Benzer bir konu var mı bulamadım, aracım boyadan yeni çıktı detailing konusuna merak saldım ister istemez.. Yeni boyanan aracın boyasını korumak, parlak görünmesini sağlamak için kalıcı olarak neler yapabilirim? Hangi ürünleri tavsiye edersiniz? Yıkama hususuna da değinirseniz sevinirim.. Önceliğim fiyat/performansı yüksek malzemeler.. Normal hava koşullarında ne kadar bir süre zarfında tekrarlamak gerekir? Uygulama ortamının önemi ne derecedir? Arıca plastik tampon şeritleri gibi yüzeyleri nasıl canlı hale getirebilirimTeşekkürler..

Alıntı
kendi yaptığımdan bahsedeyim . Arabayı boyattıktan sonra epey kıl bir insan oldum
Her yerde arabayı yıkatmadım.Her yere park etmedim .Kendime çeşit çeşit bezler aldım cila bezi , kurulama bezi vs. bilinçli ne malzeme kullandığını bilen bir yerde yıkattım hep . Kendime meguiarsın kurulama bezini aldım onunla kurulattım yıkamacılardaki bezler haliyle yıprandığı için çizme ihtimali yüksek oluyor şu anda da kendim şampuanla yıkıyorum .Arabanın boyadan sonra zımpara pasta cilası yapıldığından beri hafta da bir veya iki hafta da bir yıkamadan sonra meguiarsın nxt cilasını geçtim sürekli cilasını eksik etmediğim için boya koruma yaptırma gereği duymadım . Park ettiğim yerlere dikkat ettim ağaç altına bırakmam, sanayide boya tozuna mağruz kalmaz pasta kullanma ihtiyacı duymadım bu sebeple şimdiye kadar . Bu aralar nxt nin yanında ne kullanabilirim diye araştırma içerisindeyim Meguiarsın bezlerini,, lastik paratıcısını, cilasını ve şampuanını kullanıyorum memnunum plastik yüzeyleri örneğin ön camın dibindeki sileceğin altındaki büyük plastik parça gibi şeyleri pas sökücü ve süngerle parlatıyorum