazesi var ve şu an forumdan arkadaşımız Blackbird'de getirmiyor, yani Korelilerle ve gümrükle uğraşmak istemezseniz Aquartz'ı eleyebiliriz.

Wolf's Chemicals kendini sürekli geliştiren bir marka, ürün yelpazeside oldukça geniş. Ulaşmasıda kolay. Şimdi 40-50ml'lik minik setlerde çıkartacaklar fiyatı dahada cazip olacak.

Gtechniq'de ürünler pahallı, ürün yelpazesi çok geniş, kendini ispatlamış bir marka, fiyatlar göze alınırsa ucuz shipping'i ile tercih edilebilir bir marka.

Nanolex'de kendini geliştiren bir marka, bazı ürünler Gtechniq ile benziyor. Ürün yelpazeside çok geniş.

Benim için liste şöyle olmalı,
    - Nano şampuan
    - Boya için Nano cila
    - Nano cam cilası
    - Boyasız plastikler için nano kaplama
    - Jantlar için nano cila

Nanolex, Gtechniq ve Wolfschemicals'da yukarıda saydıklarımın hepsi var.

Bence web sayfalarına bakın fiyatları alın ona göre tercihinizi yapın. Hepsi iyi markalardır. Ama dediğim gibi Aquartz'ın ürün yelpazesi diğerlerine göre kıt kalıyor. En azından şampuan yok, ama bu ihtiyacı saydığım markaların şampuanları ilede doldurabilirsiniz.

Şu an ağırlıklı wolf's ve aquartz kullanıyorum.

Web sayfaları
    Nanolex Autopflege | nanolex
    www.gtechniq.com
    "AQuartz Crystal Titan PPF Coatings"
    Home - Wolf's Chemicals

Nanoda basit bir kaç kural var;
    1- Mutlaka boya temizliği (gerekirse polisaj)
    2- Nano ile uyumlu şampuan (Cilalı şampuanlar nanonun üzerine yapışıyor, korumaya birşey olmuyor ama boncuklanma bozuluyor ve su kaportada öbek gibi kalıyor)
    3- 2 ayda bir nano qd kullanılmalı.

P.S : Nano ile ilgili olarak Alican'ın web sayfasında (Boom Garage) kapsamlı bir yazı hazırlayacağım

CanberkD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aquartz'da bir kaç eksik ürün yelpazesi var ve şu an forumdan arkadaşımız Blackbird'de getirmiyor, yani Korelilerle ve gümrükle uğraşmak istemezseniz Aquartz'ı eleyebiliriz.

Wolf's Chemicals kendini sürekli geliştiren bir marka, ürün yelpazeside oldukça geniş. Ulaşmasıda kolay. Şimdi 40-50ml'lik minik setlerde çıkartacaklar fiyatı dahada cazip olacak.

Gtechniq'de ürünler pahallı, ürün yelpazesi çok geniş, kendini ispatlamış bir marka, fiyatlar göze alınırsa ucuz shipping'i ile tercih edilebilir bir marka.

Nanolex'de kendini geliştiren bir marka, bazı ürünler Gtechniq ile benziyor. Ürün yelpazeside çok geniş.

Benim için liste şöyle olmalı,
    - Nano şampuan
    - Boya için Nano cila
    - Nano cam cilası
    - Boyasız plastikler için nano kaplama
    - Jantlar için nano cila

Nanolex, Gtechniq ve Wolfschemicals'da yukarıda saydıklarımın hepsi var.

Bence web sayfalarına bakın fiyatları alın ona göre tercihinizi yapın. Hepsi iyi markalardır. Ama dediğim gibi Aquartz'ın ürün yelpazesi diğerlerine göre kıt kalıyor. En azından şampuan yok, ama bu ihtiyacı saydığım markaların şampuanları ilede doldurabilirsiniz.

Şu an ağırlıklı wolf's ve aquartz kullanıyorum.

Web sayfaları
    Nanolex Autopflege | nanolex
    www.gtechniq.com
    "AQuartz Crystal Titan PPF Coatings"
    Home - Wolf's Chemicals

Nanoda basit bir kaç kural var;
    1- Mutlaka boya temizliği (gerekirse polisaj)
    2- Nano ile uyumlu şampuan (Cilalı şampuanlar nanonun üzerine yapışıyor, korumaya birşey olmuyor ama boncuklanma bozuluyor ve su kaportada öbek gibi kalıyor)
    3- 2 ayda bir nano qd kullanılmalı.

P.S : Nano ile ilgili olarak Alican'ın web sayfasında (Boom Garage) kapsamlı bir yazı hazırlayacağım
    Cok tesekkurler yardiminiz icin, yazinizi burada da paylasin lutfen eminim ki bircok kisi reviewlarinizi, yazilarinizi takip ediyordur...

Elinize saglik
    Alıntı MTZ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arabalar bitti iklimleremi salca oluyosun olum artık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı CanberkD Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cok tesekkurler yardiminiz icin, yazinizi burada da paylasin lutfen eminim ki bircok kisi reviewlarinizi, yazilarinizi takip ediyordur...

Elinize saglik
    Estağfurullah

Yazı tamamlanınca Boom Garage linkiyle burada paylaşırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar nano urunler icin biraz sabredin, su an baya asama kaydettik yakin zamanda baya guzel urunler gelecek.

Bu arada CG daydim yine bugun, arkadaslarin getirdigi buharli makinaya bir goz atin. +Mango kokulari ciddi iyiymis saldirip aldim Bayram sonrasi CG urunleri icin detayli bir deneyim asamasini paylasacagim ama cok uzun zamandir ise ve urunlere bu kadar hakim bir dukkan gormedim. Tavsiye ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Chemical Guys'ta sadece ürün mü satılıyor yoksa uygulama da yapılıyor mu? Yapılıyorsa fiyatlar aşağı yukarı belli mi ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı DjHellfireS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar nano urunler icin biraz sabredin, su an baya asama kaydettik yakin zamanda baya guzel urunler gelecek.

Bu arada CG daydim yine bugun, arkadaslarin getirdigi buharli makinaya bir goz atin. +Mango kokulari ciddi iyiymis saldirip aldim Bayram sonrasi CG urunleri icin detayli bir deneyim asamasini paylasacagim ama cok uzun zamandir ise ve urunlere bu kadar hakim bir dukkan gormedim. Tavsiye ederim.
    Ürünlerin fiyatlarını da alıp bir paylaşsaydın keşke

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)