bu plastidip ten bir ben memnun değilim galiba ..
Printable View
bu plastidip ten bir ben memnun değilim galiba ..
Birde şöyle bir konu okudum ;
Ön tampona Plasti Dip uyguladım (Boya atmaya başladı SS) (Ve söktüm)
Ben kullanıyorum ve daha iki gün önce jant üzerinden soktüm sorunsuz komple geldi boyanın tamamı ama sizinkinde problem nedir anlamadım ayrıca performix markası sorunsuz da diğer markada sorunlar duydum ama forumdaki arkadaşımızdan açık da aldım kutu olarak da bence sorunsuz. Uygulamada yapılan hatalar olabilir.
Plasti Dip tek marka mı ? Yoksa Plasti Dip şeklinde aynı uygulama tarzını yapabileceğimiz farklı markalar mevcut mu ?
Hani işin argo tabiri ile çakması diye bir şey var mı ?
Sevgiler
gecenlerde ınternette bı derleme okudum malesef cakması varmıs
maalesef tek firma değil... bu gün TaGo ile de konuştuk o bu konularda yazmayı pek sevmiyor ama bu malın sahteleri piyasada aldı yürüdü... binbir farklı metodla satıyorlar hatta hayret ettik Tarkan'la...
isim vererek konuşayım, GMG Garage'ın sahibi Mustafa, beyaz bir araca kırmızı sıkmış deneme amaçlı az daha bagajı boyatacaktım dedi... malın plasti-dip le alakası bile yok ama ne yazık ki piyasada bu tür malzemeler hep plasti-dip olarak biliniyor...
İlk başta ve konunun akışında belirtmiştim. Benden önceki sahibi tarafından uygulanmış ve sanırsam 3-4 ay önce uygulanmış sökerken parçalanıyor küçük küçük geliyor. Sorun bu,ürünün orjinal olup olmadığı ile ilgili bir fikrim yok. yarın selülozik tiner ile sökeceğim fotoğraflayacağım tekrardan yaklaşık söktüğüm zamanda çıkar ortaya. Kalitesiz plasti dip kullanmamak gerek arkadaşlar.
Tarkan abiden almıştım bende. Denemek için üstün körü adam gibi maskelemeden panjuru boyamıştım. 1 sene olmuştur. Yağmur çamur kar kış geçirdi çok şükür bi sıkıntı olmadı.. Çakmaları çıktıysa sanırım sizede çakması denk gelme ihtimali yüksek. Geçmiş olsun.
Türkiyenin çeşitli illerinde plasti dip adıyla orjinal olmayan sahte ürünler bulunmakta ,yetkili satış noktalarından yada e-ticaret uzerinden alış veriş yapmanızı tavsiye ederim
Eğitim amaçlı dahi hergün araç kaplıyoruz. Araçlarımız genelde beyaz. Her rengi deniyoruz, bazen aynı gün bazen aylar hatta 1 yıl sonrsöküyoruz. Asla kaportada renk bırakmaz. Garanti ediyoruz.
Mesela ankarada müşteri x6 sını boyatan firma var. Plastidip kulandığını sanıp kaportasına ürünü ; pasta, kil hattatinerle çıkaramadı diye. Plastidip böyle birşey değil.
Naylon atık torbayı eriten Plastidip diye satar oldu. Çok dikkat edin
peki bu cakma plastidiplerin uzerinde plastidip mi yaziyor ?
yanlış anlamayın TaGo yu hiç bi şekilde tanımam etmem ama işi bilene yolu gidene sorucaksın demişler
TaGo nun paylaşımlarına bakınca yaptıkları iş sattıkları mal ortada arabamı satmasam can sıkıntısı alır bir yerlerinde kullanırdım kesin renk olsun diye nasıl çbs cila var bide meguiars var bu işte öyle kalite farklılığı olacaktır bu sökmeyede etki edecektir bence plasti dip başarılı bir ürün adı sanı belli insanlardan alınmalı zevk için zarara girmemek lazım şuan alacak olsam TaGo dan alırım hiç düşünmeden
Plastidip yazanı var. Hiçbirşey yazmayan kutular mevcut. Bizimki zaten plastidip değil ona benzer denilip satılan akıl almayan ürünler var.
Türkçe veya başla dilde paketlenilmiş Plastidip etiketli ürünler mevcut. Bu benim kanayan yaram. Çünkü siz google da dahi Amerika harici pakete sahip Plastidip göremiyorsunuz. Youtubeda amerikan harici Pd ile uygulama videosu bile yokken. Benim ülkemde türkçe yazılı Pd var ya... Delirmemek elde değil. Hergün bu tip sahtekarlıklara karşı hukuki süreç başlatma gereksinimi duyuyoruz. AvukatımıZ bile bıktı.
Plastidip ismi ile dahi performix şirketine aittir. Tüm dünyada patentlidir. Türkiyedeki patentinde benim firmam olan Tork Groupa aittir. Bunu sitemiZden girip görebilirsiniz. Www.w.plasti–dip.com.
Antalyadaki beyaz bir panemara aracına sıkılan kırmızı Pd benzeri ürünün çıkmaması yüzünden bizi dava dahi etmek istemiştir. Olay açığa çıkınca konu tatlıya bağlanmıştır. Ürünleri Pd ile alaksı yoktur.
Merdiven altı üretimi olan, size fatura dahi kesemeyen, hatta bir internet sitesi dahi olmayan kişi veya kurumlardan Plastidip almayın. Türkiyede kaplanan araç sayısı 1000 ler adetindedir. Çoğuda lüks segment. Tek bir şikayet dahi yok. Uygulama hatası harici. BilmediğiniZ ürünü asla kaportanıZa sıkmayın.
Arkadaşlar ürünle ilgili gerekli açıklamalar yapılmış.
Aracı aldığımda üzerinde plasti dip gibi görünen ama muhtemelen çakma olduğu ortaya çıkan ürünü selülozik tiner ile Prelude Vti jantından yaklaşık 5 buçuk saatte çıkartmayı başarabildim bir arkadaşımda yarısına yardımcı oldu, 3 litre tiner ve bir sürüde üstübü iplik gitti ellerimin halini sizlere anlatamam kolum tutmuyor omzum ağrıyor tırnaklarım eldiven giymeme rağmen simsiyah tiner bile zor çıkartıyor bu malzemeyi.
Sizlere tavsiyem ürün ile ilgili olarak kaliteli ve garantili marka almanız yönündedir. En azından bu tarz bir sorunla karşılaştığınız anda karşınızda bir muhattap bulabilirsiniz. Ürünün çakma olduğunu açık çünkü malzeme kalın olarakta atılmış olduğu yerlerde aynı şekilde sökülmüyor. Plasti dip kullanmadım ama aracımın cam çıtaları için kullanmayı düşünüyorum o zaman kaliteli malzeme ile ilgili görüşlerimi yine bu konu altında paylaşabilirim. Ama jant konusunda plasti dipte olsa artık korkuyorum gözümle uzun süre araç üzerinde kalıpta söken birisini izlemezsem yapmayı düşünmem öyle sıkıntı oldu bana bu mevzu :) Kalitesiz marka olmayan ürün almayın arkadaşlar yoksa rezil olursunuz para verseniz yapmazlar bunun temizliğini...
valla ben ilgincbirsey.com da jant kampanyasından almıştım 4 kat attım her janta şu an jantlardan sökmeye calsıorum en kolayını buldum eğer sökemiyorsanız balata spreyi sıkıp herhangi bir fırça ile üstünü kazırsanız diş fırçası vb. hemen soyuluyor kimyasal yapısını bozuyor plasti dipin bilginiz olsun. bende çok kat atmama rağmen tam istediğim gibi soyulmuyor.
Aynı sorun bende de mevcut şuan. Jantlarımı plastidiple her janta 6 kat olarak uyguladım ve şuan atmaya soyulmaya başladılar. Kolayca sökülcek gibide değil balata spreyi ile sökmeyi denicem umarım olur.
Plasti dip i ben de aynalara uyguladım 8 kat olarak ve sürekli kurutup üzerinde katman katman ata ata. Ama ilk yıkamada söküldü plasti dip. Ayrıca çok çabuk bitti. Daha öncede almıştım Dünya kadar yer de kullandım ama bu son gelen tüp inanılmaz çabuk bitti. Aynalar dediğim de sadece etrafı siyah olan kısımlar yani.
Yakınmak yada kötülemek için yazmadım. Hemen çıkıp saldırmaya boş konuşmaya çalışan tipler çıkıyor aradan. Sadece başıma geldiği için yazmak istedim.
Benim etrafımda bu şekilde ürünü beğenmeyip sonrada alt tarafı 42 tl diyerek bir daha kullanmayan birileri var.
Bazı testlerden sonra bunlar tamamen bizim kendi bünyemizde yaptığımız testlerdir. bu üründeki soyulmama nedenlerini az çok bulduk. Kalan eksiğimizi de eğer satıcı bize uygulanmış bir araç gösterebilirse onuda çözeceğiz.
Kısa süreli kullanmalarda çözüm oluyor. Şöyleki bir banka soyacaksanız aracınızı maviden kırmızıya dönüştürüp bankayı soyduktan sonra eski haline çevirirseniz o filmlerde görüldüğü gibi sökebilirsiniz. Olaki bir zaman geçti ve uygulama yapılan yüzey güneş gördü yağmur gördü işte o zaman sorun başlıyor. pul pul dökülmeler başlıyor. Bizim bizzat satıcıdan aldığımız kutularda hiç bir logo vs yok. satıcı benden almamışsın diye inkar ederse şaşırmamak lazım. Ama 650 tl lik adımıza kesilmiş bir fatura var.
tüpü 42 tl olan bir üründen bahsediyoruz sonuçta ya alıp olmadığını görünce uzatmadan boşver diyeceksin yada kıyıp paraya 70 tl lik olan esas markadan alıp sorunu çözeceksin.
Diğer markalar içinde yaklaşık 4 senedir kullandığımız marla için şunu söyleyebilirim. Uygulama ve sonra geri çıkartmada hiç bir sorun yaşamadık. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte.
Not: Eğer bu soyulamayan markanın bir tane bitmişini görebilirsek bir çok sorun hallalacak...