senin motoru ben temizlicem :D
Printable View
Daha güçlü bir kimyasal dersen atas est tavsiye ederim konsantre bir ürün 1/5 ve 1/3 oranında sulandırıp istersen jant temizleyicisi istersen motor temizleyicisi olarak kullanabilirsin. çokta ucuz ben bunu kullanıyorum 1kg su 13 tl gibi bir rakam.. üstünede saf plak2r atarsın tadından yenmez :)
Acemi işi olacak ama.Hem işyerinde hemde arabamda vd40 kullanıyorum.Elektronik aksamlardaki korozyonlarda bile kullanıyorum.Gazyağı ilede yıkadığım günler oldu.
Aspirin iş görmez, güçlü bir yağ sökücü gerekiyor.
Lpgli ve benzinli arabalarda Sıkıntılı iş Motor temizlemek.
Ben önce wd40 Sıkıyorum bekliyorum 5 10 dakika temiz bezle siliyorum, daha sonra Arexons marka motor temizleme Spreyini sıkıyorum Onuda 5 10 dakika bekleyip Temiz bezle siliyorum Motor sıfır gibi oluyor.
Not : Aracım turbo diesel
yag sokuculer ıs yapar sıkıntı yapmayın bu akdar akunun eksı kutup baslıgını sok ve temızle
Motor yıkama.... anlatmaya çalışayım şöyle;
Öncelikle motorun soğuk olması gerekli,sabah ekmek almaya gitmeden evvel yıkanmalı yani.
Ben bir çok ürün kullandım,hepsininden tecrübe edindim ama artık favorilerim yerlerine oturdu. atas EST ve atas Plak2 gözde ürünlerim artık. Hem ucuz hemde kaliteli.
Önce motor hafiften ıslatılır,sonrasında EST bolca sıkılır elimizin girdiği yerlere kadar güzelce detay fırçalarıyla kirler sökülür ve tekrar EST hafiften sıkılarak beklenir... Ardından durulamaya geçilir. Durulanan motorun kaba suyu kurulanır,üstüne plak2 sıkıp kaput kapatılır. Araç çalıştırılır ve...
http://img651.imageshack.us/img651/3163/hpim0672.jpg
http://img405.imageshack.us/img405/3859/hpim0057g.jpg
Her iki aracımda da böyle yapıyorum...
Ooo tanıdım abi seni,sende detaydansın :) Bursalı RS...
Uğraşmana hiç gerek yok abi,ıslak motora dahi sıkabilirsin. Sık,kaputu kapat,kaputu aç.
Fotoğrafta görüleceği gibi mavimsi noktalar sıkıp bırakılmış plak2.
http://img715.imageshack.us/img715/5223/hpim0665y.jpg
Daha iyi ürün isterseniz koruyucu olarak 303 Aerospace Protectant var ama fiyatı bir miktar fazla. Millet Lambo ve Ferraride kullanıyor yurtdışında :) Mert arkadaşımızın reçetesi oldukça güzel fiyat/performans açısından.
Aynen ancak arkadaşlara ulaşılabilir ve kaliteli olması açısından bir alternatif sundum :) Yoksa bu işin sonu yok.
Bende de şu an Gtechniq'in neredeyse bütün serisi mevcut. Ancak yeni arabaya saklıyorum. Jazz'a C1+C1.5 yeter :D EXO ve diğerlerini yeni arabaya saklıyorum :)
Vakitsizlik kötü birşey hakikaten. Çoğu zaman aracı yıkatacak vakit bile bulamıyorum. Nano gibisi yok. Yağmurda bile temizleniyor, doğru düzgün kirlenmiyor meret.
gaz ile yıkayabilirsin hiçbir sıkıntı olmaz
yag çözücüyle bizde yıkamıştık bi arab iyi durulanmadıgı taktirde beyaz beyaz leke yapıyo ona dikkat edin
Forclean
ATAS FORCLEAN MOTOR TEMİZLEYİCİ SPREY 750 ML 11 TL ERDEM BOYA OTO BAKIM'den
Est
ATAS EST KONSANTRE MOTOR VE JANT TEMİZLEYİCİ 1 KG 15 TL ERDEM BOYA OTO BAKIM'den
Sizce bu iki üründen hangisi daha etkilidir ?
ben est. daha güçlü diye biliyorum. alıcam olsam est alırım.
doğukan 5 ay oldu motoru temzlemedinmi daha :D