Alt yıkama için yer müsaitse düşünebilirsin
Alt yıkama için yer müsaitse düşünebilirsin
Bence (bir süre yaptı kardeşim, ona da söylediğim eksiklerini)
1-) Mekan önce göze hitap edecek. Kalite algısı önemli.
2-) Çalıştırdığın adamın eli yüzü düzgün olacak, az çok müşteriyle muhabbet gerektiğinde cümle kurabilecek. Ağzında sigara ile araç silmeyecek.
3-) Üst baş Standart olacak iş kıyafeti yani. En güzeli tulum. Yıkayan la içini silen ayrı olursa daha iyi olur.
4-) Asla ve asla müşteri arabasıyla saçma sapan hareketler yapmamalı. Bu çok önemli.
5-) Ek ürün satacak isen iyi bir raf sistemi olmalı.
6-) Araç kurulama ve cam bezlerinin üstüne basıp basınçlı su ile yıkamasınlar.
7-) Fazladan bez alıp kirlenenleri kimsenin görmeyeceği bir yerde muhafaza edip yıkayın.
8-) Dış yıkama malzemesini kaliteli ve ph açısından iyi bir şey kullanıp, bunu da özellikle vurgulayın.
9-) Personelinizle yüzgöz olmayın bunu ciddi söylüyorum, eleman - patron ilişkisini ne kadar korursanız iş o kadar iyi olur.
10-) İyi kazandığınız günlerde ufak ekstralar vermek kesinlikle motivasyonu arttırır.
11-) Müşteri aracından çöp dahi olsa sakın ha sakın almasınlar/Atmasınlar. Bu konuda müşteri çok dikkatli.
12-) Araç girişinde mutlaka kamera olsun hatta yıkanan yerde. Başımıza geldi adam boydan boya çizik (eski çizik belli) bize yıkmaya çalıştı. Kameradan gösterdik g.t olup gitti.
13-) iyi mal - iyi müşteri - iyi para denklemi bence her zaman geçerlidir. Allah kolaylık versin.
Peki basincli su makinasini hangi marka model kullanmaliym seri yikama icin karcherin h serisi yeterli olurmu yoksa sanayi tipi buyuk makinalar olan rottest marka falanmi almam gerekiyo. Ayrica kompresor kac barlik alinmali ve kuru islak supurge hakkinda tavsiyeleriniz neler. Bu arada supurgede sessizlik onemli benim icin.
Omax ın sitesine bakarsan detaylı herşey var. Yıkama makinesi tamamen yıkama kapasitenle alakalı. Sanayi tipi her zaman daha dayanıklıdır. Sıcak soğuk tipe gerek yok. Basınç işi biraz sıkıntı. Belediye denetimde 80bar ın üzerine izin vermiyor burada. Diğer yerlerde nasıldır bilemiyorum.
Tamamen bilmediğimden soruyorum, neden 80 bar üzerine izin vermiyor? Alt yıkama için ayrıca izin mi almak gerekli. Tabanca ucuna takılan extra aparatlar ile lifte bile almadan bu işi yapmak yine mi izin ile oluyor.
Meguiars Maslak'ta sıcak su bulunuyor; ben 1-2 kere gittiğimde orada sıcak su ile yıkamıştım. (kimseye yıkatmıyorum, neyse parası verip ben yıkıyorum, böyle müşteriye kim itiraz etsin :D )
P.S : Kaçtır sohbet etmeye birazda ucundan yardım etmeye ve zuzuyu yıkatmaya gelmek istiyorum sana ama bir türlü başaramıyorum. Tam bugün arayayım gideyim diyorum; başıma bilmem nerede bir iş çıkartıyorlar. Bu hafta Houston ile görüşüp gelmeyi deneyeceğim :D :D
Omax nasildir acaba marka ve garanti servisi olarak ? Markanin makinalarini kullanipta tavsiye edecek olan varmi. Omaxtan almayi dusunuyorum basincli su ve kopuk tankini acaba saglammi urunleri. 200bar yikama makinasi yeterli olacaktr diye dusunuyorum. Kopuk tankinida 100 litre almayi dusunuyorum ama markanin kalitesi hakkinda hic bi fikrim yok o yuzden size bi sormak istedim. Ayrica tornador almalimiyim. Detayli temizligin olmassa olmaz urunumudur. Tam olarak islevi nedir. Bu konular hakkinda yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
Köpük tankına kostik bazlı asidik, içine X Y Z kimyagerlerin ürettiği kimyasallardan koyulmayan bir yıkama diliyorum.
Bunun hesabı çok basit. Kostikli konsantre ürün araç başı yıkama maliyeti 0,05 ( yanlış okumadınız yalnızca 5 kuruş ). Kaliteli ürünün araç başı maliyeti 0,5 ( elli kuruş )
Sizler , bizler bunu sorgulamadığımız sürece bu katliam devam edecektir. Kostik dünyanın en ucuz ve en zararlı kir çözen asidik maddelerinden biridir. Plastik, krom , cam ve boya verniğine erdiği zararın bedeli yine biz araç sahiplerine yansımaktadır!
gördüğüm kadarıyla istanbulda iki yakaya orta bi lokasyonda butik yıkamacı ihtiyacı var.
bi cok kişi ünlü markaların ünlü mekanlarından bile memnun değil sırf ortam için gidilir olmuş yıkama kaliteleri düşmüş.
adam gibi yıkayan iç dış detaylarda zamandan ve temizlikden ince köşelere kadar kaçmayan gerekiyosa 40-50TL ücret alan bir dükkan olsaolsa müşterisi olur. her dk mahalle yıkamacısı gibi müşteri gelmese de günde 20den 10 araba yıkayacağına 40-50 bandından 4-5 araba yıkarsan aynı maliyete gelir. ama Silivri cok uç gelir istanbula...
yukarıda yazdıklarım bi risk, ama tutma ihtimalide bence var
şimdiden hayırlı olsun.
herkes gerekeni yazmış zaten tecrübeli olanlarda belirtmiş.
bence en önemlisi uygun fiyat, yıkanırken aracı görebilmek ve en çabuk şekilde teslim.
Üstünüze alınmayın ama malesef bugün bilindik tabela bayilerinin %95'i bu yönteme devam ediyor. O yüzden herkese kendi yıkama kitini ( eldiven, şampuan, bez v.b) yanında taşımasını öneriyorum. Atas ürünleri tabiki bu asitlerden iyidir ancak yine düşük maliyetlere Ingiltere'nin kimyasal devi Valet Pro markasıyla da tanışmanızı isterim..