Güzel bilgiler teşekkürler.
Grit guard fiyatı ne kadar pahalı merak ettim?
Rastgele google'dan bakınca amazon'da çıktı 10$
Printable View
Güzel bilgiler teşekkürler.
Grit guard fiyatı ne kadar pahalı merak ettim?
Rastgele google'dan bakınca amazon'da çıktı 10$
Ellerinize sağlık birçok yıkamacı ve temizlik malzemesi satan arkadaşlarda halen daha köpük sıkıp arabayı sadece durulamanın daha verimli olacağını savunsunlar kendilerini kandırsınlar :) bende bu işi yapıyorum ama burda herşeyin üzerine kalıbımı basarımki aracın bütün karoser ve dış aksamlarına peluş köpükten sonra deymezse o aracı yıkanmamış sayarım ve asla temizlendiğini düşünmem isterse cilalı isterse meguiars tı sonaxtı carttı curttu olsun hani atalarımız ne derdi su olmazsa temizlik olmaz hesabı eğerki o araca köpükten sonra doğru tekniklerle birlikte peluşlanmazsa koca bir hiçtir sadece yapılan işlem.. Emeğinize sağlık çok faideli bir paylaşım olmuş.. :)
Elinize sağlık :)
Cok tesekkurler ancak bir sorum olucak. Mıkrofıber bezle aracın suyunu alıyorum ama tamamen almıyor kaba suyunu bır bezle alıp kalan suyu da baska bır mıkrofıber bı bezle mı sılmem gerekıyor?
Önemli bilgiler, teşekkürler.
O peluş tipli tavsiye etmediğiniz eldivenden bende kullandım. Aralarında kalıyor hep toz, toprak. Temizlemekte pek kolay değil.
Bu 'Snow Foam' metoduyla yıkayan neresi var izmir'de bilen var mı ?
sürekli peluşlamak çok iyi değil aslında. örneğin 1-2 hafta yıkanmamış ve yamurda yürümüş ve birgün güneş görmüş çamurun yapıştığı bir boyaya anlatılan işlemleri yapmak çok doğru değil esasında. her nekadar ön yıkama görürse görsün o çamuru kimyasalsız dökme ihtimali yok. üzerine üzerine kimyasal sıkıldıktan sonra yada cilalalı şampuan uygulanırken kapı çıtalarına giren kapı kollarının arasına giren çamurlar ve kum tanecikleri boyayı çizer. o çamuru 300 bar basınçla bile boyadan kimyasalsız temizleyemezsiniz. bu dediğiniz olay yaz aylarında olabilir eyvallah. zaten meguiar's sonax vs. gibi firmalarda peluşlamayı falan bıraıyorlar artık. işçiliğiyle ve güvenilirliğiyle nam salmış sonax ve meguiar's ın bazı bayileri piyasadan boyaya zarar vermeyecek nitelikteki ürünlerin 25 kg ına dünyanın parasını ödeyip araba yıkıyorlar ben bu ürünleri satıyorum ve günde en az 15 tane uygulama merkezi geziyorum. hatta ürünün tam köpü halinde değil köpük tankının ayarını iyi yapıp beyaz renkte ayran kıvamında sıvı olarak atılması gerekiyor.
ve meguiar's ın çıkardığı yeni ürün tr ye daha gelmedi diye biliyorum.
Polished Bliss: Meguiar's Hyper Wash Demo Video - YouTube
Benim forumlarda gördüğüm kadarıyla insanlar köpüğü geliştirmeye çalışıyor.Daha ne kadar yoğun yapılabilirin peşindeler.Traş köpüğü kıvamına yakınlaştırmaya çalışıyolar.Öyleyse bu işte bir terslik var.İğnelemek için falan yazmıyorum kesinlikle zaten benden yaşça büyük ve görünüşe göre kat kat tecrübelisiniz.Fakat yabancı forumlarda olsun türkiyedeki forumlarda olsun detaylı temizlik yapılcağı zaman benim gördüğüm foam lance ile araç yıkanır sonrasında yıkama eldivenleriyle üstünden geçilir kil yapılır polisaj yapılır temizlenip korumaya alınır ve işlem biter.
kardeşim bunun yaş ile alakası yok ilgi alakayla alakası var benden daha iyi biliyor olabilirsinde :) bu başlıkta arkadaşımızın yazdıklarına bende katılıyorum ancak artık çok çok ileriye gitti bu iş. ben bu işin mutfağından geliyorum ve kimya hakkındada bir çk bilgiye sahibim. iğnelemeklede hiç bir ilgisi yok asla öyle düşünmem sonuçta burada dostça kardeşçe birşeyler paylaşıyoruz ve tartııyoruz ama ben asla arabama peluş vs. sürdürmem. araba adam gibi bir ürünle yıkanır üzerinede nxt yada sevdiğim güzel bir cilayı uygularım devam ederim :) herkez tercihi ve aklına yatanı uygulatıyor :)
Mesela şöyle söyleyeyim geçen gün ilaçlama pompasına dls 150 karışımı yaptım.Köpük atıp duruladım.Fakat köpüğün aktığı yerlerde beyazlık kiri tam sökemediği yerlerde de kirler kaldı.Üstünden meg mf eldiven + sarı şampuanla geçtim yine fayda etmedi.Kimi kirler ciddi anlamda çıkmıyo.Araç beyaz olduğundan baya farkedilir durumda.İlerleyen günlerde kil uygulaması yapçam bakalım o zaman ne olcak. Durum bu.Dikkatli bakılırsa anlaşılıyo.Çiziklerim de ne hoş çıkmış :D
http://imageshack.us/a/img18/2650/20130219104941.jpg
http://imageshack.us/a/img708/1628/20130219104840.jpg
beyaz araba zaten balıbaşına bir sorun. çamurun arındırılmasında en zor renk beyazdır. he birde aracın üzerinde iyi bir koruma varsa nano vs. inanılmaz zor. koruma sıkılan ürünü çamur olsa bile üzerinde tutmuyor kaydırıyor ürün etkisini gösteremeden yok oluyor. bana adresini pm atarsan ben sana 1 lt lik bir ürünü kargo yapıyım dene istersen :)
Pm attım abi konuyu daha fazla kirletmeyeyim :)
haklısın :) arkadaşlar kusuruma bakmayın seviyorum herkesi :)
Sürekli peluşlamak diye bir yöntem de yok zaten, araç bir kere suyla güzel bir şekilde durulanacak basınçlı suyu iyi bir teknikle araca zarar vermeden uygulanırsa gayette yüzeysel çamur ve toz toprağı indiriyor sonrasında da konu da abimizin belirttiği gibi snow foam metodu uygulandıktan sonra eğerki köpük tamamen eriyip yere inerse tekrardan aracı duruladıktan sonra yeniden köpükleyip bu sefer peluşlanırsa işte gerçek yıkamanın bu olduğunu düşünüyorum ayrıca günümüzde herkes alışmış köpük cilalı köpük vs. vs. bunlardan hariç sonax'ın cilalı araç yıkama şampuanıda var bunlarda güzel ama bunlar genelde bir kovaya suyla birlikte 1 e 10 miktarında karıştırılarak yapılıyor buda güzel bir yöntem ama snow foam methodu gibi ciddi anlamda temizlik olduğunu düşünmüyorum ki şöyle bir durum var sonax ın ürünleri kimyasal olabilir hatta kimyasalı minimum derecede nebiliyim kostik maddeside minimum derecede olabilir ama ben kendi aracımda yalnızca araç yıkama şampuanı kullnacaksam amway'in tamamen bitkisel bazlı ürünlerini kullanırdım kimyasal hiçbirşey yok tamamiyle doğal... Her yiğidin bir yoğurt yeme tarzı vardır bu bir gerçek ancak benim edindiğim tecrübe bu şekilde ve kimseden de yardım almadım bu konuda tamamiyle dene gör yaşa gör hesabı oldu hepsini kendi araçlarımda deneyerek görerek öğrendim şuanda da zaten bu işin içerisindeyim umarım faydalı bi açıklama olmuştur :)
Çok iyi bi konu olmuş. Elinize sağlık.
Bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için Teşekkürler.
Ellerine sağlık Göker. Harika bir derleme ve yazı olmuş. Bir çok soru işaretini kaldırmışsın..