kaputta sacma sapan bir rutuş var sulu zımparave tekrar rutuş pasta cila ile kurtarılabilirmi
[IMG]https://i.hizliresim.com/oZz8lX.jpg[/IMG]
Printable View
kaputta sacma sapan bir rutuş var sulu zımparave tekrar rutuş pasta cila ile kurtarılabilirmi
[IMG]https://i.hizliresim.com/oZz8lX.jpg[/IMG]
seramik kaplamada en iyisi hangisidir? fiyatları hangi aralıkta değişir...
ismi lazım değil bir arkadaş bin küsür tl'lerden bahsederken, Söke'de 700tl'ye yaptıran da gördüm.
seramik kaplama yaptırsak, özel bir bakımı veya yıkama stili kısacası herhangi bir dezavantajı var mı?
ruudvanla detailing saatine hoşgeldiniz.
hazır işyerinde canım sıkılıyorken sorularınızı cevaplıyayım.
resim görükmüyor :D
seramik kaplama aslında halk dilinde oluşmuş bir kelime .
aslı silisyumdan gelmektedir.
silisyumu firmalar aralarında matrix bağ oluşturacak şekilde kimyasal tepkimelere sokarak silikonsu sürülebilir sıvıyı çıkartırlar.
bu sıvılarda sürüldükten sonra katılaşarak malzemenin içeriğine göre 9h sertliğe kadar ulaşır.
şuan piyasaha 3h sertlikten 9h sertliğe kadar birsüür ürün var.
bazı firma derki bn 9h sertlikte ürün yapıyorum çizillme gecikiyor.
bazısı ise ben 5h sertlikte ürün yapıyorumki bazı sert cizimler yüzey üzerinde yumuşatılsın ve çizik oluşturmasın.
yani şu marka iyidir diyemicem.
her markanın kendine özgü iyi yanları var.
bazısı çok kötü kokuyor.
bazısı sürmesi zahmetli.
bazısı doğru düzgün silinmiyor gbi.
seramik dediğimiz bu glasscoat kaplama öncesinde aracın ciziklerden arınması gerekiyor ki parlaklık güzel görünsün.
eğer çizik alıp ardından temizleyip en ucuz seramik malzemeyi araca uygular iseniz 700tl ye kar bile elde edebilirsiniz bir uygulamacı olarak.
kendi becerim var ben bu işi yaparım derseniz zaten 700 liraya çokta güzel bir set oluşturulabilinir.
yüzeyi hazırlamak için çok uğraşayım.ardından güzelde envayi çeşit malzeme kullanayım.daha sonrasında seramiğini atayım üzerinede ömür arttırıcı 2nci bileşeni süreyim derseniz 700tl sizin malzeme paranıza bile yetmeyecektir.
dolayısıyla bu konuda burda seramik yaptırdım 700 liraya başka biri 1000den başlıyor demek yanlış olur
kullanılacak marka modeller aynı ise aradaki fiyat farkı işçiliktir.
oda yerine göre verilebilinir.
ruudvan bana da şekli şemali düzgün köpük yapan şişe ve başlık öner ölçülü olursa güzel olur.
Atas'ın şişe ve başlıkları nasıl kimyasal dayanıklı mı?
Merhaba arkadaslar,
Aracımı ağaç altına park ettiğim için, kaportasında 1mm boyutlarında belki binlerde reçine lekesi oluçtu. Bunu çıkarmak için ne yapmalıyım? ayrıca boya koruma yaptırmak böyle birşeyin olmasını bir daha ki sefere önler mi ? Hangi firmaların detaylı temizlik ve boya koruma / cila gibi uygulamalarını en çok önerirsiniz?
şimdiden teşekkürler :D
köpük yapan zamazingolara hiç imrenmedim açıkcası.atas olarakta ürün hiç kullanmadım.belirli bir potansiyelin altındaki ürünlere hiç yönelmedim.ama yorumları güzel atasın.kimyasala dayanıklı şişe vardır ama başlık yoktur.
en iyisi yalnızca daha uzun süre dayanır.
lokal anestezi uygulamak lazım.
zımpaneyşın şeklinde .ama sanmıyorum o lekeyi çıkarabilsin.,
https://40.media.tumblr.com/78a0e394...u0ibo1_500.jpg
şaka bi yana denemek lazım .çıkarsa sevindiri çıkmazsa nasip değilmiş denir.
kil.hardcore kil lazım.aynı dert bendede vardı.bayramda 3 saatte arabayı killedim.cilalanmış gibide parladı namıssız.
bişey değil.
meguiars ile hemen lavabo küvet fln cilala .
arabana hydrax yada c2w3 yeter :D
Polisaj için nasıl makina önerirsiniz.
Polisaj makinesi :D öneririm.
açıkcası güldüm ilk okuduğumda.ama sanırım makine speclerini soruyosunuz.
2 tür polisaj makinesi var.
1.rotary
2.dual action.
rotary makineler yalnızca dairesel hareket yapan makinelerdir.
polisaj makinesi diye satılan makineler normal taş motorundan farklı olarak torklu ve az devirlidirler.
normal taş motoruna benzinli araba der isek.tork ve devir bandından dolayı polisaj makineleri dizel araçlardr.
tavsiyem 1300w civari en kötü5-6 kademe ayarlı mümkün olduğnca hafif (bu konuda 4 kilo ağırdır)
polisaj makieneleri 150-300tl bandındakiler bir nevi kara dizel araçlar gibidir güçlüdür ama yeterince değildir.ağırlık binince bayılma yapar.
500-2000tl arasındakiler ise turbo dizeldir.
en pahalısı en iyisidir diye birşey yoktur.her yiğidin yoğurt yemesi ayrıdır.
bosch-dewalt-makita-flex önerilir.
2.dual action makineler ise ay gibidir.
güneşi merkez kabul eder isek .ay dünyanın etrafında dönmektedir.dünyada güneşin etrafında döndüğü için ay cift dönme hareketi ypar.
bu makineler daha çok parlatma olarak performanslı makinelerdir.
daha doğrusu acemi ustayı profesyonel yapar anında.riski azdır.boyayı ısıtmaz rotary gibi ama rotary gibide çizik alamaz.
ama acemi için biçilmiş kaftandır.bütçesi olana öneririm bol bol araba parlatıp yansıma fotosu çekersiniz.
bu makinelerin pek markasız ürün bulunmaz.bulunanları ise rotary nın ucuzlarından daha çok bayılma yapar.
fiyatlar 800-2000 arası değişir.
birçok markanın bu tarz makinesi vardır.
dodo juice- meguiars vs gibi ama rupes hem eski hemde köklü bir markadır.
ruudvan detailing gecelerine hoş geldiniz :D
1-2 detaylı konu açta okuyalım rıdvan, dw'de ki konuları bitirdim :D
dw ye yıllardır girmiyorum.onlarda bizim gibi 3-5 sapık haricinde arabayı yıkatmayı bile soran insanlarla dolu.
konu açmak bana göre değil ben ürün incelesem foto cekmem .foto ceksem altına güzel yada kötü yazarım :D
bana soru lazım .soru sorun cevaplıyım. combo bile yaparım :D
ben kışa doğru hondayı getiricem sana o zaman soru gör sen :D başında beklicem şunu nasıl yapıyosun bunu neden yaptın diye :D
sorularım bu kadar hakim bey sanık sizin mod ;)
@ruudvan
Merhaba
Aracım 2 senelik, rengi siyah, her zaman özenle meg sarı sampuan ile yıkandı.
Araca ufaktan koruma yapmak istiyorum, kılcal çizikler mevcut
El ile yapacağım, makinem yok.
Hangi ürünü alayım hangi sırayla uygulayım reçete yazabilirmisiniz :)
Elimde meg ultimate quick detailer ve ultimate quick wax var ve birde bir işe yaramayan nxt
edit:
El ile uygulamada ag srp öneriyorlar sanırım.
Kil>srp>soft99 fusso düşünüyorum
Ürünler kendi arasında sorun olur mu? ve siyah araç için en iyi sonucu alabilirmiyim?
siyah renk araba makine ile zorken elle pek randıman alıcağını dusunmuyorum ama ürünleri doğru seçmişssin.
yıkama -kil-yıkama - kurulama -el ile srp- silme- işte bu kısımda hologram oluşturma riskin çok yüksek burda bi püf noktasıyla işe müdahale ediyoruz.el pedi ile quick wax ve qd yi karıştırığp araca sıkıyorsun ardından el pedi ile ovalıyorsun sonra tertemiz yeni bez ile siliyorsun- soft wax ve silme tekrar.
ürünlerin kendi arasında sorun olmaz.yalnız söyle bir durum var nxt yi bu sıralamadan sonra kullanma.
Rıdvan'a eklemek bana düşmez ama benim de nacizane önerim ucuz yollu bir makina edinmen yönünde olur, uygulamanı çok daha kolaylaştırır, daha az yorar seni.
Bir de aracın markası ne, mesela uzak doğuluların boyaları daha yumuşak ve ince olurken (genelde) avrupa menşeili araçların tam tersi olabiliyor, o da uygulama zorluk derecesine direk etken.
2007 toyota yaris var hatunda aslinda durumu baya kotu benim mudahalem ne kadar kurtarir bilmiyorum gerci elimdende gelir fazlasiyla sanayide buyuduk eski tip polisaj makinam var fakat devri ayari yok sanirim onunla zorlanirim sahibindende satilan makinalara goz attim 150 civari makinalar isimi gorurmu birde degisik bi makina dikkatimi cekti hatta benzerini boyacilar zimpara yaparken kullanir havayla calisan yuvarlak kalin zimpara yaptiklari makinaya benziyor umarim anlatabilmisimdir is gorurmu? Arac siyah alacagim urunleri kendi beyaz arabamdada kullanayim istiyorum yapacagim islemleri ve alacagim malzemeleri yazabilirmisiniz acaba. Bana kalsa önce kil uygularim sonra 2000 veya 3000 ile matlastirip pasta arkasindan yikama sonra cila yaparim ama hangi urunu kullanayim bilemem birde ic trimlerdede kucuk kucuk cizikler var kapi esiklerindeki plastiklerdede onlar icin ne onerirsiniz?
Srp uygulayıp sildikten sonra qd ve qwax ı karıştırıp uyguluyorum?(bunun sırası doğru mu?) Daha sonrasında fusso uyguluyorum?
Sizin risksiz ve daha fazla randıman alabileceğim öneriniz varmıdır? Hiç hologram riskine girmesem daha da iyi olur :) Srp yerine compound kullansam, hologram riski olur mu?
@levent
Araç audi a1 2013 yazı trafiğe çıkışlı
Rıdvan hiç mi üşenmiyorsunuz hacı bunları yaparken :)
arabaya su tuttuktan sonra kurulamaya üşenirken yıkama-kil-yıkama-kurulama-bilmemne-bilmemne :))))))
Sanırım yazılanı hızlı okudun.
SRP'den sonra arkadaş fantaziye kaçıp quick wax ile quick detailer'ı birbirlerine karıştırıp ped ile boyaya sürmeyip planlıyor. SRP ile hologramlar zaten kapanacaktır. (belki ilk geçişte değil ama 2-3 geçişte düzelecektir)
Quick wax ile quick detailer'ı karıştırma arzusu ile ne elde etmek istenildiğini de çözemedim. SRP sonrası srp ile uyumlu sealant veya wax sürülmesi gerekir.
SRP ile kapı kolunun içindeki tırnak cizikleri geçer mi ? Oraya Polisaj makinasıyla uygulama yapmama imkan yok.
Hayatında polisaj makinesi ile haşır neşir olmamış birine şu makineyi al şunu kullan demem çizik gidermek için. Çiziklerin derinliğine göre kullanacağınız pasta keçe ve ped değişir. Bunları doğru kombinasyonlarsanız doğru sonuçlar alırsınız. Rotary makineleri ilk başta kullanmak herkese kolay gibi gelir ancak bir anda boyayı yakabilirsiniz. Hele ki tampon ve ayna gibi plastik yüzeyler çok çok risklidir deformasyon açısından. O nedenle benim tavsiyem elle uygulayabileceğiniz ürünler kullanmanızdır. Kendi arabasını kendisi yapmak isteyenler gelsin burada ücretsiz olarak eğitimini vereyim kendi makineleri ve ürünleri ile. Tekrar ediyorum makinayı elinize alıp haldur huldur girişmeyin arabanıza yazık. Ben buraya usta alırken bile bilmem kaç sene şurada çalıştım diyen adamı teste tutuyorum. Makine tutması dert değil hangi pastayı ne miktarda kullandığını keçeyi kullanmadan önce temizleyip temizlemediğine kadar bakıyorum.
yanlış anlaşılma yok .hızlı okumadım.bilakis kasten yazdım.
qd ile qw ı az miktarda 50ml şer karıştırıp sünger ile araca sürülür ise srp den sonra kalıntıları ve yağları bir nnevi alacaktır.
elindeki malzeme ile yapabilecekleri hakkında yorum yapmaya çalıştım.
makine ile yumusak ped ile eğer çok devirli ve aynı noktaya dakikalarca tutulmadıktan sonra boyayı yakmasıda çok zor.
Kullanacaklari makine orbital makine ise sorun olmaz fakat rotary ile sorun yasayabilirler ozellikle kose yerlerde.
Cam tavan perdesinin köşesi ufaktan pislenmiş ve tavanın geri kalan kısmında 3-4 tane leke var. Bunları temizlemek için öneriniz var mı?
Lekeler ne lekesi fotoğraf paylaşırsanız daha faydalı olabiliriz.Genel olarak APC(Tercihen ValetPRO) ile temizleyebilirsiniz.APC'yi kirin üzerine püskürtüp hafifçe fırçalayıp temiz bir mikrofiber bez ile temizlenir. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta tavan döşemesi olduğu için çok fazla ürün sıkıp döşemeyi fazla ıslatmayın aksi halde sarkma yapabilir. Bu açıdan biraz dikkatli olmanızda fayda var.
Herkese iyi günler
Resimde işaret ettiğim C sütun yerleri ne ile temizleyebilirim reçine izi gibi izler çıkmış.
Temizlikten sonra parlaması için hangi ürünü kullanabilirim.
http://i.hizliresim.com/VLvmjR.jpg
http://www.sanalpazar.com/Befar-150-...di__isp8303383
bu ürün iş görür mü ? sanırım performans power makineye uyumlu . ?
sky clıo@ fusso kullanabilirsiniz.dolgu özelliğide var. yanlız kil i uygularken dikkat edin dahada çizebilir hatta vazgeçtim ben o dediğimden siz ordaki reçineleri herhangibi bir reçine temizleyici ile silin . dikkat edilmesse kil baya çizebiliyo çünkü :D