Arabamın motoru fena pis durumda. Temizlemek için hangi ürünü nasıl kullanmamı önerirsiniz ?
Lpg var ef civic aracım. Su tutunca motora sıkıntı çıkaracak yerler neresidir. Nelere dikkat etmeliyim ?
Teşekkürler.
Arabamın motoru fena pis durumda. Temizlemek için hangi ürünü nasıl kullanmamı önerirsiniz ?
Lpg var ef civic aracım. Su tutunca motora sıkıntı çıkaracak yerler neresidir. Nelere dikkat etmeliyim ?
Teşekkürler.
Lpg aksamının olduğu yeri kesinlikle maskelemelisin, maskelemeden önce koruyucu kontakt srey ile elektronik bölgeyi korumalısın. Koruyucu sprey su değse bile zarar görmesini engelliyor. Bu ürün berber würth forsh gibi teknik hırdavat ve otomobil ürünleri olan büyük firmalarda var. Motor temizleme için ise meguiars yada forsh un bir ürünü var amatör uygulamalar için ideal. ama forsh un ürünü rezalet kokuyor. bir maske ve hazırda iki üç kutu ayran bulundurmanı tavsiye ederim![]()
Ben bu ürünü kullanıyorum, piyasada daha ucuzlarıda var.
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...05480449/detay
Spreyle her yere püskürtün ürünü, biraz bekledikten sonra temiz bi bez ile silin tertemiz olacaktır.
- Bize Her Yer TRABZON
Benim motorda yağ çamur toz ne ararsan var be sık sonra sil tarzı ürünlerin başarılı olacağına inanmıyorum. Sıkıp fırça yada sünger ile bolca köpürtüp sonra bol suyla durulamak lazım. Sonra ki temizlemeleri dediğin gibi sık ve sil şeklinde yapabilirim.
Bu meg ürünü kiri çıkartır sanırım o konuda şüphem yokta. Yağı çıkartır mı ? Epeyce de kalmış gibi orda.
plastik üzerindeki yağları çıkarır ama metaldeki yağları çıkarmakta biraz zorlanır.
boya fırçasını al kova pril deterjan sünger bol köpükle giriş ilk sürt çıkarabildiğin kadar temizle su tazik tutma genel de mazot la temizliyolar oda olabilir 1 kilo alıp komple fırça ile temizlenir bide a101 markette(garanti bankası ara sokakta) asprins kırmızı şişe olan yağ çözücü ucuz yöntemle olcak şeyler
yağ sökücü vs. gibi ürünlerde uzun vadede korozyon la karşılaşabilirsin. aslandırır bazı yerleri
balata spreyi kesin cözüm![]()
RICHIE RICH AUTO
http://richieric.sahibinden.com/
LPG yüzünden yıkatamıyorum bende, belki vardır bir çözümü ama montajı yapan yer yıkatma sakın demişti. VArmı sağlıklı bir yöntemi ?
Kendim el ile temizliyorum, daha önce 1 kere yıkattığım için dönem dönem temizleyince kolay temizleniyor el ile.
Oto yıkamaya götürmeni tavsiye ederim, naylon poşet alacaksın yeteri kadar, lpg beyni dahil tüp parçaları güzelce naylon poşetin içerisine alacaksın, sonra basacaksın köpüğü biraz bekleyip kirler kulak memesi kıvamına gelince basınçlı makine ile yıkayacaksın, basınçlı makineyi çok yakından tutmayın, naylon poşetleri delebilir kaldırabilir. Sonra en önemli kısım aracı çalıştırmadan hava tabancasını alacaksın lpg aksamlarını ve açık gördüğün kabloları vs güzelce kurutacaksın.
Yamaha DSP-AX1 varsa gerisi teferruattır...
Oto yıkamacıya güveniyosan git, iyi korusunlar parçaları yoksa araban çalışmaz haberin olsun riskli bir durum , tüp riski çoğaltıyor en mantıklısı kendin parça parça temizlemen gibi görünüyor.
R.E.S
Şarz dinamosunu mutlaka koru. crx te başıma gelmişti dumanlar çıktı yanmış. 150 tl gibi bir masraf açtı başıma.
ENGİN HOCA
Sonax'ın motor temizleyicisini şidettle öneririm.... bagajımdan hiç eksik olmaz. onu haricide hemen hemen 10 günde bir motorun plastik aksamlarını Plak2R ile geçiyorum. Hem toz tutmuyor hemde güzel bir parlaklık veriyor. Onuda patlatıcı niyetine tavsiye ederim .)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)