User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Sıfır Araç - Yıkamaya/Yıkatmaya Çekinme

Onu-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sıfır Araç - Yıkamaya/Yıkatmaya Çekinme

Başlığa umarım "adama bak çizilecek korkusuyla yıkatamıyormuş, para verdin vur kırbacı kullan" mantığıyla yaklaşan olmaz. Gerçi burası detailing bölümü, çoğumuz da hasta denilecek seviyedeyiz ancak yine de belirtmek istedim. Tabiki benim sapkınlık derecesinde takıntım yok, zaten daha çok annenin kullanacağı bir araç, ancak şuanda sıfır diye, boyaya en az kusurlu şekilde yaklaşma amacıyla açıyorum bu konuyu.

Sıfır araç aldık, Nissan Qashqai, füme içi taba deri.

Yıkatmalara başlamadan, sıfır boyanın pert olduğunu görmeden önce fikir danışmak, tavsiye almak istedim.
    Genelde ikinci el veya sıfır da olsa anne babanın kullandığı standart otomobiller aldığımız için çizik konusuna pek takılmazdım ancak şuanda durum dediğim gibi.

Aracı alırken kaput filmi, ön iki cama cam filmi, iç, dış, motor koruma, cam su itici ve davlumbazdaki boyalı yerlerde çürüme olmasın diye pütür işlemlerini aracı aldığım bayi aracılığıyla Meguiars'ta paket halinde yaptırdım.
    Ancak sıfır araçta yalandan bir kil bezi ile silme ve üzerine nxt benzeri (21 vs.) bir uygulama yaptıklarını düşünüyorum (görmedim, ancak aklımdan geçen bu)
    Ben tabi kaput filmi, cam filmi ve dışı da hallice biraz cilalı olsun diye, servisten çıktıktan sonra da yaptıramam düşüncesiyle yaptırdım.

Evde bahçe hortumu + kova + meg wash&wax sarı şampuan + meg eldiven + erdem boyadan aldığım sarı, büyükçe bir bez var. Ancak güneş altında olduğundan, aracın boyutlarından ve vakit durumundan kendim yıkayabileceğimi sanmıyorum. Olsa olsa 1-2 kere olur. Ayrıca bahsettiğim ürünlerle sürekli kendim bile yıkasam yinede çizik olmayacağını düşünmüyorum.
    Dolayısıyla yana yana bizler gibi hassas yaklaşan yıkamalar var mıdır fiyatı da uçuk olmayan diye düşünüyorum.

Tavsiyeleriniz, görüşleriniz, sohbetiniz benim için değerli olacak. Vakit ayırıp cevap verebilirseniz sevinirim.
    İstanbul Bakırköy civarı hassas davranan yıkamacılar varsa bu tavsiyeniz de makbule geçer.
    Teşekkür ederim
    Onur
    14' f30 316

McKrop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıfır arabaya galeriden çıkar çıkmaz boya koruma yaptırın hem maaliyeti düşük olur hemde ilk günkü gibi kalır. Periyodik olarak detailing işlemi yaptırırsanız uzun yıllar derin çiziklerden önlemiş olursunuz. Dediğim gibi sıfır aracın detailing masrafıda düşük olur.

Önereceğim yer emg detailing. Forumda konusu var. Yer altunizadede

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onur hayirli olsun.

Aslinda ilk yikamayi zaten bayide uygulama yaparken yapmislardir. Ozellikle kaput ve cam filmi oncesinde .. Umarim yapmislardir ama ne sartlarda yapmislardir bu sorular onemli. Spot isik altinda bakmadan soylesekte her zaman teoriler tutmaz.

Florya'da Mahirler sokagin icinde apartman altinda yikama var. Gurculer calisiyor ama su anda bu cevrenin en iyisi diyebileceigimiz duzeyde. Kendi malzemelerini verirsen daha basarili sonuc cikar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı McKrop Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıfır arabaya galeriden çıkar çıkmaz boya koruma yaptırın hem maaliyeti düşük olur hemde ilk günkü gibi kalır. Periyodik olarak detailing işlemi yaptırırsanız uzun yıllar derin çiziklerden önlemiş olursunuz. Dediğim gibi sıfır aracın detailing masrafıda düşük olur.

Önereceğim yer emg detailing. Forumda konusu var. Yer altunizadede
    Teşekkür ederim, mesajda belirttiğim gibi iç, dış, motor koruma yapıldı Meguiars'ta ancak malesef ne yapıldığını görmediğim için bir şey söylemek zor bu konuda.
    Onur
    14' f30 316

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Onur hayirli olsun.

Aslinda ilk yikamayi zaten bayide uygulama yaparken yapmislardir. Ozellikle kaput ve cam filmi oncesinde .. Umarim yapmislardir ama ne sartlarda yapmislardir bu sorular onemli. Spot isik altinda bakmadan soylesekte her zaman teoriler tutmaz.

Florya'da Mahirler sokagin icinde apartman altinda yikama var. Gurculer calisiyor ama su anda bu cevrenin en iyisi diyebileceigimiz duzeyde. Kendi malzemelerini verirsen daha basarili sonuc cikar.
    Teşekkür ederim hocam, yaptılar iç dış motor. Hare, çizik, herhangi bir sıkıntı görmedim boyalı yüzeylerde, yanlış uygulama yapılmış gibi durmuyordu, sanki kil yapılıp üzerine cila atılmış gibi düzgün bir yüzey vardı.
    Sonrasını merak ediyorum ne olur diye.
    Bi kere kendim yıkayayım bakalım ne olacak.
    Onur
    14' f30 316

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer tanıdığınız ya da sözünüzün geçeceği yıkamacı varsa kendi ürünlerinizle yıkatmanız en mantıklısı olacaktır ben de öyle yapıyorum . Yıkama eldivenim,bezlerim şampuanım vs.. hep ayrı
    imzasız..

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Onu-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teşekkür ederim hocam, yaptılar iç dış motor. Hare, çizik, herhangi bir sıkıntı görmedim boyalı yüzeylerde, yanlış uygulama yapılmış gibi durmuyordu, sanki kil yapılıp üzerine cila atılmış gibi düzgün bir yüzey vardı.
    Sonrasını merak ediyorum ne olur diye.
    Bi kere kendim yıkayayım bakalım ne olacak.
    Hayırlı olsun. Hediye olarak o koruma işlemlerini yaptılar ise moral bozmak gibi olmasın ama öncesinde dairesel çizikler varsa bile maskeleyici ürün kullanıp size teslim etmiş olabilirler.
    0 km araçların boyalarında bile demir tozu..vs parçacıklar olabiliyor. Bu yüzden cila uygulaması ve hatta kil uygulaması öncesinde mutlaka iron cut veya benzeri bir ürün kullanmak gerekiyor. Ayrıca, uzun süre stok sahasında bekleyecek düşüncesiyle kaput, tavan ve modele göre bagaj kapağında beyaz koruma folyoları bulunur, bunları sökerken de pek özen gösterildiğini söyleyemeyeceğim. Folyo sonrası yüzeyde illaki ince yapışkan tabaka da kalabilir.
    İşin özeti adam gibi boya temizliği yani sırasıyla mevcut mum veya folyo tabakasınının kalıntılarını sökmek için şampuan sonra iron cut sonra kil ve gerekliyse pasta işlemi ardından yine ipa veya türevi bir kimyasal ile yüzey temizliği ve cila uygulaması. Bu sıralamayı ancak forumdaki gibi butik iş yapan arkadaşlarımız yaparsa yapar gerisi bitsede gitsek tadında çalışır.

P.S: O km aracın ilacı şahsen nano teknoloji ciladır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam hediye değil, Meguiars iç, dış, motor koruma, alt bazı bölümlerin pütürlenmesi, kaput filmi, ön iki cama film (diğerleri fabrikasyon karartılmış), cam su itici uygulamaları yapıldı bin liraya.
    Araç ile ilgili yapılan işlemler tabiki benimde içime butik iş yapan arkadaşlarımızın işleri kadar sinmemiş olabilir (belki bundaki en büyük etken yapılan işleri bizzat görmediğimden ve tabiki bahsettiğiniz işlemlerin çoğunun yapılmamasından kaynaklanıyordur) ancak işlemlerde hata veya yanlışlık olduğunu gösterir bir olumsuzluğa rastlamadım çok şükür. O yüzden ilk mesajımda belirttiğim gibi muhtemelen kil üzerine meg cila yapıldığını düşünüyorum.

Benim sorunum bundan sonraki kısmı ile ilgili. Yani yıkama hususunda ne yapmalıyım, onu düşünüyorum.
    Henüz eldiven de değmedi, kurulama bezi de değmedi. İki kere köpüğünün ilacı olmadığına veya varsa da az olduğuna kanaat getirdiğim bir yıkamada sadece köpük üzerine tazyikli su vuruldu, kurulamadan devam ettim.
    Onur
    14' f30 316

Wind of VW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba
    bende aynı konudan endişeliydim.
    VW Polo aldım bir ay önce.
    Avek otoda araç teslimi öncesi Williams Sentetik boya koruma yaptırdım.
    1 hafta önce park halindeyken bir motorlu kurye arka tamponda 5cm lik derin olmasada tırnağa gelen bir çizik yaratmış. esnaf görmüş ancak plaka alamamışlar.
    Neyse araç Gün batımı kırmızı renkte ve çok özenerek almıştım. o ufak çiziği bir oto yıkamada pasta ile hafif törpülediler. şimdi çizik giderme yapabilirsiniz dediler.
    Ancak ne yapacağımı bilmiyorum

internette araç renk koduna göre çizik giderici setler satılıyor.
    3-4 farklı kimyasal sürülerek videolara göre çizik kayboluyor.
    Bende emin olamadım bu ürünlere güvenmeye. tek bir çizik içinde parça boya attırmak istemiyorum.
    Birde bir arkadaşım durumu duyunca bana bir tane kapalı kutu Fix it pro göndermiş acaba denesem işime yarar mı
    All Seasons just Feel the Wind of VW Spirit...
    O bir E.T.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)