User Tag List

Sayfa 6/9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
166 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Tavsiye/Recete/Genel Sohbet bölümü

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @ruudvan
    Merhaba
    Aracım 2 senelik, rengi siyah, her zaman özenle meg sarı sampuan ile yıkandı.
    Araca ufaktan koruma yapmak istiyorum, kılcal çizikler mevcut
    El ile yapacağım, makinem yok.
    Hangi ürünü alayım hangi sırayla uygulayım reçete yazabilirmisiniz
    Elimde meg ultimate quick detailer ve ultimate quick wax var ve birde bir işe yaramayan nxt
    edit:
    El ile uygulamada ag srp öneriyorlar sanırım.
    Kil>srp>soft99 fusso düşünüyorum
    Ürünler kendi arasında sorun olur mu? ve siyah araç için en iyi sonucu alabilirmiyim?

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    siyah renk araba makine ile zorken elle pek randıman alıcağını dusunmuyorum ama ürünleri doğru seçmişssin.
    yıkama -kil-yıkama - kurulama -el ile srp- silme- işte bu kısımda hologram oluşturma riskin çok yüksek burda bi püf noktasıyla işe müdahale ediyoruz.el pedi ile quick wax ve qd yi karıştırığp araca sıkıyorsun ardından el pedi ile ovalıyorsun sonra tertemiz yeni bez ile siliyorsun- soft wax ve silme tekrar.
    ürünlerin kendi arasında sorun olmaz.yalnız söyle bir durum var nxt yi bu sıralamadan sonra kullanma.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    98 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Rıdvan'a eklemek bana düşmez ama benim de nacizane önerim ucuz yollu bir makina edinmen yönünde olur, uygulamanı çok daha kolaylaştırır, daha az yorar seni.

Bir de aracın markası ne, mesela uzak doğuluların boyaları daha yumuşak ve ince olurken (genelde) avrupa menşeili araçların tam tersi olabiliyor, o da uygulama zorluk derecesine direk etken.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rıdvan'a eklemek bana düşmez ama benim de nacizane önerim ucuz yollu bir makina edinmen yönünde olur, uygulamanı çok daha kolaylaştırır, daha az yorar seni.

Bir de aracın markası ne, mesela uzak doğuluların boyaları daha yumuşak ve ince olurken (genelde) avrupa menşeili araçların tam tersi olabiliyor, o da uygulama zorluk derecesine direk etken.
    estagfurullah bro ben karar mercii yada yetkili kişi değilim ,tabikide yorum yapabilirsin.makine olsa tabiki çok daha iyi olur.en kötü cila makineleri olsa o bile iş görür.masraf etmek lazım biraz.masraf edilirse basamak ve seçenekler artar.

No coffee!!!

ozan gülle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2007 toyota yaris var hatunda aslinda durumu baya kotu benim mudahalem ne kadar kurtarir bilmiyorum gerci elimdende gelir fazlasiyla sanayide buyuduk �� eski tip polisaj makinam var fakat devri ayari yok sanirim onunla zorlanirim sahibindende satilan makinalara goz attim 150 civari makinalar isimi gorurmu birde degisik bi makina dikkatimi cekti hatta benzerini boyacilar zimpara yaparken kullanir havayla calisan yuvarlak kalin zimpara yaptiklari makinaya benziyor umarim anlatabilmisimdir is gorurmu? Arac siyah alacagim urunleri kendi beyaz arabamdada kullanayim istiyorum yapacagim islemleri ve alacagim malzemeleri yazabilirmisiniz acaba. Bana kalsa önce kil uygularim sonra 2000 veya 3000 ile matlastirip pasta arkasindan yikama sonra cila yaparim ama hangi urunu kullanayim bilemem birde ic trimlerdede kucuk kucuk cizikler var kapi esiklerindeki plastiklerdede onlar icin ne onerirsiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    siyah renk araba makine ile zorken elle pek randıman alıcağını dusunmuyorum ama ürünleri doğru seçmişssin.
    yıkama -kil-yıkama - kurulama -el ile srp- silme- işte bu kısımda hologram oluşturma riskin çok yüksek burda bi püf noktasıyla işe müdahale ediyoruz.el pedi ile quick wax ve qd yi karıştırığp araca sıkıyorsun ardından el pedi ile ovalıyorsun sonra tertemiz yeni bez ile siliyorsun- soft wax ve silme tekrar.
    ürünlerin kendi arasında sorun olmaz.yalnız söyle bir durum var nxt yi bu sıralamadan sonra kullanma.
    Srp uygulayıp sildikten sonra qd ve qwax ı karıştırıp uyguluyorum?(bunun sırası doğru mu?) Daha sonrasında fusso uyguluyorum?
    Sizin risksiz ve daha fazla randıman alabileceğim öneriniz varmıdır? Hiç hologram riskine girmesem daha da iyi olur Srp yerine compound kullansam, hologram riski olur mu?
    @levent
    Araç audi a1 2013 yazı trafiğe çıkışlı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı golgeoyunu03 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Srp uygulayıp sildikten sonra qd ve qwax ı karıştırıp uyguluyorum?(bunun sırası doğru mu?) Daha sonrasında fusso uyguluyorum?
    Sizin risksiz ve daha fazla randıman alabileceğim öneriniz varmıdır? Hiç hologram riskine girmesem daha da iyi olur Srp yerine compound kullansam, hologram riski olur mu?
    @levent
    Araç audi a1 2013 yazı trafiğe çıkışlı
    hologram senin elinle pastayı yada herhangi bir aşındırıcıyı sürdüğün an başlar .hologram oluşturmayacak ürün yok yalnızca hologramı kaybedecek ürün vardır.

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hologram senin elinle pastayı yada herhangi bir aşındırıcıyı sürdüğün an başlar .hologram oluşturmayacak ürün yok yalnızca hologramı kaybedecek ürün vardır.
    Srp den sonra quick wax ve quick detailer(ikiside ultimate) ı karıştırıp pedle boyaya yedirince bu hologramı kaybedicem o zaman? Bu ikiside sprey jel değil
    Yakın bir arkadaşımda Einhell bt po 1100 var, o iş yapar ise ödünç alabilirim

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rıdvan hiç mi üşenmiyorsunuz hacı bunları yaparken

arabaya su tuttuktan sonra kurulamaya üşenirken yıkama-kil-yıkama-kurulama-bilmemne-bilmemne )))))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rıdvan hiç mi üşenmiyorsunuz hacı bunları yaparken

arabaya su tuttuktan sonra kurulamaya üşenirken yıkama-kil-yıkama-kurulama-bilmemne-bilmemne )))))
    benim bunları uyguladığımı kim söyledi.
    ben sadece tavsiye ederim.
    kendi arabama uygulama yaptığımı görenler şimdi torun sahibi.

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Srp den sonra quick wax ve quick detailer(ikiside ultimate) ı karıştırıp pedle boyaya yedirince bu hologramı kaybedicem o zaman? Bu ikiside sprey jel değil
    Yakın bir arkadaşımda Einhell bt po 1100 var, o iş yapar ise ödünç alabilirim
    evet dediğin şekilde uygulucan .arkadaşından makine alacaksan kafada yumuşak sünger takılı olsun.
    polisaj yağlarını alman gerekiyor yanı ekstra bir çalışma yapmıcaksın .mevzu yalnızca temizlik.

No coffee!!!

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    evet dediğin şekilde uygulucan .arkadaşından makine alacaksan kafada yumuşak sünger takılı olsun.
    polisaj yağlarını alman gerekiyor yanı ekstra bir çalışma yapmıcaksın .mevzu yalnızca temizlik.
    Sanırım yazılanı hızlı okudun.

SRP'den sonra arkadaş fantaziye kaçıp quick wax ile quick detailer'ı birbirlerine karıştırıp ped ile boyaya sürmeyip planlıyor. SRP ile hologramlar zaten kapanacaktır. (belki ilk geçişte değil ama 2-3 geçişte düzelecektir)
    Quick wax ile quick detailer'ı karıştırma arzusu ile ne elde etmek istenildiğini de çözemedim. SRP sonrası srp ile uyumlu sealant veya wax sürülmesi gerekir.

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SRP ile kapı kolunun içindeki tırnak cizikleri geçer mi ? Oraya Polisaj makinasıyla uygulama yapmama imkan yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

SRP'den sonra arkadaş fantaziye kaçıp quick wax ile quick detailer'ı birbirlerine karıştırıp ped ile boyaya sürmeyip planlıyor. SRP ile hologramlar zaten kapanacaktır. (belki ilk geçişte değil ama 2-3 geçişte düzelecektir)
    Quick wax ile quick detailer'ı karıştırma arzusu ile ne elde etmek istenildiğini de çözemedim. SRP sonrası srp ile uyumlu sealant veya wax sürülmesi gerekir.
    Sanırım yanlış anlaşılma oldu
    ben kil sonrası srp sonra da soft99 fusso uygulamayı düşünüyordum ancak @ruudvan srp den sonra hologram oluşacağını, bunun qwax ve qdetailerı karıştırıp ped ile uygulayarak bunu yok edeceğini belirtti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayatında polisaj makinesi ile haşır neşir olmamış birine şu makineyi al şunu kullan demem çizik gidermek için. Çiziklerin derinliğine göre kullanacağınız pasta keçe ve ped değişir. Bunları doğru kombinasyonlarsanız doğru sonuçlar alırsınız. Rotary makineleri ilk başta kullanmak herkese kolay gibi gelir ancak bir anda boyayı yakabilirsiniz. Hele ki tampon ve ayna gibi plastik yüzeyler çok çok risklidir deformasyon açısından. O nedenle benim tavsiyem elle uygulayabileceğiniz ürünler kullanmanızdır. Kendi arabasını kendisi yapmak isteyenler gelsin burada ücretsiz olarak eğitimini vereyim kendi makineleri ve ürünleri ile. Tekrar ediyorum makinayı elinize alıp haldur huldur girişmeyin arabanıza yazık. Ben buraya usta alırken bile bilmem kaç sene şurada çalıştım diyen adamı teste tutuyorum. Makine tutması dert değil hangi pastayı ne miktarda kullandığını keçeyi kullanmadan önce temizleyip temizlemediğine kadar bakıyorum.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Sanırım yanlış anlaşılma oldu
    ben kil sonrası srp sonra da soft99 fusso uygulamayı düşünüyordum ancak @ruudvan srp den sonra hologram oluşacağını, bunun qwax ve qdetailerı karıştırıp ped ile uygulayarak bunu yok edeceğini belirtti.
    yanlış anlaşılma yok .hızlı okumadım.bilakis kasten yazdım.
    qd ile qw ı az miktarda 50ml şer karıştırıp sünger ile araca sürülür ise srp den sonra kalıntıları ve yağları bir nnevi alacaktır.
    elindeki malzeme ile yapabilecekleri hakkında yorum yapmaya çalıştım.

makine ile yumusak ped ile eğer çok devirli ve aynı noktaya dakikalarca tutulmadıktan sonra boyayı yakmasıda çok zor.

No coffee!!!

Bora Ergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kullanacaklari makine orbital makine ise sorun olmaz fakat rotary ile sorun yasayabilirler ozellikle kose yerlerde.

2jz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cam tavan perdesinin köşesi ufaktan pislenmiş ve tavanın geri kalan kısmında 3-4 tane leke var. Bunları temizlemek için öneriniz var mı?

Bora Ergun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2jz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cam tavan perdesinin köşesi ufaktan pislenmiş ve tavanın geri kalan kısmında 3-4 tane leke var. Bunları temizlemek için öneriniz var mı?
    Lekeler ne lekesi fotoğraf paylaşırsanız daha faydalı olabiliriz.Genel olarak APC(Tercihen ValetPRO) ile temizleyebilirsiniz.APC'yi kirin üzerine püskürtüp hafifçe fırçalayıp temiz bir mikrofiber bez ile temizlenir. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta tavan döşemesi olduğu için çok fazla ürün sıkıp döşemeyi fazla ıslatmayın aksi halde sarkma yapabilir. Bu açıdan biraz dikkatli olmanızda fayda var.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)