Selam Tech ,
İlk araç evin emektarı Astra F. 97 model olmasına rağmen siyah rengini hala orjinal olarak koruyor oluşu uygulamanın ne kadar hassas olduğunu , boyanın yanmaya müsait olduğunu ortaya koyuyor. Ne kadar temiz kullanılsada yılların etkisiyle eski görünüm, dairesel çizikler vs. bi hayli fazlaca mevcuttu.Ben de artık zamanı deyip giriştim.
Ürün olarak, 3 x Meguıars 101 + Meguıars 205 + 3m Cila Kullandım.
Pad olarak Meg w4000 yün pad kullandım, M205 ve cila kullanırkende yine meg sünger pad kullandım.
Döşemelerde Atas ve Asprini farklı yerlerde kullandım. Plastik aksam kılcallarındaki kirleri söküp attılar. Mf bez ve fırça ile tüm noktalara ulaşabildik.
Koltuk ve tabanda ise koslanın makine için olan ürününü yumuşak fırça ve mf bezlerle silip vakumla çektim. İlk günki hallerine döndüler.
Motor kısmında ise önce 1 lt asprin sıktım, motorda parlaklığı sevmediğim için durulayıp doğal ve temiz şekilde bıraktım.
Uygulama öncesi genel fotoğraflar ;
Uygulama öncesi plastik aksam fotoğrafları ;
Uygulama öncesi boya durumu;
Aracın genel durumu bu şekilde idi, 2 kez yıkayıp üstündeki kirden arındırdıktan sonra kil uygulayıp aracı hazır hale getirdim.
Daha sonra polisaja geçtim, boya üstünde yer etmiş kireç, kuş pisliğinden oluşan yanıklar, fırça çizikleri ve soluk görünümü almak için her panelde 3 kat m101 uyguladım.
Daha sonra tek kat M205 ve cila uygulayıp boyayı ilk günlerdeki kondisyonuna getirdim.
Boya durumu istediğim seviyeye gelince ve istediğim parlaklığa erişince, iç plastik aksam ve döşemelere başladım.
Uygulama yapılmış plastik aksamlar ;
Taban halısında, Koslayı halı fırçasıyla köpürtüp vakumladım.
Son olarakta final fotoğraflarını paylaşayım,
Tüm uygulamayı bitirip üstüne yağmurda gelince hemen fotoğrafladım. Bi daha ki sefere bol bol genel fotoğraflarda olacak inşallah.
Hoşçakalın.
![]()