Abi sectigin renk hakkaten koyu55 serisi icin 2 farkli siyah tonundan elde ediliyor. 90 seri su bazli icin ise tek komponent
255 verniklede bence gayet guzel cam gibi olur. Sim icin ise o rengi bence calismak ve uygulamak lazim cunku nasil duracagini gormeden hayal etmek bence cok zor.
74 model sehpa...
bunun aynısı çıktı ben de tekrar hazırlattım rengi yazık yapıştıracağım...
orj rengi Nero Sideral met. MAS 906/C
Evet simdi direk cikarrti orjinal rengi. Sizin orjinal rengin icinde metalde varmis metalik bir siyah. Su an uygulayacaginiz renge cok az sedef uygulanarak bence cok guzel sonuclar elde eldilir. Dogru sedef rengini bulmak lazim ama
74 model sehpa...
hocam rengin orj.i güzeldir mutlaka ama ben üzerinden tam 7 kat kazıdımsonradan atılan katlar rezil ötesi oldu, bildiğin tofaş fümesi gibi, ben orj rengi hiç göremedim maalesef....
peki 1kg içine ne kadar sim katılması mantıklı olur, güneşli havada biraz sim belli olsun yeter![]()
O rengi calismadan soylemek biraz zor, sizin aklinizdaki rengi bulmak icin en azindan bir panel calismasi yapilmasi lazim. 100 gr boya yapip icine azar azar girerek denemek en mantiklsi olur.
74 model sehpa...
Hazır boya vernik hakkında bilgili birisini bulmuşken aklıma takılanlara sorayım;
2002 kodlu vernikte pasta yapılamamasının sebebi nedir ? çok sert olması mı ?
2002 veya benzer özellikteki vernik şuan herhangi bir markada seri üretimde kullanılıyor mu ?
Bazı Nissan GT-R lerde özel bir boya kullanılıyordu çizilmeye karşı dayanıklı aynı vernik mi ? (Yanlış hatırlamıyorsan gri renkte bu seçenek vardı)
Fabrika boyaları dahil yeni nesil çoğu araçta portakal kabuğu görüntüsü (vernikteki dalgalanma) var, yeni nesil araçlarda daha çok var bunun sebebinin çevreye daha zararsız olduğu için su bazlı vernik kulanıldığında ötürü olduğunu söylüyorlar sizin fikriniz nedir ?
Konuyu dağıtıyorsam kusuruma bakma abi.
yok yok çok güzel konu oldu, ben de çok yararlandım yarın akşam boyaya gireceğiz, kullandığım ürünler hakkındaki yorumlarımı da yazarım sonrasında...
Cizilmeye karsi direncli vernikler mercedesin siyah arabalarinda kullaniliyor.
Ayrica mesela sole diyim sadece markaya ozel uretilen verbiklerde var mesela lexus un birbmodelinicin gibi gibi..
Vernik tam olarak su bazli olamaz ama VOC "volatile organic compound" olur buda icerigindeki dogaya zararli maddelerin cevre kanunlarinin belirledigi sinirlarin altinda olmasidir. Portakallik tamamen ureticinin ve musterinin talepleri veya istegi dogrultusunda olan bir seydir. Bu bahsettigimiz ve maseratiya uygulanacak olan 255 verniktede cok tatli hafif hafif olacaktir.
255 vernikte asil onemli olan ilk kati hizli gecip, 2. Katta dolgulu atmaktirbiraz daha uygulamaya dondu olay ama
kusura bakmayin
Abi bende heycanla sonucu merak ediyorum.![]()
74 model sehpa...
yok abicim ne kusuru, bulduk seni etinden sütünden yararlanmak lazım
ilk katı hızlı geçip 2. katı dolgun geçecek bunu yazdım... peki fırın sıcaklıklarını ve de katlar arasında ne kadar beklemek lazım onları da söyleyebilir misin? ben bu işlerden yıldığım için artık insiyatifi ustaya bırakıp risk almak istemiyorum![]()
2002 vernik icinde sunu soyliyim pasta yapilamaz.dedim ama yapilir yapilmazdegilm ama uygulama esnasinda ortamin olabildigince tozsuz bir ortam olmasi lazim. Toz geldimi diger verniklerde hemen yuksek kumla zimparalayip pasta yaparsin 30 dk da bitirirsin ama bunda toz geldimi kademe kademe kumu yukselticen sonra sungerle degil kece ile pasta yapican. Yani toz basina min 1 saat. Herhangi bir yanlis anlama olmasin yapilamaz degil.
Vernik icin ilk hizli gecilip, ardindan hic beklemeden 2. Dolgulu kati atmak lazim. Firin sicakligi uygulamada 20 olsa olur kurutma esnasindada 60 derece olsun. Misler gibi olurusta daha onceden bu malzemeleri kullanmis birimi ?
74 model sehpa...
Teşekkur ederim bilgiler için.
Ön hazırlık - Astar - Boya - Vernik... bu konularda detaylı bilgiler veren bir konu açsanız çok iyi olur gerçekten, çok fazla eksik yanlış bildiğimiz şeyler var.
Ya bir konuda yazicam demistim hepte aklimda ama bu aralar is olarak asiri bir yogunluk var uzerimdeoyuzden birturlu firsat bulamadim
![]()
74 model sehpa...
evet bu konularda çoğumuz çok bilgisiziz, arabayı veriyoruz, atıyorum 15 gün sonra alıyoruz boyadan önce 'oh mis gibi olmuş ustam eline sağlık' diyoruz, sonra yıkadıkça baktıkça inceledikçe bin tane hatasını görüyoruz... ama afedersiniz de eşşeklik bizde, ne hangi ürünleri kullanıyorsun diyoruz, ne hangi marka vernik atalım diye konuşuyoruz... piyasada 40 tl boya, 20 tl'ye vernik var... glasurit ortalama 5 katı bu fiyatların...
tamam detailing güzel iş, ben de dünya kadar malzeme aldım Meg den, yaptım güzel olmadı mı oldu, ama istenen parlaklıklar için kesinlikle iyi kaliteli bir boya ve vernik şart... fırsatını bulmuşken iyisi olsun istedim ben de... imkanı olan ürünleri de uygulamaları da iyi araştırsın, kesinlikle kendini boyacının kıllı göğüslerine bırakmasın![]()
Abi superr, hatta su siteyide veriyim butun urun ozellikleri, karisim oranlari, optimum kuruma sicakliklari, flash of sureleri vs herseyi bulabilirsiniz.
techinfo.glasurit.com/tr_TR/PKW/index.html
74 model sehpa...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)