valla önceden bulaşık deterjanı kullanırdım ama yaklaşık son 7-8 aydır turuncu konsantre sonax kullanıyorum.haa gözle görülüyor birşey farkediyor mu , bence farketmiyor birşey , beyaz araba nankördür
meguiars nxt kullanıyorum mor renkli olandan 1 yıkamada bile 2 aracı yan yana koy aynı renkten yıkandıktan sonra fark ortaya çıkıyor.
iddiali nano teknoljik urunler yuksek pH lara dayandiklarini iddia ediyorlar, o yuzden o urunleri kullananlarin neutral samp. kullanmasina gerek yok.
Ama standart cilalarda cila omrunu kisaltmamis olursunuz ph7 bulursaniz, en onemlisi araba degil, ph11-12 cilde cok zararli, elinize surmeyin.
Built to fall....
bende Sonax Turuncu kullanıyorum..bu 3. şişem cok memnunum.
35 1/2 KSK
''Emniyet Kemerimizi Takalım,Takmayanları Uyaralım "
psn : derman3534
Ideal ph degeri 7-7.5 olmasi lazim. Bu degerin alti veya ustu aracin uzerindeki waxa etki eder. Wax,cila tarzi urun kullanlarr bu ph degerlerinde bir sampuan kullansinlar. Sonax turuncunun ph degeride 7-7.5 araliginda. Sonax turuncu parlaklik vermez, waxi korur. Parlaklik isteyenler nxt kullanabilir, bildigim kadariyla wax iceriklidir.
nanolex için onrcn ile irtibata geçebilirsiniz ama bildiğim kadarıyla şuan stok sıkıntısı var.
uzun zamandır meguiars ultimate wash & wax kullanıyorum (sarı renk) gayet memnunum.Üstelik aracım beyaz.Polisajla ugrasan biri degilseniz sizi keser![]()
meguiars mor rengi veya sarı ikiside basarılı
Vmax Performance
foem lance dls 150 ve pro yu atınca ovalamadan tertemiz oluyor ve çok zevkliotur izle 5 dk sonra su tut
YamahA Xmax 250 ABS
Geçen bauhaus ta sonax şampuan alırken danışmanın cilalı çok etkilİ sonax tan falan güzel demesi üzerine arexons cilalı şampuan aldım.tek kelimeyle iğrenç.sonax yıkayıp durula bırak kuruyordu prıl prıl parlıyordu.sonax turuncu alıcam gene .meguıars bulabilirsem denemelik onuda denemek istyİorum.
belli bir süredir bauhause elemanlarına güvenmiyorum![]()
99' 206 XS Black [Sold]
06' 1.5 DCi Clio III Grey [Sold]
'Çift kova tekniği ile araç yıkama' demek istemiştim. Bu şekilde aratırsanız bulabilirsiniz. En doğru araç yıkama tekniğidir. Konsantre ürün olduğundan şişenin o küçücük kapağıyla 2-3 kapak kullanmak yeterli. Bu yüzden oldukça bereketli bir ürün. İki şampuan da oldukça kaliteli fakat Sarı olan cila içeriyor ve birazcık toz tutuyor. Mor ise boya korumasını da destekleyen güzel bir ürün.
Evet biraz araştırdım anladım taktiği ben bu meguiars ın mor olanını kullandım fakat şöyle bi izlenimim oldu .Arabayı suyla yıkıyorum kovaya su doldurup senin dediğin gibi 2-3 kapak bazen 4 kapak atıyorum meguiars ın yıkama eldiveniyle yıkıyorum ve sonra yine suyla duruluyorum . Yine meguiars ın kurulama beziyle kuruluyorum ve kuruladıktan sonra arabanın parlaklığı iyi fakat sanki şampuan kaportanın kayganlığını alıyor gibi geldi bana iki haftada bir yıkarım ve yıkamadan sonra nxt cila geçerim .Ciladan sonra kayganlık ve parlaklık süper
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)