Alıntı:
Merter’deki yaşanan duruma gelince. (Ki AutoClub Merter Türkiye’deki en özel uygulama noktalarından birisidir)
Açıkçası üzüldük.
Olaya şu açıdan yaklaşabiliriz. Otomobili için bu kadar titiz olan bir arkadaşımız nasıl gözle görülen bu kadar büyük bir eksikliği görmemiş. Neden konunun çözümü için acil bir talepte bulunmamış. Neden öncelikle o bayii ile bir çözüm yoluna gitmeden hemen yazma gereği hissetmiş diyebiliriz. Ya da otomobil yüzeyinde daha önceki uygulamalardan kalan polisaj makinesi yanıkları için neden bir kez bile “rezalet” dememiş o yanıkları yapanlar için. Otomobilin yüzeyindeki kuş pisliği yanıkları için bir yazı gördünüz mü? Vs vs… Bu listeyi uzatıp yazılan yazı ile ilgili art niyet aramakta mümkün. (Bu arada problem yaşayan arkadaşımız sonrasında yine bayiimize gidiyor, çizik giderme uygulaması yapılıyor ve yapılan uygulama sonrasında “bakalım kaç yıkamalık” sorusunu soruyor. Ama yine de art niyet aramayalımJ)
Değerli Arkadaşlar
Bir hata varsa üstelik “yıkama” uygulamasında yaşanan bir hata varsa bu “rezalet” olarak manşetlere, forumlara taşınacak bir konu olmamalıdır. Yazılan bu yazı artık herkes tarafından okunan, görülen bir yazı olmuştur. Peki bu eksikliği olumsuzluğu birlikte çözme yoluna gitseydik, çözseydik. Olmaz mıydı? Oraya “rezalet” diye afişe edince ne kazandık? Peki Merter kapansın. Sonra bu işe emek veren, yatırım yapan tüm yerler kapansın. Sonra? Sonra ne yapacağız?
Turgut Yüksekdağ / AutoClub
Biz sektörün en leriyiz diye bir işe giriyorsan ve o işi profesyonel olarak yapıyorsan kalkıpta yıkamana gelen müşterin için "otomobili için bu kadar titiz olan bir arkadaşımız nasıl gözle görülen bu kadar büyük bir eksikliği görmemiş." diyemezsin. O eksikliği görmesi gereken kişi müşteri değil, orada uygulama yapan veya onun üzerindeki işletmenin sorumlusu kişidir. Sen oraya gelen müşteriyi bu arabasına karşı titiz, bu değil diye ayıramazsın herkese aynı standartlarda hizmet sunabiliyorsan profesyonelsin demektir. Ben çok titizim ama vaktim yok, acelem var bıraktım aracımı teslim alırkende kontrol etmedim, zorundamıyım? Madem bukadar iyisin ve bunun için ücret alıyorsun öyleyse bunun kontrolünü sen yapıcaksın ki bende içim rahat şekilde arabamın başında bekçi gibi dikilmeden arabamı size teslim edicem.