Başlığa umarım "adama bak çizilecek korkusuyla yıkatamıyormuş, para verdin vur kırbacı kullan" mantığıyla yaklaşan olmaz. Gerçi burası detailing bölümü, çoğumuz da hasta denilecek seviyedeyiz ancak yine de belirtmek istedim. Tabiki benim sapkınlık derecesinde takıntım yok, zaten daha çok annenin kullanacağı bir araç, ancak şuanda sıfır diye, boyaya en az kusurlu şekilde yaklaşma amacıyla açıyorum bu konuyu.
Sıfır araç aldık, Nissan Qashqai, füme içi taba deri.
Yıkatmalara başlamadan, sıfır boyanın pert olduğunu görmeden önce fikir danışmak, tavsiye almak istedim.
Genelde ikinci el veya sıfır da olsa anne babanın kullandığı standart otomobiller aldığımız için çizik konusuna pek takılmazdım ancak şuanda durum dediğim gibi.
Aracı alırken kaput filmi, ön iki cama cam filmi, iç, dış, motor koruma, cam su itici ve davlumbazdaki boyalı yerlerde çürüme olmasın diye pütür işlemlerini aracı aldığım bayi aracılığıyla Meguiars'ta paket halinde yaptırdım.
Ancak sıfır araçta yalandan bir kil bezi ile silme ve üzerine nxt benzeri (21 vs.) bir uygulama yaptıklarını düşünüyorum (görmedim, ancak aklımdan geçen bu)
Ben tabi kaput filmi, cam filmi ve dışı da hallice biraz cilalı olsun diye, servisten çıktıktan sonra da yaptıramam düşüncesiyle yaptırdım.
Evde bahçe hortumu + kova + meg wash&wax sarı şampuan + meg eldiven + erdem boyadan aldığım sarı, büyükçe bir bez var. Ancak güneş altında olduğundan, aracın boyutlarından ve vakit durumundan kendim yıkayabileceğimi sanmıyorum. Olsa olsa 1-2 kere olur. Ayrıca bahsettiğim ürünlerle sürekli kendim bile yıkasam yinede çizik olmayacağını düşünmüyorum.
Dolayısıyla yana yana bizler gibi hassas yaklaşan yıkamalar var mıdır fiyatı da uçuk olmayan diye düşünüyorum.
Tavsiyeleriniz, görüşleriniz, sohbetiniz benim için değerli olacak. Vakit ayırıp cevap verebilirseniz sevinirim.
İstanbul Bakırköy civarı hassas davranan yıkamacılar varsa bu tavsiyeniz de makbule geçer.
Teşekkür ederim