Maşallah ellerinize saglık. Hala bu bayiler nasıl bu kadar bilgisiz aklım almıyor. Sıfır araba teslim ederken araca yaptıklarından. Yani içlerinde hiç mi akıllı birileri yok o mum mudur her neyse cıkarmanın daha mantıklı bir yolunu bulamıyorlar.
Maşallah ellerinize saglık. Hala bu bayiler nasıl bu kadar bilgisiz aklım almıyor. Sıfır araba teslim ederken araca yaptıklarından. Yani içlerinde hiç mi akıllı birileri yok o mum mudur her neyse cıkarmanın daha mantıklı bir yolunu bulamıyorlar.
Bayiden aracı nasıl almak gerekiyor, yakın zamanda bayiden 0 araç alacak biri olarak soruyorum.
Herkese selamlar,
Aracımız bayiden çıktığı gibi geldi. Yine "0" araç krizimiz mevcuttu. Çizik halinin fotoğrafını çekemedik çünkü zamanla yarışıyorduk.
Aracı ValetPRO pH Neutral+APC ile ön yıkama yapıldı.
Çift kova + ValetPRO Concantrated ile yıkama yapıldı.
Jant ve boya ValetPRO Dragon's Breath ile demir/balata tozu temizlendi.
Gtechniq Crystal Serum ile boya koruma yapıldı.
Gtechniq C4 ile trimler korumaya alındı.
Gtechniq G5 su kaydırıcı yapıldı.
Auto Finesse Mint Rims ile jantlar korumaya alındı.
Gtechniq L1 Anti-Bacterial ile koltuklar korumaya alındı.
Gtechniq C6 Anti-Bacterial ile iç aksam korumaya alındı.
İç piano black ve vernikli yüzeylere Gtechniq Crystal Serum uygulandı.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler...
Herkese selamlar,
Arac 2015 600km'de henüz yıkama görmemiş. Klasik bayi çıkışı çizikleri mevcuttu. Bu çizikleri yine Scholl S20 ile giderdik.
Araç ilk olarak Foam Lance ile ValetPRO APC+ValetPRO pH Neutral SF ile yıkandı.
Ardından Çift Kova + ValetPRO Concantrated ile yıkandı.
Boya ve jantlarda balata/demir tozunu ValetPRO ile giderdik.
Çizikler için Scholl S20
Boya Koruma ürünü olarak Dr.Beasleys' Nano Resin
Camlara Gtechniq G5
Plastiklere Gtechniq C4
Herkese selamlar,
Uzun bir zamandır garaj tadilatı nedeni ile uygulamalarımı gerçekleştiremiyordum. Sükür ki sonunda garajımın tadilatı bitti ve ilk uygulamamı gerçekleştirdim. Dikkatimden kaçan etrafta dağınıklık var ise affediniz garaja yerleşmemle birlikte araç geldi hemen toparlanmak için pek fırsat olmadı. Garajın gidişatı ile ilgili fotoğrafları da sizlerle paylaşıcam ilk fırsatta.
Aracımız 2016 model Skoda Octavia RS Mavisi. Renk harika bir renk bayılarak çalıştım resmen.
Araç ilk etapta ValetPRO pH Neutral SF ile yıkandı. Ardından ValetPRO Concantrated +Çift kova ile yıkandı. Yıkama ardından kil ve ValetPRO Dragon's Breath ile demir tozlarından arındırıldı.
Araçta bayi ve yıkama çizikleri mevcuttu. Geceden kalan yorgunluktan dolayı pek dalgın çalıştım onun için pek 50/50 fotoğraflar çekme fırsatı yakalayamadım. Aracın mevcut çiziklerini bölgesel olarak Scholl S3 ile gidermek durumunda kaldım. Genel olarak Scholl S20 ile çizikleri giderdik.
Polisaj işleminin bitmesiyle birlikte Gtechniq Crystal Serum uygulaması yapıldı. 12 saat bekledikten sonra da 2 kat Gtechniq Exov2 uygulaması yapıldı. Exov2 kuruması için UFO yardımımıza koştu ve kürleşme süresini hızlandırmak durumunda kaldım çünkü aracın sahibi avrupa yakasından geldi ve biraz acelesi vardı. Normal şartlarda Exov2'nin 12 saatte kürleşiyor ve aracı Exov2 uyguladıktan tam 12 saat sonra teslim ettim ama ne olur ne olmaz değil mi ?
Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim...
Selamlar,
Aracımız Bursa'dan misafirimiz olan sıfır Mercedes B200. Araç alındığından beri hiç yıkanmadı ricam üzerine.
Araçta hiç çizik yoktu şükür ki![]()
Öncelikle araç ValetPRO Advanced pH Neutral ile yıkandı. Ardından Çift Kova + ValetPRO Citrus Pre Wash ile yıkandı.
Jantlar ve boyadaki demir tozlarını sökmek için ValetPRO Dragon's Breath uygulandı.
Jantlar ValetPRO Bilberry+Wheel Woolies ile fırçalandı.
Araçta çizik olmadığı için Finishing Pad + Scholl S40 ile parlaklığını arttırıp ardından da Gtechniq Crystal Serum Light ile korumaya alındı.
Dış Plastiklere Gtechniq C4
Jantlara Gtechniq C5
Camlara Gtechniq G5
İç Plastiklere Gtechniq C6 AB
Deri Koltuklara Gtechniq L1 AB uygulandı.
Herkese selamlar,
Bu hafta füme Mercedes'ler ile haşır neşirdik
Araç ilk olarak ValetPRO Advanced Neutral SF ile yıkandı. Ardından Çift Kova + ValetPRO Citrus Pre Wash ile yıkandı.
Jantlar ve boyadan demiz tozlarını arındırmak için ValetPRO Dragon's Breath uyguladık.
Jantlar ValetPRO Bilberry + Wheel Woolies ile fırçalandı.
Aracın boyası 2500km 'de olduğu halde kir bakımından kötüydü. Bu sebepten kil bezi ile kil uyguladım. Ardından kurulmaya ve içeriye aldım.
Mercedes boyası sert olduğundan dolayı Scholl S20 ile zaman kaybetmemek için Menzerna FG400 ile hızlıca geçip çiziklerinden arındırdım.
Peşine Scholl S30 ve S40 ile polisajı tamamladım.
Polisaj bittikten sonra aracı 2 kat saf İPA ile sildim ve ardından Gtechniq Crystal Serum Light ile korumaya aldım.
Camlara Gtechniq G5
Plastiklere AutoFinesse Revive
Jantlara da Dr Beasley's Wheel Seal uygulandı.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler
Herkese selamlar,
Aracımız 600KM'de Fiat 500X. Araç önce ValetPRO Foam Combo 2 ile yıkandı. Foam Combo 2 ile ilgili detaylı video yakında gelecek şuan onunla ilgili herhangi bir şey yazmıyorum fakat ben şampuana bayıldım. FC2 sonrası ValetPRO Dragon's Breath ile demir tozlarından arındırıldı araç.
Araç bayiden alındığından beri hiç yıkanmamış ama bayi yine elinden geleni yapmış
Araç çok geç saatte teslim edildiği için hızlı hareket etmem gerekliydi o yüzden diğer yüzeylerin ve polisaj aşamalarının fotoğraflarını çekemedim. Polisaj Scholl S20+Cutting Pad, ardından Scholl S40+Finish Pad ile polisajı bitirdim.
Uygulama bittikten sonra boyanın durumuyla alakalı fotoğraflar
Polisaj sonrası boya koruma olarak Gtechniq Crystal Serum Black Edition uygulandı :
İç aksamda plastiklere Gtechniq C6 AB,
parlak yüzeylere Gtechniq Crystal Serum uygulandı
Jantlara Gtechniq C2v3 uygulandı
Plastiklere Gtechniq C4
Camlara da Gtechniq G5 uygulanarak yapılacak işlemler bitmiş oldu .
,
Zaman ayırdığınız için teşekkürler
Dostum elinize sağlık araçlar çok güzel çıkıyor. Yaptığınız araçlardaki işleme göre ne kadar zaman alıyor acaba bu tarz uygulamalar ? sadece dış olarak ele alırsak.
İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)