zaten bizim gibi aracına titizlenen insanların bagajında mikrofiber yıkama eldiveni,şampuan,hızlı cila gibi ürünlerin olması gerekiyor diye düşünüyorum.En azından ben öyle yapıyorum.Yıkamacı faktörünü de şansa bırakmamak da önemli tabi
Paylaşım için teşekkürler.
Şu anki arabamı alalı 1.5 yıl oldu daha yıkamacıda yıkatmadım. Tüm polisaj makinası, pedler, pasta, cila, wax, şampuan, yün eldiven, gibi malzemeleri aldım.
Yün eldivenle arabamı yıkarım Mf bezle kurular 6 ayda bir kil, cila ve wax atarım. Ayrıyetten cam cilası ve far cilamda mevcut bunlarıda düzenli kullanırım.
Ne yapayım en basiti ne cila yapan yerlerin yaptığını beğeniyorum nede yıkamacıları, hem para ver hemde istediğin gibi yapılmamasıda ayrı bir sıkıntı![]()
Caravella Highline
1 tl lik 2 tl lik araba yıkamasından faydalı birşey çıkmaz yaa....... ucuz olmuyor kaliteye bizim millete anlatmak lazım....
arabayı yıkadıktan sonra tavana elimi sürdüğümde pütür pütür kalan şeyin sebebi köpük mü ?
nickime kadar..
kostik madde çok kötü zaten insanın ciğerlerine de zarar veriyor ortamda solunum yapılınca ve gercekten büyük risk. Bazı kimyacılar kostik madde yok diyerekten de satış yapabiliyor bunların hepsine inanmayın arkadaşlar sonuçta yapılırken görmüyoruz ve ürünün içine girmiyoruz bilemeyiz...
Ben aracın boya ve plastik aksamından ziyade insan sağlığı üzerinde bırakacağı etkiden endişeleniyorum. Örneğin aynı şekilde paspaslar da yıkanıyor.
Sonra 2 yaşındaki oğlumu araca bindiriyorum...
Büyük akaryakıt istasyonlarının(Shell vb.) bu durumları düşündüklerini düşünmek istiyorum...
Araç için bulaşık deteryanı kullanmak bir hatadır yeni boyanmış aracımda bu hatayı ben askerdeyken abim ve babam sağolsun çok güzel uygulamışlar geldiğimde renk tamamen solmuştu...Hele ki fırça unsurunu saymıyorum bile güzelce bide harelenmişti ne kadar profesyönel bakımlar yapılsada giden çok geri gelmiyor... En mantıklısı cilalı oto şampuanı(emin olunabilecek bi marka) büyük araç yıkama eldiveni yada süngeri![]()
#RenaultSport Clio-R
Pril PH 7 sir yag sokucudir. Ne insan tenine ne de araca zarar verir.
Sadece yağlı waxlari soker ve iyi temizlemez
Built to fall....
Kış için kendin yıkama durumu çok iyi oluyor , ben kesinlikle elimden geldiğince dışarıda yıkatmıyorum ufak bir garajım var orada yıkıyorum ama yazın imkansız hale geliyor 40 derecede araba yıkanmıyor mecburen haftasonu yıkamaya gidiyordum ama bunu okuyunca hayatta gitmem artık.
TTS'11
En basidi su;
Bagajinda bir adet sundan bulunacak;
Swissvax Smart Bucket | Swissvax Smart Bucket
Sampuanin eldivenin bezin vs cirt cirtli plastik torbada olacak. Suyu vuracaklar, hava sicakken 3 dakikada etrafini gececeksin eldivenle suyu vuracaklar, bezlerini vereceksin silecekSonra pek yikama parasini hak etmiyor ama en azindan arac zarar gormuyor ; )
hiç gözüm tutmamıştı, hiçte yaptırmadım
208 gti by Peugeot Sport; İstanbul Park: 2:36.177 - 07.05.2023
Saxo évo-2 0-402 : 13.821 sn.