yıkamacılar pata küte su vurup oldu bittiye getiriyorlar işi arabanın içine ediyolar o köpük zaten tam bir rezelat ben hiç köpükle yıkatmadım.. aracın plastik aksamlarını bile bozuluyo .. gördüğüm çoğu aracta aynı durum var.. özellikle bi arkadşımın aracını yıkattıktan sonra tez im sonuçlandı siyah arabanın rengi parçalı bulutlu olunca bizde hemen güzel bi cila yaptık ve sadece suyla yıkıyoruz aracımızı .. ve jant -lastik ve davlumbaz ileri içinde pril..
KESER DÖNER SAP DÖNER; GÜN OLUR HESAP DÖNER...
Kuyu suyu ne derece zararlı?
Bazı tsi lar doğuştan şanslı![]()
kuyu suyu leke yapıyor. ve çıkarılan kuyuya göre zararları artabilir. wax a zarar verebilişr. vernikte oksidasyona neden olabilir. tabii analiz ettirmeden konuşmak doğru değil. ben leke yapmayan kuyusuyu görmedim![]()
Güzel bir konuya barnak basmışsınız tebrikler.Bu olayı ben biliyordum öncedende , babamın arabayı genelde kendim yıkarım , o gün üşendim , dedim bir yıkamacıya götüreyim.adam arabaya su bile vurmadan köpük sıkmaya kalktı , hoop dedim dur ne yapıyosun senin garezinmi var benim arabama.yıkatmıyorum dedim , çektim gittim.sonaxa bıraktım arabayı , mis gibi yıkadılar klasik usul süngerle yıkadılar.
Sunger degil mikrofiber yikama eldiveni kullanilmalidir. Benim sahsen kullandigimin linki asagidadir, daha gecen gun sungerle cizik testi yaptik gorseniz hic hosunuza gitmez
Microfibre Madness Incredimitt Wash Mitt
Kuyu suyu falan neyse bizim burada bir yıkamada ilaç bittiği bayram a denk geldiği ve toptancı gelmediği için jant ilacı koymuş buyurun buradan yakın :S
Arabayı fırça yada sünger çizmez. Üzerinde toprak toz vs varsa fırçanın süngerin altında kalıp onlar çizer. Öncesinde güzelce su ile ıslatıp yumuşattıktan sonra, fırçayı bol suyla vurduktan sonra sıkıntı olmaz, fırçayı kaldırmmaya gücüm yettiğinden beri otobüs olsun araba olsun araba yıkıyorum fırçayla hiç çizilme görmedim. Tabi çok dandik plastik fırçalar var onlardan uzak durun, en iyisi domuz tüyünden olanlar otogarın alt kısımlarında var aksesuarcılarda çok kaliteli fırçalar..
Blendax denesenize birde normal saçlar için olanınıŞimdiye kadar arabayı en iyi temizleyen şey blendaxla fırçalayıp hortumla durulamam oldu. Hem güzel bir koku oluyor etrafta kendinizi pislenmiş değilde duş almış gibi hissediyorsunuz terlemenize rağmen
![]()
Bende size sunu soyleyeyim firca ile ne yaparsaniz yapin cizersiniz. Arac uzerindeki toz toprak yapisindan oturu fircaya cok yapismaz, bu hatayi ancak sunger vs ile yapabilirsiniz. Firca kendi yapisi ile cizer ve bu kanitlanmis bir gercek, benim arabami microfiber bez ciziyor neredeyse, firca nasil cizmeyebilir?
Yurt disinda kullanilan fircalar farkli ve icinden kopuk yayiliyor. Aslinda firca gibi de degiller degisiklerFiyatlari da pahali, onun yerine guzel 5 tane yikama eldiveni alirim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)