User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: İç tavan temizliği hakkında yardım

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İç tavan temizliği hakkında yardım

Merhaba arkadaşlar, Yeni aldığım aracın eski sahibi malesef araca pek bakmamış. Bende bugün tavanı temziliym dedim tavanın normalde rengi krem ama eski sahibi saolsun arabanın içinde günde 10 paket sigara içerek tavanı gri yapmaya başlamış. Bauhaustan arexons un iç kumaş temizleyicisini alıp nemli bez ile tavana kullandım. Ancak hem pek lekeler geçmedi hemde tavanda silme izleri kaldı. Kosla falan kullann da diyorlar, Tecrübeli arkadaşların kesin böyle yap dediği bir uygulama varmıdır ?

Şimdiden teşekkürler

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi tavan işi gerçekten profesyonelce uygulanması lazım olan bir iş çünkü sarkama etme yapabiliyor

ben yaklaşık 4 senedir oto yıkama ve detaylı temizlik işleriyle uğraşıyorum (ara ara)

o haldeki tavan bezle silinmeyle malesef geçmeyecek hatta dahada kötü olacaktır..

meguairs all purpose cleaner alınıp suyla karıstırlıp tavana fıs fıs ile iyice uygulanıp motorlu bir emdirme makinesiylede tavan vakumlanacaktır ancak o zzaman gerçek temizliğe ulaşır

fakat bunu yaparken bir sorun ouşabilir yukarıdada belirttiğim gibi tavan sarkması

tavandaki döşemenin altında karton gibi birşey var çok ıslanırsa kartonlar birbirinden ayrılıyor ve tavan gazino perdesi gibi aşağıya sarkıyor

ben şu güne kadar başaramadım kendi araçlarımda ama müşterinin arabasınında kesinlikle tavanını incelemeden girmedim ***** emanet malın canı... misali altı saglamsa yaparım değilse yapmam

size nacizane tavsiyem profesyonel kişiler tarafından onların mesuliyeti altında detaylı temizliğe verin

yardımcı olabildiysem ne mutlu

utkunoa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cevap için teşekkürler, Açıkçası internette farklı forumlarda kosla oxi action ile yapmış millet before after fotolarda koymuş ancak dediğiniz gibi korkum tavan sarkması, şu an en azından kumaş bölgelere sinmiş sigara kokusundan arındırdım ancak tavanı parıl parıl da görmek istiyorum açıkçası. Bahsettiğiniz cihaz tornado, tornado dışında yinede benim yapabilecğeim varsa kendim yapmak istiyorum

Skyhawk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vakumsuz asla olmaz benim görüşüm bu yönde çünkü içine içine siniyor o meret

ha ilaca gelecek olursak kosla oxi action la komple arabanın içini temizlediğimi biliyorum ilk zamanlarımda (4 sene öncesi) çünkü o sıralar sadece oto yıkamaydık detaylı makineler yoktu kendi arabamı aldıgım zaman yapıyorum güzel olmasına oluyordu fakat ne kaadar bilinçli bir işti hala bilemiyorum

açıksacı bahsettiğim meguairs all purpose cleanerı tavsiye ederim

ykavcioglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Coslayı suya dökün havluyla silin.

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    4-5 ayda bir bende aracımın tavanını falan silip halı yıkama makinesiyle çekerim.. Sigara içilmediği halde yine bi sararma oluyor.Bigün yukardan arabaya baktığımda sunroof perdesinin cama bakan tarafı buhardan oluşan su damlaları ve tozdan dolayı berbat bi görüntü oluşturmuş..En sonunda dayanamayıp komple tavan döşemesini sunroof perdesini vs herseyi söktüm

Denildiği gibi vakum olmucaksa fazla ıslatmaya gelmez anında yumuşar ve kendini salar..Ben amway loc ve plastik banyo lifiyle baya adam ettim.. Loc'lu suyu lifle hafif hafif sürüp küçük fırçayla fırçaladım ve suyu fazla emdirmeden hemen vakumladım.. Resmin biraz kontrastıyla oynadım ki aradaki fark biraz daha belirgin olsun diye yoksa resimdeki kadar kirli değildi )

eren53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben aspirinle(temizlik malzemeleri satan yerlerde olan) suyu karıştırıp bezle silmiştim baya bi temizlemişti sarkma falan da yapmamıştı baya yorucu olmuştu

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    tavanda alaca bulaca olmasını ıstemıosan, elınde bırden fazla temız bez olmalı, kırlendıkce yenısı kullanmalısın, vakum vb makınaları kullanmana grk yk..

amatör olarak yapabıleceğın meguıars vb markalı bı urun alıp beze sıkıp sılmek, çıkması ıçın belkıde 1-2 kat geçıceksın, tavanda ılac kalırsa bı katta bezı su ıle nemlendırır geçersın tertemız olur..

arkadaşlarnda belırttığı gıbı mdf gıbı olan kısma kumaş yapışkanlıdır ılacı yedığı zaman salar kendını, karton tarzında olan tavanlarda da salmasada ezık buzuk durur tavan..

tavanda koku veya sonradan kusma olmaması ıçın güzelce temızledıkten sonra ahtapot vb makına ıle kurutman lazm..

sevdığm bı arkadaşımın 300bınde mercedes'ı vardı tavanı 12 yıldır hıç temızlenmemış (şeytan dedı makıne ıle gırış tavan sarksın yenı tavan alsn neyse gönlüm el vermedı ) ılk baş tavan sıyah alcantara gıbı gorunuodu ta kı 11 bez ıle 3 kat tavanı temızleyene kadar meğer tavan grıymış 1:30-2 saat uğraştım tavan temızlendı ama benm hayatm karardı bu olay sonucu 2 adet bezım pert olmuştu arabanın ıçı aydınlanmıştı resmen..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Skyhawk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vakumsuz asla olmaz benim görüşüm bu yönde çünkü içine içine siniyor o meret

ha ilaca gelecek olursak kosla oxi action la komple arabanın içini temizlediğimi biliyorum ilk zamanlarımda (4 sene öncesi) çünkü o sıralar sadece oto yıkamaydık detaylı makineler yoktu kendi arabamı aldıgım zaman yapıyorum güzel olmasına oluyordu fakat ne kaadar bilinçli bir işti hala bilemiyorum

açıksacı bahsettiğim meguairs all purpose cleanerı tavsiye ederim
    bugune kadar hıc vakum kullanmadım. pek sorunlada karsılastıgım solenemez.bezı duzgun kullanırsan cokta guzel temızler.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

srkns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Atas'ın ürünleri de gayet başarılı bu konuda
    Ne mutlu Türküm diyene

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Atas Vinet 1\10 sulandirip uyguladim. Mikrofiber beze spreyle sikarak yaptim uygulamayi. Cok iyi oldu.biraz tulerdi ama temiz oldu. Ne yaparsaniz yapin tavana direk sikmayin, sarkma yapabilir

cabriolet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Faruk_Vtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tavanda alaca bulaca olmasını ıstemıosan, elınde bırden fazla temız bez olmalı, kırlendıkce yenısı kullanmalısın, vakum vb makınaları kullanmana grk yk..

amatör olarak yapabıleceğın meguıars vb markalı bı urun alıp beze sıkıp sılmek, çıkması ıçın belkıde 1-2 kat geçıceksın, tavanda ılac kalırsa bı katta bezı su ıle nemlendırır geçersın tertemız olur..

arkadaşlarnda belırttığı gıbı mdf gıbı olan kısma kumaş yapışkanlıdır ılacı yedığı zaman salar kendını, karton tarzında olan tavanlarda da salmasada ezık buzuk durur tavan..

tavanda koku veya sonradan kusma olmaması ıçın güzelce temızledıkten sonra ahtapot vb makına ıle kurutman lazm..

sevdığm bı arkadaşımın 300bınde mercedes'ı vardı tavanı 12 yıldır hıç temızlenmemış (şeytan dedı makıne ıle gırış tavan sarksın yenı tavan alsn neyse gönlüm el vermedı ) ılk baş tavan sıyah alcantara gıbı gorunuodu ta kı 11 bez ıle 3 kat tavanı temızleyene kadar meğer tavan grıymış 1:30-2 saat uğraştım tavan temızlendı ama benm hayatm karardı bu olay sonucu 2 adet bezım pert olmuştu arabanın ıçı aydınlanmıştı resmen..
    söylenme lan hemen valla uzak değilseniz faruk size yardımcı olucaktır babamın 2001 model 300bin kmde hiç temizlenmemiş tavan döşemesini tertemiz etti faruk zaten temizlenmese yenisi ile değiştiricektik ama sıfır gibi oldu

Faruk_Vtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    48 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı cabriolet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    söylenme lan hemen valla uzak değilseniz faruk size yardımcı olucaktır babamın 2001 model 300bin kmde hiç temizlenmemiş tavan döşemesini tertemiz etti faruk zaten temizlenmese yenisi ile değiştiricektik ama sıfır gibi oldu
    yk lannn ne soylenmesı, ornek verıodm her zmn yardmcı olurum elımden gelenı yaparım, en kotu tanışmış oluruz çayımızı kahvemızı ıçmış olurlar..

senn bugun kı detaılıng çalışmanda guzeldı, bu tarz çalışmalarını sıklaştıralım paslanıosn..
    F&F CAR CLEAN - Detailing Center

Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...

Mert Ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sarkmaya meyilli tavanda kuru köpükle (atas detap) kısmi bir temizlik sağlanabilir,onun haricinde genel temizleyici,döşeme temizleyici bir ürünü (atas vinet,atas detap,meguiars apc,chemical guys apc,amway loc vs.) sıkıp hafifçe fırçalamak yeterli gelir,sonrasında hafif nemli bezle silersiniz.. imkan var ise vakumla çekilebilir. Küçükyalıdaysanız ücretsiz atas vinet verebilirim,ben bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadım kendi arabamda ve uygulama yaptığım diğer araçlarda...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)