User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
51 sonuçtan 39 ile 51 arası

Konu: Garajda Fırçasız Köpüklü Araç Yıkama Makinesi

muratbalci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=Adam gibi makina 500-600 TL'lerden başlıyor, marka konusunda da Karcher diyorum başkada birşey demiyorum.[/QUOTE]

Kesinlikle katılıyorum. Minimum 130 - 140 bar olmalı bence . Bu cihazların fiyatı da genelde 500 ve üzeri. Ben karcher k5 600 aldım. Araç üzerinde deneme fırsatım olmadı ama yer temizlerken basıncı bayağı yeterli geldi.

akın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DjHellfireS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger Karcher daki gibiyse o kopuk haznesi cok bir ise yaramiyor. Foam Lance her zaman daha iyi sonuc verecektir kopuk konusunda. Sampuan bizim elimizde Nanolex mevcut sadece. Diger urunleri nereden temin edersiniz Hakan daha iyi yardimci olacaktir.

Neden foam lance diyorum? Bunun sebebi ise kopuk mekanizmasinin nasil tasarlandigidir. Bir kopugun (abuk kimyasallari soylemiyorum) calisma mekanizmasi yuzeyde olusturdugu kopuk patlamalaridir. O kopuk ufak ufak baloncuklar yapmaya basladiginda kirin arasindaki baglari ayristirir. Bu yuzden iyi yayilan, guzel kopuk isini daha iyi yapacaktir.
    Teşekkürler bilgi için. Peki bizim makinalarda çıkan köpük haznesinin içine koyup yapıyoruz sanırım. Yoksa o hazne yerine başka bir sistem mi uygulanıyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oha hocam ciddi harika anlatmışsın.
    sitenin bu bölümünde okunanları takip edip kil, wax , nano vs öğrenilebiliyordu ancak normal bir kullanıcı için ciddi sağlam bir yazı olmuş bu. Bu hafta inşallah bi koçtaş yapıp fiyatları vs öğreneceğim makina için. makinayı hallettikten sonra diğer malzemeler konusunda tecrübenizden yararlanmak dileğiyle,
    Eline, bilgine ve ayırdığın zamanına sağlık.
    Tesekkur ederim, elimden geldigi kadariyla yazdim. Sitede cok bilgili arkadaslar var, Blackbird, Ruudvan, Imprezawrc(Ozellikle bu ruh hastasi ). Fakat sunu goz onunde bulundurun, kitle bu yazilanlardan faydalandigini gostermezse bizimde yazma istegimiz ufak ufak kiriliyor ( senin icin degil genel olarak konusuyorum ). Mesela Hakan bazi seyleri 50.000 kere yazdigi icin artik bazi seyleri gozden kacirdigi oluyor cok normal bir durum, ben sabrina sasiyorum hatta.

Siz bu bilgileri kullanin, biraz bizimle paylasin, bizlerin de verimi artacaktir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı muratbalci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle katılıyorum. Minimum 130 - 140 bar olmalı bence . Bu cihazların fiyatı da genelde 500 ve üzeri. Ben karcher k5 600 aldım. Araç üzerinde deneme fırsatım olmadı ama yer temizlerken basıncı bayağı yeterli geldi.
    Bende çok arştırdım almadan önce. Bence deposu ve bağlantı yerleri kesinlikle metal(aluminyum) olucak.Depo çok önemli plastikler zamanla patlıyormuş. Su girişi ve çıkışları kesinlikle metal olucak. Bar arttıkça ses artıyor. Biraz inceledikten sonra kartcher sınıfta kaldı benim gözümde. (250tl ye kadar olan makinalarda)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkürler bilgi için. Peki bizim makinalarda çıkan köpük haznesinin içine koyup yapıyoruz sanırım. Yoksa o hazne yerine başka bir sistem mi uygulanıyor?

Bu tarz bir urun kullanmanizda fayda vardir. O hazneyi tavsiye etmiyorum, ozellikle Karcher da.

Nanolex Sampuan ile olan video asagida. Tam kopugu biraktigim an gazoz sesi gibi sese kulak verin, bu o ufak baloncuklarin patlamasidir.

BORKED

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akın Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende çok arştırdım almadan önce. Bence deposu ve bağlantı yerleri kesinlikle metal(aluminyum) olucak.Depo çok önemli plastikler zamanla patlıyormuş. Su girişi ve çıkışları kesinlikle metal olucak. Bar arttıkça ses artıyor. Biraz inceledikten sonra kartcher sınıfta kaldı benim gözümde. (250tl ye kadar olan makinalarda)
    Karcher dayaniklilik olarak digerlerini solda 0 birakiyor yalnizca, o yuzden paraya kiymanizi oneririm. magdur olan cok arkadasimiz oldu fakat karar yine sizin. Garanti vs bir sekilde halledebilirsiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bu tarz bir urun kullanmanizda fayda vardir. O hazneyi tavsiye etmiyorum, ozellikle Karcher da.

Nanolex Sampuan ile olan video asagida. Tam kopugu biraktigim an gazoz sesi gibi sese kulak verin, bu o ufak baloncuklarin patlamasidir.

BORKED
    Süpersin. Sayende detaylı bir şekilde anlamış bulunuyorum. Bendeki Karcher dakinin aynısıdır herhalde. Farklı olucağını sanmıyorum. Teşekkürler!!

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cam bezi olarak ben şahsen ne kadar detaycı adam olsamda (tabi üstadların yanında hiçbişeyim İrfan Abi,Hakan Abi,Rıdvan Abi aklıma gelen üstadlar)
    camda en memnun kaldığım bez güderi.Belkide aracımın cam yapısıyla alakalıdır ama çok hoşuma gidiyor.Kaporta için uber kullanmama rağmen camlarda güderi kullanıyorum.
    Eğer evde varsa cam fitillerine değdirmeden camlarınızı kurularken bir deneyin birşey kaybetmezsiniz.

MatraX_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel konu takipteyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tesekkur ederim, elimden geldigi kadariyla yazdim. Sitede cok bilgili arkadaslar var, Blackbird, Ruudvan, Imprezawrc(Ozellikle bu ruh hastasi ). Fakat sunu goz onunde bulundurun, kitle bu yazilanlardan faydalandigini gostermezse bizimde yazma istegimiz ufak ufak kiriliyor ( senin icin degil genel olarak konusuyorum ). Mesela Hakan bazi seyleri 50.000 kere yazdigi icin artik bazi seyleri gozden kacirdigi oluyor cok normal bir durum, ben sabrina sasiyorum hatta.

Siz bu bilgileri kullanin, biraz bizimle paylasin, bizlerin de verimi artacaktir
    Selam,
    söylediklerinizde haklısınız. bir çoğumuz yazılanları okuyor ancak yeterli feedback sunmuyoruz.
    Bişey soracağım. Benim sorunum toz. aracımı parkettiğim yer çok fazla toz alıyor. Yani çamur vs derdim neredeyse hiç yok.
    bunları temizleyecek olan da tazyik değil şampuan diye anlıyorum ben. durum böyle olunca ; normal hortumun ucuna suyu nispeten biraz tazyikli çıkartacak ucuz bir aparat makinanın işini görebilir mi?

İbrahim33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ufak bir tavsiye , aracınızı yıkadıktan sonra , kaportaya sonax hızlı cila sıkıp güderi bezle kurularsanız , kurulama işleminiz 2 dakikayı geçmez , çok rahat edersiniz aracı kurularken , siyah rengi falan bile eğlenerek kurularsınız.

ek olarak köpük makinasını tavsiye etmem , sonaxın cilalı şampuanı var , bir kovaya 1 kapak dökün , 4-5 litrede su ekleyin , sonra süngerle girişin arabaya , işin en zevkli kısmıda odur zaten.birde her yıkamada jantlara jant çözücü sprey sıkılırsa , çok iyi oluyor.hiç uğraşmadan akıyor kirler.
    Alıntı B.Koçer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İtalyan aşktır Alman ticaret
    KALBİNİ MAHŞERE GÖTÜR !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ufuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cam bezi olarak ben şahsen ne kadar detaycı adam olsamda (tabi üstadların yanında hiçbişeyim İrfan Abi,Hakan Abi,Rıdvan Abi aklıma gelen üstadlar)
    camda en memnun kaldığım bez güderi.Belkide aracımın cam yapısıyla alakalıdır ama çok hoşuma gidiyor.Kaporta için uber kullanmama rağmen camlarda güderi kullanıyorum.
    Eğer evde varsa cam fitillerine değdirmeden camlarınızı kurularken bir deneyin birşey kaybetmezsiniz.
    Guderi de olabilir fakat ben her zaman tek bir is icin spesifik olan urunlerin daha iyi sonuc verdigini dusunuyorum.

Kullandigim urun; Microfiber Madness Cloudbuster Glass Towel | FREE UK DELIVERY

Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selam,
    söylediklerinizde haklısınız. bir çoğumuz yazılanları okuyor ancak yeterli feedback sunmuyoruz.
    Bişey soracağım. Benim sorunum toz. aracımı parkettiğim yer çok fazla toz alıyor. Yani çamur vs derdim neredeyse hiç yok.
    bunları temizleyecek olan da tazyik değil şampuan diye anlıyorum ben. durum böyle olunca ; normal hortumun ucuna suyu nispeten biraz tazyikli çıkartacak ucuz bir aparat makinanın işini görebilir mi?
    Bu aracin uzerinde koruma olarak ne surdugune de bagli bir durum aslinda. Oyle bir aparatta tercih edilebilir fakat ben kesinlikle makinadan yanayim. Toz partikulleri cok kucuktur, suyu makinasiz bir sekilde vurursaniz ve gitmeyip orada kalirsa anlamazsiniz. Bu da ciziklere yol acar.

Ama ben o tarz bir aparat kullanmadim celki cidden is gorecek bir aparat vardir, kullanan birinin yorum yapmasi daha iyi netice verebilir.

Alıntı İbrahim33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ufak bir tavsiye , aracınızı yıkadıktan sonra , kaportaya sonax hızlı cila sıkıp güderi bezle kurularsanız , kurulama işleminiz 2 dakikayı geçmez , çok rahat edersiniz aracı kurularken , siyah rengi falan bile eğlenerek kurularsınız.

ek olarak köpük makinasını tavsiye etmem , sonaxın cilalı şampuanı var , bir kovaya 1 kapak dökün , 4-5 litrede su ekleyin , sonra süngerle girişin arabaya , işin en zevkli kısmıda odur zaten.birde her yıkamada jantlara jant çözücü sprey sıkılırsa , çok iyi oluyor.hiç uğraşmadan akıyor kirler.
    Kopuk makinasi ozellikle kis aylarinda Pre-Wash islemi icin kullanilir. Yoksa standart bir eldivenle vs cok feci sonuclar alirsiniz. Ayrica her yikama jantlara agir kimyasal kullanmak hos bir durum degildir. Ph notr olabilir fakat yinede cok etkili kimyasallardir. Bunun yerine janta bir sealant atilip rahatca temizlenmesi daha saglikli olur.

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok guzel konu takipteyim haftada bir bazen iki defa arac yikatiyorum ciddi rakamlar vermeye basladik
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)