beyler sabah motoru yikattim plastiklerin geldigi hale bakin. bu beyaz kopuklu dalgadan kullanildi.
varmi bunun cozumu ?
![]()
beyler sabah motoru yikattim plastiklerin geldigi hale bakin. bu beyaz kopuklu dalgadan kullanildi.
varmi bunun cozumu ?
![]()
Kötü olmuş... Kimyasal zaten ucuz olan malzemeyi mahvetmiş...
Plasti dip çözüm olur mu ? üzerine mat vernik atılsa ?
cozum olarak pek bısey yok gıbı
ya parlatıcı surucen
ya sıyah boyayla boyucan
kotu olmus.gecmıs olsun
yarın würth e bakıcam
boyamak istemiyorum, bence boya gereksiz, mutlaka vardır bir çözümü
güneş altında yanmadıki plastikler, sadece o beyaz köpükle yıkandı
ilk defa köpük tecrübem oldu, kötü oldu...
vay arkadaş ! geçmiş olsun. arabalarımızı bu köpüklerle mi yıkatıyoruz ?!
*10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
scooterı hallederiz bir şekilde, olmadı komple satın alırım plastiklerini
baktım 3 lira - 4 lira gibi fiyatları var
boyatsam daha pahalı
ama arabamı 3 ayda bir yıkatırım ve hiç bugüne kadar köpükle yıkanmadı allahtan.
bundan sonrada asla yıkatmam köpük möpük işim olmaz.
bugün bostancı sanayide tanıdık boyacılara sordum
varmıdır bir çaresi diye?
kahretsin boyaları mahvediyor bu köpükler sürekli uğraşıp duruyoruz diyorlar
verniği bozuyormuş boyanın üzerindeki, önce güzel parlak ama sonra yıkata yıkata matlaşıyormuş boya..
Boyacıda süpersonic çıktı
napıcaz dedim? düşündü bi tinerle silmeyi deneyeyim bakalım dedi
oldu dedim zikseydin birde!! bırak ben hallederim dedim.
işte böyle
çok yakın bir yıkamacı arkadaşımdan aldığım bilgiler:
bu köpüklerin normalde alkali temelli kimyasallardan oluşması lazımmış
fakat tabiki insanımız boş dururmu?
daha etkili - daha ucuz olsun diye bu köpüklerin içlerine kostik katıyorlarmış
bu da plastiklere ve metallere aşındırıcı etkisi varmış, artık vernik ve boyadan bahsetmiyorum..
Sodyum hidroksit (kostik)
Kostik ya da sud kostik olarak da tanımlanan sodyum hidroksit, kimya sanayinin temel hammaddelerinden biri olup,
dünyanın en kuvvetli bazının ticari adıdır.
Molekül formülü NaOH olan kostik, genel olarak sıvı olarak satılır,
ancak katı formu da mevcuttur ve endüstriyel temizlik amacıyla kullanılır.
Fırça ile apc uygulanıp bezle silip üzerinde kalmış olabilecek kimyasallar temizlenip su bazlı plastik besleyici ürünler kullanılarak ilk etapta bir deneme yapabilirsiniz.
Şahsen benim başıma gelmiş olsa bu tarz bir giriş yapardım, zira zararlı veya geri dönüşü olmayan işlemler değil.
Onur
14' f30 316
Oncelikle arkadaslar, jantlardaki pisligi bile direk alabilen bir kopuk sikiliyorsa kacarak uzaklasin oradanKostik maddeler daha ucuz olsun diye degilde, firca sunger deymeden direk indirelim amacli kullaniliyor genelde. Fakat ne wax birakir ne birsey birakir, fitillerinizi de zamanla bu hale getirir.
Sanki plastigin uzerindeki boya alinmis gibi gozukuyor, alinmissa Nanolex trim rejuvenator is gormez. Once bir silgi ile silin. Her hangi bir duzelme varmi kontamine mi olmus yoksa oradaki boya mi gitmis bir bakin, olmadi ustune birde IPA ile silin. Herhangi bir duzelme gozlenmiyorsa, Trim rejuvenator deneyebiliriz. Fakat bence boya katmaninda problem var.
Eger aracinizi yikatacaksaniz ozellikle bilmediginiz bir yerde, kesin sampuan eldiven vs goturun. Sampuan konusunda cok ucuza kacan bir milletiz, Nanolex Sampuanlar cok satmiyor fakat alan bir daha vaz gecmiyor ; )
sanırım çözümü buldum
baktım scooterın bir çok plastik dış aksam parçası 3 tl, 2.5 tl, 4 tl falan
en pahalı olanlar sol-sağ ayak koyma yerleri ki onların tanesi 19tl
şimdi würth bir spreye en az 30tl ister
değermi? değmez
komple sıfırlayayım bari plastikleri ehe
En mantiklisi plastikleri komple degistirmek bence..
Plastik kalitesi de onemli. Daha kaliyeli bir plastige bu kadar zarar vermeyebilirdi o kopuk. Ama sonucta her turlu zararli.. Mumkun olduginca PH notr sampuanlar kullanarak yikanmasi lazim her turlu aracin..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)