F&F CAR CLEAN - Detailing Center
Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...
cesit cesit marka var dostum ben CAT marka olanı kullanıyorum biraz agır bir makina fakat cok guzel iş goruyo 130 tl civarında olması lazım... bu arada her yigidin yogurt yemesi farklıdır lafına katılıyorum ve saygı duyuyorum elimden geldigincede yardımcı olduysdam ne mutlu bana....
SEDAN RED VTİ
- Kil ne marka kullanacaksın ? Kullanırken güzel bi kil kaydırıcı ile hafif hafif yap ki işlemi daha fazla çizikle uğraşmak zorunda kalmayasın
- 105 uygularken kaporta bantı yani kağıt bantla plastikleri kapatmayı aman unutma.
- NXT veya türevi bir koruma uygulamak yerine Onurcan'dan nanolex'in koruma ürünlerinden birini temin edersen şu andaki oluşan çiziklerden de büyük ölçüde korumuş olursun aracı. İşlem adedi biraz artacak maliyet biraz yükselecektir. Fakat çok daha ciddi bir koruma sağlayacaksın. Meg21 falan artık dönemini kapatıyor bence.
Ne kadar süre ile ne kadar malzeme işine gelince bu tamamen sana bağlı. Keçeyle yaparsın 30 dk sürer süngerle yaparsın 45 dk sürer. Çok çiziktir 1 saat uğraşırsın. Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır lafı cuk oturur yani burda![]()
Vernik işine gelince orayı kısmi olarak boyatmak veya vernikletmek tek çare gibi görünüyor. Vernik atmasına polisaj ile müdahale etme imkanı yok çünkü.
Şimdiden kolay gelsin.
- Kil Meguiars Marka Amatör Ürünlerinden Olan Hamuruyla Birlikte ? Tam Olarak Adresi Smooth Surface
- Nanolex in Hangi Ürünü Oluyor Bu Tam Adı Nedir Geçen Hafta Nanolex Washcoat Aldım Ama Bu Yıkamadan Sonra Uygulanıyor ? Bu Üründen mi Bahsediyorsunuz ?
Nanolex ve waxlar tamamen ayri dunyalarin urunleri.
Washcoat u etkin kullanabilmek icin aracin uzerindeki koruyucu tabakanin nano urunler tasimasi gerekir.
Herhalukarda once pasta islemleri olacak ondan sonra aracin paint cleaner ile silinip nano ultra urunleriyle korunmali.
arkadas cok guzel yorumlamıs fakat vernik atma olayına evet bir care yok fakat bu kısmı su zımparası ile gecip pastaladıktan sonra daha az bellli oluyo ... tam anlamı ile kurtaramıyosun ama aşırı kotu goruntusunden daha az bir atıklık belli oluyo tıpkı farlardaki vernik atıkları gibi düşünün olayı.
SEDAN RED VTİ
araba ile surekli zaman gecirmeyi seviyor musun?
iki ayda bir cilalamak ister misin? Yoksa uygularim 1 sene rahat ederim mi dersin.
bu cok onemli. hosuna ne gidiyorsa onu yap..
Built to fall....
Sen de bendensin ama benim hic vaktim yok.
O zaman, guzel bir wax al.. Collinite 915 tavsiye ederim.
Cizik almak yerine elinle SRP yada herhangi bir glaze ile cizik maskeleyebilirsin.
Yada Chemical Guys butter wet olur, cherry wax olur, iki ayda bir surersin, arabada islak goruntu super olur.
Guzel bir sampuan kullaniyorsun, detailera bile ihtiyacin yok esasinda.
Built to fall....
Nanolex washcoat yıkamadan sonra araca wax atmanın kolay hali gibi düşünülebilir aslında.
Nano uygulamalardan kastım profesyonel bir koruma. 3 ayrı ürün var. Onurcan sana daha detaylı bilgi verecektir. Professional, Ultra ve Paint Premium arasında bi tercih yapman gerekir.
Yalnız önemli detay aracın çizik giderme işlemi bitirildikten sonra üzerinde pasta ve hare giderici uygulamasından kalan yağın arındırılması. İpa ve/veya nanolex paint cleaner ile aracı komple güzelce bi silip uygulamaya ondan sonra geçmelisin. Koruma ürünlerini uygulamak biraz zahmetlidir ama çok kuvvetli bir koruma elde edersin.
Elime pedi alırım 2-3 yıkamada bir wax atarım uğraşırım diyosan normal koruma ürünleri ile devam et derim.
Ama parlaklığı sürekli koruyim devamlı çok etkin bi koruma sağlayim dersen nano ürünleri tek ilaç. Misal kuş pisliğinin verniği yakamaması gibi, ağaçtan damlayan reçinelerin yıkama ile kolayca çıkabilmesi, kurulama bezlerinin aracı kolay kolay çizememesi gibi artıları nanoya yönelmeye sebep olmalı bence.
Vernik işine de gelince evet ince zımpara ve polish ile görüntü bi nebze de olsa azalıyor ama arkadaş uygulamayı amatör olarak yapacağı için bu uygulama biraz riskli olur bana göre.
bu collinite 915 i sadece ebaydan mı alabiliriz
YamahA Xmax 250 ABS
Konuya Yazan Herkese Ayrı Ayrı Teşekkür Ediyorum Arkadaşlar. Yazan Elleriniz Dert Görmesin. Kullanacağım Ürünler Hakkında Fikir Edindim En Son Şunu Sorup Konuyu Kapatmak İstiyorum.
Polisasj Makinesi Olarak 2 Seçenek Arasında Kaldım.
Makita 9227CB ve Meguiars Dual Action
Fiyatları Birbirine Yakın. Yarın Malzemeleri Tamamlıycam İnşallah.
Aralarında ki Fark Meguiars ta Boyayı Kaldırma Vs. Gibi Sıkıntı Yokmuş. Kullanan Arkadaşlar Var mı Acaba Daha Önce ?
bence ucuz bir makine al ilk basta parana yazik, senede 4 kere kullanacagin makina cok kaliteli olmak zorunda degil..
dual action iyidir bu arada, amator kullanima cok daha uygun rahat, illa alicam diyorsam bence onu al.
Built to fall....
bırı sabıt doner sekılde rotary dedıgımız makınedır. makita
dierı dual actıon dur dunya gıbı dusun gunesın etrafında donuyor hemde kendı etrafında donuyor - meguıars gıbı ama bnce tercıghın rotary olsun. makita ıcınde suan lık deneme asamasında para vermene gerek yok. makıta ısı bıraz tıcarı bakarsan mantıklı olur.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)