User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: Soft99 Scratch Clear Wax İncelemesi

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Soft99 Scratch Clear Wax İncelemesi

Komşumun otomobilinin kaputunda bu ürünü denedim ve tabiki öncesinde izin aldım, sağolsun bana güvendiğinden ne yapacağımı sormadı bile (Abi senin otomobilinin rengi siyahtı ya, artık gri, kaaaç kaaç kaç topuk topuk )

Bu incelemeyi dün akşam biraz vakitsiz yaptığımdan, kaputun diğer kısımlarında kullanmak istediğim en az 2 ürünü deneyemedim. Bu seferlik tek ürün denemiş oldum.

Scratch Clear Wax'ı Bmw, Mercedes ve Ford boyasıdna tecrübe edebildim. Bildiğiniz gibi Bmw ve Mercedes boyaları kaya gibi sert ve malesef iki otomobilinde boyasının durumu içler acısı kıvamdaydı. Gerçi Ford'un boyasıda 13 yıldır hiç ellenmemişti ama Ford'un boyası sert olmadığı için sonuç Soft99'un vaad ettiği gibi çıkmıştı. Amma velakin, durumu oldukça kötü olan Bmw ve Mercedes'te sonuç tam istediğim gibi olmadı ama yine de tatminkar bir sonuç elde ettim.

Soft99'un kendi sayfasındaki videodan da izlerseniz, uygulama oldukça basit ve kısa sürüyor. Kutunun içinde mikrofiber bez çıkıyor ve ürünü bu bez ile dairesel hareketler yaparak uygulamanız öneriliyor. Bende aynen önerildiği gibi yaptım. Ürün yok olana kadar dairesel hareketlere devam ediyorsunuz ve sonrasında bezin temiz yani ürün olmayan kısmı ile bir tur parlatma yapıyorsunuz daha doğrusu ürünün fazlasını alıyorsunuz ve işlem tamamlanıyor. Her ne kadar polishing yaptığından bahsetsede ben daha çok maskeleme yaptığını düşünüyorum.

Özellikle yumuşak vernikli boyaya sahip otomobiliniz var ise zahmetsizce aşağı yukarı 30dk içinde çizikleri maskeleyip üstüne birde cilalı yüzey elde etmiş olursunuz. Şahsen ürünü beğendim, çeyizde olması gerekenler arasına dahil ettim.

https://www.youtube.com/watch?v=oRF8Lna0ACo

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Glaze ve wax karışımı bir ürünmü ? Yani CG Blacklight + Colli atmış gibimi bir sonuç çıkıyor yoksa daha farklı bir kapatıcılığımı var AutoBalm gibi?
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Rockford - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eline sağlık abi merak ettiğim bi üründü. Lakin yeni başladığım için aklıma oturmayan bir kısım var. Halihazırda sonax bsd kullanıyorsak (sıvı wax diye geçiyor sanırım) bu ürünü de öncesinde kullanmak mantıklı mı?
    sürdükten sonra ne kadar beklemek gerekiyor?
    Bu ürün ne sıklıkla kullanılmalı?
    ve son olarak triz ile bu wax kullanımında sıralaması nedir? genel olarak sıralama konusunda soru işareti var aslında. Kimi ürün 3ay kimi ürün 12 ay performans vaad ediyor.
    epey karmaşık ve çok sorum olmuş ayrıca detailing firmalarının sana sponsor olması gerekiyor diye düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Glaze ve wax karışımı bir ürünmü ? Yani CG Blacklight + Colli atmış gibimi bir sonuç çıkıyor yoksa daha farklı bir kapatıcılığımı var AutoBalm gibi?
    AutoBalm'ı sürdükten sonra üzerine cila uygulaman gerekiyor, ve AutoBalm'ın uygulaması biraz zahmetli, pedi nemlendir ve üründen al, sonra kaportaya sür, fazla kurumadan sil yoksa betona dönüyor ve çıkarırken bir tarafıdnan terliyorsun.

Bu ürün dediğin gibi AIO tarzı yani biraz kapatıcı biraz wax biraz temizleyici özelliği var. Ve güzel parlaklık veriyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Rockford Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eline sağlık abi merak ettiğim bi üründü. Lakin yeni başladığım için aklıma oturmayan bir kısım var. Halihazırda sonax bsd kullanıyorsak (sıvı wax diye geçiyor sanırım) bu ürünü de öncesinde kullanmak mantıklı mı?
    sürdükten sonra ne kadar beklemek gerekiyor?
    Bu ürün ne sıklıkla kullanılmalı?
    ve son olarak triz ile bu wax kullanımında sıralaması nedir? genel olarak sıralama konusunda soru işareti var aslında. Kimi ürün 3ay kimi ürün 12 ay performans vaad ediyor.
    epey karmaşık ve çok sorum olmuş ayrıca detailing firmalarının sana sponsor olması gerekiyor diye düşünüyorum
    Bu ürünü tek başına kullanmanı öneririm. İlla üzerine birşeyler süreceksen bununla uyumlu olması lazım. BSD ve Triz bununla uyumlu olmayabilir. Ürünü sürüp siliyorsun ve fazlasınıda bezin temiz tarafı ile alıyorsun yani yukarıda yazdığım gibi kurumasına izin vermiyorsun. Bu ürünün içeriğinde maskeleme özelliği verecek ürünler olduğunu düşünüyorum o yüzden koruma bittikçe yani boncuklanma azaldıkça bu ürünü kullanabilirsin. İçeriğinde eser miktarda pasta bulunduruyorsa bile elle uygulama da fazla aşındırma imkanın olmayacak (bu ürün için konuşuyorum) yani içeriğinde pasta varsa bile en fazla çiziklerin kafaları, kenarları törpülenmiş ve içi doldurulmuş olur.
    Ne kadar koruma sağladığını bilmiyorum. Minimum 1 ay maksimum 3 ay koruma sağlayacağını düşünüyorum, çünkü bu tip ürünlerde genel olarak koruma süresi aşağı yukarı böyle oluyor.

Sponsor olurlarsa tarafsızlığımı sizlerin gözünde yitirmiş olabilirim. Ama denemem için yurt içinden ve dışından ürün gönderenler oluyor bende nacizane izlenimlerimi hem onlarla hemde sizlerle paylaşıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ürünü buradan temin ettim.
    http://www.kimyasaladamlar.com/00420...er-icin-pmu539

Siyah ve koyu renkler için, gri ve diğer açık metalik renkler için ve beyazlar için olmak üzere 3 farklı versiyonu var. Ben hızımı alamayıp 3'ünden de almıştım
    Fiyatları şu an için oldukça uygun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    13 yaşında hiç polisaj yüzü görmemiş, bugüne kadar düzgün yıkanmamış, eser miktarda ve çok nadiren sadece dandik bir cila ile sokağa bırakılmış Ford Focus boyasındaki sonuçlar. Ürünü tabiki sol tarafa uyguladım. Sağ tarafa dikkatli bakarsanız kabuk gibi eski deri duruyor. (Video da çektim ama led fenerin aşırı ışık vermesinden pek bir halt anlaşılmamış, neyse yakın zamanda zaten komple bakıma alacağım o zaman bol bol foto ve video çeker paylaşımı yaparım )

Bundan ötesi Finlandiya'da kayısı. (Şam'dan artık alamıyoruz o hesap)

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Evet baya güzel sonuç çeyizde durması gerekenlerden.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet baya güzel sonuç çeyizde durması gerekenlerden.
    Dediğim gibi, farklı boyalarda sonuç farklı oluyor. Yumuşak boya tipinde (Honda, Subaru, Range Rover...vs gibi) sonuç daha başarılı olacaktır.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)