Herkese iyi forumlar.Bu forum sayesinde detailing konusunda birçok şey öğrendim.Fakat araçlara girişmeden önce yine de bir danışmak fikir alışverişi yapmak istedim.Arkadaşımla araçlara uygulama yapmak istiyoruz.Araçlar 2003 model bmw ve 2004 model Range Rover(araçlar siyah).Öncelikle araçları meguiars şampuanıyla ve yıkama eldiveniyle yıkıyoruz.Sonrasında kil uygulaması yapıyoruz.Benim anladığım kadarıyla marifet çizikleri size yeterli gelen en düşük aşındırıcıyla almakta.Bu sebeple önce araçların ufak bir yerinde m205 ve aşındırıcılık seviyesi daha düşük olan padle deneme yapıyoruz .Eğer yeterli gelmezse aşındırıcılık seviyesi daha yüksek olan pade yoksa aşındırıcılığı düşük olan padle m105 e başvuruyoruz e yok artık o da olmazsa aşındırıcılığı yüksek olan padle ve m105 le çiziklerin kökünü kurutuyoruz.Eğer m105 ile başladığımızı varsayarsak uygulama sıramız şu şekilde oluyor m105 m205 poorboys blackhole ve son olarak collinite 915.Poorboys blackhole glaze'i finishing padle collinite'ı da elle uyguluyoruz.Benim sormak istediklerim sıralamamız ve ürün seçimlerimiz doğru mu?Son zamanlarda izopropil alkol(ipa) diye bir şey görüyorum forumda bu ürünü bizim kullanmamız gerekir mi eğer gerekiyorsa hangi uygulamadan sonra yapmalıyız?Kil uygulamasından sonra aracı tekrar yıkamamız gerekir mi?Bir de eğer yine m105 le başladığımızı varsayarsak m105 in üstüne m205 i hangi padle uygulamamız gerekir?Bu sorular haricinde her türlü tavsiye ve önerilerinize açığım.Kusura bakmayın biraz destan gibi oldu ama kafamdaki soru işaretleri için ayrı ayrı konu açmak istemedim.Herkese şimdiden yardımları için teşekkürler.