Faydalı bir paylaşım olmuş.
Printable View
Faydalı bir paylaşım olmuş.
saolasin goker abi :)
Araçta cila, wax uygulaması varsa buna pek gerek kalmıyor. Yoksa dediğiniz gibi. Bir de kullandığınız beze de bağlı bu. Her mf bez kurulama için uygun değildir. Bu iş için üretilmiş özel mf bezlerden kullanmanızı tavsiye ederim.
İz kalmaması ve parlaklığı artırmak için yıkama ardından hızlı cila ürünlerinden kullanabilirsiniz. Siyah araçta bu gerekiyor.
Güderi bez fazla emici değildir. Bezi yüzeye ne kadar az sürerseniz o kadar iyi çünkü her silişte boyayı çizme ihtimali var. Kılcal çizik oluşumunu önlemek için boyaya çok hassas davranmak lazım. Buna en çok olanak tanıyan yani en emici ve en yumuşak bez en iyisidir.
Ben Chemical Guys Wooly Mamooth kullanıyorum, tek kelime ile muhteşem bir bez. Hiç sıkmadan 2 araba rahat kurularsınız, ayrıca 1 sefer geçmek yetiyor. Bu iş için üretilen bezleri tavsiye ederim. Güderi bezle en güzel cam silinir.
Güderi bezin dokusu dümdüz olduğu için yüzeyde ufak tefek toz ve çakıl varsa ve silerken bunlar beze denk gelirse bolca kılcal çizik yaratırsınız. Mf bezler kirleri arasına hapsederler bu da bir artı güderiye göre.
Foruma girmeden yaşanmaz :)
mükemmel paylaşım, teşekkürler.
Ellerinize saglik, bilgiler icin tesekkurler.
Bugun almis oldugum yeni aracimda Allah kismet ederse yikama islerine tekrar donus yapacagim.
Meguiars Wash&Wax sari renkli sampuan var
Meguiars Wash Mitt var
Siradan guderi bezler ve siradan mikrofiber bezler var.
Guderi ile sadece bezi gezdirerek uzerindeki suyu alip ondan sonra mikrofiber bezlerle tam kuruma sagliyordum, ancak yazdiklarinizdan sonra saniyorum bir Meguiars Water Magnet mikrofiber kurulama bezi alirim. (dogru bir tercih olur diye dusundum)
Guderi kullanmadan butun kurulama islemini bu bez ile yaparim.
(Araya sikistirayim) sonrasinda da Meguiars NXT ve Sonax Sprey Hizli Cila var elimde, NXT'yi alip zor geldigi icin eski aracimda kullanmamistim, Sonax sprey kolay geldi, yikadiktan sonra kurulama yapmadan islak araca sikip siliyordum. Hem hizli cila kullanmis, hem de kurulamis oluyordum. Bunlardan hangisini tercih edecegiz bakalim Beyaz aracta.
Aslinda sormak istedigim soru su:
Yukarida saydigim malzemeler ile, evimin onunde basinci iyi olan ancak tazyiksiz hortum ile cift kova yontemi ile kendim mi yikasam yoksa Foam kullanan bir yikamacida once sadece tazyikli su, sonra Foam, biraz bekledikten sonra yine tazyikli su ile mi temizletsem, kararsiz kaldim.
Paylaşım için teşekkürler :)
Snow foam en mantıklısı geliyor bana, amatör köpük sıkan bir makineyle yapılabildiğinde fakat merak ettiğim birşey var,
Bizim yazlığın orada arabaya hep kum, toprak gibi şeyler yapısıyor bunları ilk nasıl indirmeliyiz arabadan ? Basıncı direk sıksak cizer sanırım ? normal duru suyu arabada mı gezdirmeliyiz nedir bu iş :)
Birde amatör bir makine icin hangi sampuanı tavsiye edersiniz