User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Detailing konusunda yardım?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Detailing konusunda yardım?

Herkese iyi forumlar.Bu forum sayesinde detailing konusunda birçok şey öğrendim.Fakat araçlara girişmeden önce yine de bir danışmak fikir alışverişi yapmak istedim.Arkadaşımla araçlara uygulama yapmak istiyoruz.Araçlar 2003 model bmw ve 2004 model Range Rover(araçlar siyah).Öncelikle araçları meguiars şampuanıyla ve yıkama eldiveniyle yıkıyoruz.Sonrasında kil uygulaması yapıyoruz.Benim anladığım kadarıyla marifet çizikleri size yeterli gelen en düşük aşındırıcıyla almakta.Bu sebeple önce araçların ufak bir yerinde m205 ve aşındırıcılık seviyesi daha düşük olan padle deneme yapıyoruz .Eğer yeterli gelmezse aşındırıcılık seviyesi daha yüksek olan pade yoksa aşındırıcılığı düşük olan padle m105 e başvuruyoruz e yok artık o da olmazsa aşındırıcılığı yüksek olan padle ve m105 le çiziklerin kökünü kurutuyoruz.Eğer m105 ile başladığımızı varsayarsak uygulama sıramız şu şekilde oluyor m105 m205 poorboys blackhole ve son olarak collinite 915.Poorboys blackhole glaze'i finishing padle collinite'ı da elle uyguluyoruz.Benim sormak istediklerim sıralamamız ve ürün seçimlerimiz doğru mu?Son zamanlarda izopropil alkol(ipa) diye bir şey görüyorum forumda bu ürünü bizim kullanmamız gerekir mi eğer gerekiyorsa hangi uygulamadan sonra yapmalıyız?Kil uygulamasından sonra aracı tekrar yıkamamız gerekir mi?Bir de eğer yine m105 le başladığımızı varsayarsak m105 in üstüne m205 i hangi padle uygulamamız gerekir?Bu sorular haricinde her türlü tavsiye ve önerilerinize açığım.Kusura bakmayın biraz destan gibi oldu ama kafamdaki soru işaretleri için ayrı ayrı konu açmak istemedim.Herkese şimdiden yardımları için teşekkürler.

d.berkay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba,

Olayın özünü çok güzel kavramışsınız

Sıralama ve uygulama deneme yöntemleri gayet doğru. IPA bu uygulamalar için gereksiz. IPA yüzeyde dolgu özellikli ürün istenmediğinde; Son kat ürün öncesi uygulanır ki, ürün direk olarak verniğe tutunabilsin. Ancak siz Black Hole Glaze uygulayarak zaten wax ile vernik arasına parlaklık artırıcı bir ürün uyguluyorsunuz. Eğer IPA yaparsanız Glaze uygulaması tamamen boşa gidecektir.

Kil yaptıktan sonra aracınızı yıkayıp yıkamamak size kalmış. Eğer kil uygulama için su kullanıyorsanız daha sonrasında yıkamaya gerek kalmayabilir. Ama yine de en azından bir su tutsanız iyi olur

Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence 205 ten sonra ipa ile arabayı temizleyin, (50-50 karısımla) neticede polishler yaglandırıyo temiz yüzeye daha iyi tutunuyor glaze ayrıca tek coli uygulayacaksaniz coliin prewax cleanerı var..

goldbergbrk
    Misafir
    ciddi oalrak sıralama böylemı olmalı verimlilik açısından araçda harelenme olsa az hareyi gidermek ve parlaklığı artırmak adına

m205 sonra m85 sonra m66 m21 diye sıralama bu şekildemi olmalı birde ilk 2 sıradaki pastayı süngerlemı tüylü pedlemı ypmak daha iyi sonuç verir

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    205 hare gıdertıcıdır.
    85 cızık gıderıcıdır.
    85 205 den daha agırdır.
    dolayısıyla agırdan ınceye gıdersen daha duzgun yuzey olur
    205 ın ustune 85 atmanın hıcbı faydası yoktur.
    sıralama
    85 -205 seklınde gıder.
    son katlarada mılyarlarca cıla atmanın anlamı yok
    atıcaksanda ozellıklerını bılerek atmanı tavsıye ederım.
    temızleyıcıyle koruyucunun sırasını degıstrırısen kalıcılık duser.

pastayıda sungermı kecemı demıssın .
    her yıgıdın yogurt yemesi ayrıdır.
    yanı bn sungerle sen keçeyle dieri elle cızık alır tercih meselesi
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese yardımları için çok teşekkürler.Peki dediğim gibi M105 ten sonra hareleri gidermek için 205 uyguladığımızı varsayarsak 205'i hangi pedle uygulamam gerekir?(cutting,polishing,finishing)

mert0640 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    polishing de olur finishing de ama 205 i dogru uygulamazsanız hologram bırakırsınız...
    Detaycı Adam
    0537 623 54 52
    www.detaiyciadam.com

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    105 & 205 çok etkili aşındırıcılar olsalarda, kullanıcı dostu değiller. Baskıya göre çizik alma, hare bırakma potansiyelleri değişiyor.

İlk olarak yapacağınız uygulamada m83 m85 gibi daha yağlı, kullandıkça içindeki partiküller parçalanan pastaları tercih edebilirsiniz.

Her zaman en zayıf aşındırıcıdan başlamak, şayet sonuç alamazsanız daha büyük partiküllü pastaya geçmek akıllı bir tercih olabilir.

benim şu ana kadar kullanımında en rahat ettiğim pastalar - meguiars m83 (orta) , virtüs 427 (ağır) virtüs 473 (hafif). Bmw boyasında m83 kesmez ise m85 de bulundurun kenarda.
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu bulmuşken bir soru da ben sorayım müsadenizle;
    M205 , SwirlX , AG SRP , M66 , NXT , Kil , UQW , UQD elimde olan malzemeler.

Kil + UQD > M205 > AG SRP > NXT doğru bir sıralama mıdır ? Veyahut ne önerirsiniz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım.Hologram bırakmamak ve uygulamada iyi bir sonuç almak adına pastaları nasıl uygulayacağımı da paylaşmak istiyorum.Yanlışım varsa düzeltin.Benim bildiğim aracı bölümlere ayırarak makinede düşük devirde başlayıp sonra yüksek devire çıkıp tekrar düşük devirde bitirmek gerekiyor.Bir de şunu danışmak istiyorum.M85 M105 in yerini tutar mı yani onun kadar etkili midir?Çünkü eğer M85 M105 in aldığı çizikleri alabiliyorsa kullanıcı dostu olan ürünü kullanmak tabiki de daha mantıklı.Uygulama konusunda çokta tecrübeli olduğumuz söylenemez.Eğer bizim için M85 M83 kombinasyonu daha iyi olacaksa onu uygulayalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tarık V. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kil + UQD > M205 > AG SRP > NXT doğru bir sıralama mıdır ? Veyahut ne önerirsiniz ?
    kil +ag srp +nxt +uqd sıralamayı bu sekılde yap.

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Anladım.Hologram bırakmamak ve uygulamada iyi bir sonuç almak adına pastaları nasıl uygulayacağımı da paylaşmak istiyorum.Yanlışım varsa düzeltin.Benim bildiğim aracı bölümlere ayırarak makinede düşük devirde başlayıp sonra yüksek devire çıkıp tekrar düşük devirde bitirmek gerekiyor.Bir de şunu danışmak istiyorum.M85 M105 in yerini tutar mı yani onun kadar etkili midir?Çünkü eğer M85 M105 in aldığı çizikleri alabiliyorsa kullanıcı dostu olan ürünü kullanmak tabiki de daha mantıklı.Uygulama konusunda çokta tecrübeli olduğumuz söylenemez.Eğer bizim için M85 M83 kombinasyonu daha iyi olacaksa onu uygulayalım
    snn için bnm içini yok bunun arabanın durumuna gore malzeme kullanırsın.agır pastaylada haıf asındırma yapabılırsın hafıfı asındırıcıylada agır ıslem yapabılırsın.

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman şöyle sorayım.Elimizde M105 ve M205 mevcut.Bu dediğinize göre M85 ve M83 almamız gerekir mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Tarık V. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Ag SRp uzerine NXT surersen NXT SRP yi silebilir,ikisi de cizik kapatici ve temizletici.
    Bence aradaki SRP adimini atlayabilirsin

Alıntı RR-V8 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O zaman şöyle sorayım.Elimizde M105 ve M205 mevcut.Bu dediğinize göre M85 ve M83 almamız gerekir mi?
    Elinizde varsa, bir deneyin, baski uygulamadan az asindirici, yumusak pad den baslayacak sekilde
    Built to fall....

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende şunu sormak istiyorum aracımda fazla hareler var dairesel elimde porboys whitediamond glaze ve üzerine uyguladığım 3m nin wax var.
    aceba bu hareleri el ile nasıl giderebilirim kolay bir şekilde sonrasında kil+glaze+wax nasıl bir sonuç verir
    not:makine ile uygulama imkanım mevcut değil
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    hareler el ile cikmiyor, yani 1 saat ugrasiyorsun 20% si filan cikiyor...
    Ag SRP yada Carlack NSC gibi cizik kapatan birsey kullanabilirsin.

Glaze denen sey de zaten hare/cizik gizliyor ama cok ince olarak.
    Built to fall....

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hareler el ile cikmiyor, yani 1 saat ugrasiyorsun 20% si filan cikiyor...
    Ag SRP yada Carlack NSC gibi cizik kapatan birsey kullanabilirsin.

Glaze denen sey de zaten hare/cizik gizliyor ama cok ince olarak.
    yani illa makina ile öylemi
    artık corc-i zamanı cdti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    golfcu0101
    Kesinlikle, elle uygulamaya başlıyorsun en az 4-5 saat zaman harcıyorsun çiziklerin %10 unu ancak zar zor giderebiliyorsun.
    Makine ile hem daha az zaman harcıyorsun hemde doğru ürün, doğru ped kullanarak pürüzsüz bir yüzey elde ediyorsun.
    40 Alimi 1 Delille yendim, 1 Cahili 40 Delille Yenemedim. (İmam Şafii)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür ederim cevaplar için.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)