Vitrinde uygulama yapılmış hep bir araç olmalı.
Adam görünce vay bunlar işi biliyor denilir.
Gerisi hikaye bence fiyatda açılışa özel yaparsin.
İşinde düzgün yaparsan para her zaman kazanirsin.
Vitrinde uygulama yapılmış hep bir araç olmalı.
Adam görünce vay bunlar işi biliyor denilir.
Gerisi hikaye bence fiyatda açılışa özel yaparsin.
İşinde düzgün yaparsan para her zaman kazanirsin.
Selimpaşa'da nerede olacak?
Kesinlikle bez olayı çok ama çok önemli..en kaliteli malzemelere ve en iyi mekana sahip olsan da çalıştırdığın elemanın kalitesi kadar Kalıcı olursun..
Çoğunu arkadaşlar söylemiş zaten. Ben bu işi bilmem ama müşteri olarak fikrimi söyleyeyim :)
Bez olayına şöyle bir çözüm getirebilirsin. 5 tane ayrı yere kullanılacak bez çeşiti varsa mesela 5 farklı renk bez ile çözebilirsin. Çalışanlarda bilir standart olur kim nereye neyi sürdüğünü kullandığını bilir karışmaz. Devamlı gittiğim yıkamacıya bu olayı söyledim. Kendide çok rahat etti gelen giden de.
Selimpasaya geldiginizde saga dogru donen 90 derecelik bi viraj var hatta o virajin hemen saginda lastikci var onlari gectikten sonra otoban - e5 ayrimi var kopruye cikmadan once hemen oranin sag tarafnda yerimiz. Yani yolun uzeri hemen. Evet bez konusuna cok cok dikkat edicem zaten. En onemli sey suan benim icinde bez olayi.
Yaninda extra olarak hali yikama isi de yapsam olurmu acaba. Alt katta hali yikama icin yerim var ve bu bolgede hali yikamaciya ihtiyacta var arastirmalarima gore. Sizin gorusleriniz nedir bu konuda. Iki is beraber yururmu ? Ve cok sermaya gerektirmiyor sanirim hali yikama isi.
Halı yıkama işi için kendi makinası var birde kurutmak için gerçekden büyük ve bolca halı asılacak yer lazım bana kalırsa onu farklı bir iş kolu olarak düşünüp değerlendirin
bir halıyı paramparca edersen sonun iyi olmaz bayanlar tarafından ekipmanı ayrı sampuanı ayrı. her bayanın istegi derdi tasası ayrı kurutması vs. diyim birdaha düşün
Öncelikle hayırlı olsun fakat halı yıkama işine bulaşmayın derim. Halı dertli iştir, bozulur, tüylenir, hav yüksekliği sünme yapar alırsın başına belayı. Kadınlarla uğraşmak. Üreticilier yıkama yapılınca garanti dışına çıkarıyorlar halıyı çünkü.
ben tekstil mühendisiyim aslında senelerce de tekstilde çalıştım. Halı zaten yıkanmaması gereken bir ürünken bizde nedense halı yıkama diye bir kültür vardır. Elyaf yapısı gereği halı ipliklerinin su görmemesi gerekir. İstediğin kadar kurutmaya çalış nem kalır ve halıyı zamanla çürütür. İpliklerin boyanmasında kullanılan dispers boyar maddelerde aynı şekilde su ve kimyasal ile bozulmaya başlar. Yani halı yıkamak her zaman risktir. O yüzden sakın bulaşma.
Ön camı içeriden düzgün silen ve yağ-iz bırakmayan yıkama baş tacıdır.. Henüz denk gelemedim..
Yorumlarinz icin tesekkurler. Sizinde fikirlerinizi degerlendirdikten sonra vaz gectim hali yikama isinden. Fazladan riske hic gerek yok. Onun yerine yag degisimi yada ufak tefek aksesuar tarzi seyleri dukkanda bulundurmayi dusunuyorum. Koltuk kilifi paspas direksiyon kilifi cam ruzgarligi gibi. Daha mantikli ve risksiz is olur bence.
Sana tavsiye çok fazla dallanıp budaklandırma. Köşe başı yıkamacı şeklinde iş yaparsan çok uğraşırsın müşteri kaybedersin. Sattığın mal kalitesiz çıkar müşteri kaybedersin vs. Boya bakım malzemesi sat şampuan sat ama o tip şeyleri koyma. Ben arabamı yıkatacak olsam o tip ürünlerin dükkandan uzak dururum. Benim tek ilave sattığım ürün kendi ithalatım yangın söndürücü ve 12/220V araç içi inverter. Paspas bile koymak istemiyorum sonax zorluyor.
Kalitesiz malzeme ile 30 araç yıkayacağına 15 araç yıka fiyatı yüksek tut kaliteli malzeme kullan.Işıklandırman iyi olsun detayları kaçırma.Gün ışığı florasan gayet iyi iş görür.
Dewalt, makita iyi makinadır ancak ağırdır yan panelde yorar.Bütçen el veriyorsa bosch, rupes, flex rotary makine bakabilirsin.Çay kahve eyvallah ancak bunun için oda yapıp mekanı öldürme ufak bir yer yap self servis olsun.Artık müşteriler gözü ile her detayı görmek istiyorlar kazıklanmaktan yada zarar görmekten bıktılar.İstanbul da en iyi yardımı Görkemden alabilirsin.Detailbox sitesine bakman yeterli
Yazılanlara katılmakla birlikte işletme öğrencisi olarak ekibinizi özenle kurun derim. Hem eli yüzü düzgün , kıyafetleri temiz ; hem de yaptığı işten keyif alan bir kadro bu işin önemli yanlarından biridir. Tshirt falan yaptırtıp kenarda temizlerini de yedekte tutarak çalışanlarınızın temiz gözükmesini , içine girdikleri arabayı da kirletmemelerini sağlamış olursunuz.
Çok çabuk kazanayım yatırımımı çabuk geri alayım yerine ekibinize iyi bakın, işini seven insanlar dahi olsalar karşılığını alamayınca motivasyon düşecektir. Günlük 100 lira verin demiyorum ama akşam iş bitimi bir şeyler içerek , yeri geldiğinde mangal yakarak vs şekillerde o ekibe güzel bakarsanız sizin mekanınızda yıkanan arabadan ve ortamdan keyif alır gelen müşteri.
Bir de ricam var ki işiniz tutar güzel para kazanırsanız , başta yola çıktığınız ekibin emeği gözünüzde küçülmesin ; çoğu patron gibi parayı ben koydum ben yaptım vs ben li cümlelere geçiş yapmayın :)
o yıkama işinden anladığım tek şey var en kaliteli en ultra lüks mekanıda açsan malzemeleride kullansan aracı yıkayan kurulayan adam doğru düzgün bir adam olmadımı araban rezil oluyor.. ismi var diye arabaları nerelere götürdükde aracın her yerinde havlu izleri durulama lekeleri v.b aldık çıkdık..
yıkamacılarında bazıları diyim çoğu demiyim çalıştırıcak eleman bulamıyorlar türkmen suriyeli çalıştırıyorlar onlarda çok gönülsüz isteksiz iş yapıyorlar..
Tesekkur ederm hocam tshirt olayi aklimda zaten elbiseler is yerini temsil ediyor olacak. Zaten ilk zamanlar ben ve bir kisi daha calisacaz. Is yogunluguna gore elemana ihtiyac oldukca eleman alacagim. Yoksa is fazla olmadan yanimda 4-5 tane adamla birlikte calismaya gerek yyok. Cunku kalabalik her zaman sorunu beraberinde getirir idare etmesi takip etmesi zor olur.
Buradaki herkes gibi bende aracimla ilgili olan hersey icin cok titizim. Gerek gittigim serviste gerekse yikamacida aracima neler yapiliyor hem gormek hem ogrenmek icin izlemeyi gerekirse bilgiler almayi seviyorum. Yikamacim 4 senedir ayni yer. Diger yerlerden ayri kilan en buyuk ozellikleri kurutma asamasinda bende bir bez alip detaylara girebiliyorum diger yerler gibi bekleme salonunda bekle cay kahve ic olayi yok. Artik alistilar benim killigima araci yikayip birakiyolar gerisini ben hallediyorum :D