Komşumun otomobilinin kaputunda bu ürünü denedim ve tabiki öncesinde izin aldım, sağolsun bana güvendiğinden ne yapacağımı sormadı bile(Abi senin otomobilinin rengi siyahtı ya, artık gri, kaaaç kaaç kaç topuk topuk
![]()
)
Bu incelemeyi dün akşam biraz vakitsiz yaptığımdan, kaputun diğer kısımlarında kullanmak istediğim en az 2 ürünü deneyemedim. Bu seferlik tek ürün denemiş oldum.
Scratch Clear Wax'ı Bmw, Mercedes ve Ford boyasıdna tecrübe edebildim. Bildiğiniz gibi Bmw ve Mercedes boyaları kaya gibi sert ve malesef iki otomobilinde boyasının durumu içler acısı kıvamdaydı. Gerçi Ford'un boyasıda 13 yıldır hiç ellenmemişti ama Ford'un boyası sert olmadığı için sonuç Soft99'un vaad ettiği gibi çıkmıştı. Amma velakin, durumu oldukça kötü olan Bmw ve Mercedes'te sonuç tam istediğim gibi olmadı ama yine de tatminkar bir sonuç elde ettim.
Soft99'un kendi sayfasındaki videodan da izlerseniz, uygulama oldukça basit ve kısa sürüyor. Kutunun içinde mikrofiber bez çıkıyor ve ürünü bu bez ile dairesel hareketler yaparak uygulamanız öneriliyor. Bende aynen önerildiği gibi yaptım. Ürün yok olana kadar dairesel hareketlere devam ediyorsunuz ve sonrasında bezin temiz yani ürün olmayan kısmı ile bir tur parlatma yapıyorsunuz daha doğrusu ürünün fazlasını alıyorsunuz ve işlem tamamlanıyor. Her ne kadar polishing yaptığından bahsetsede ben daha çok maskeleme yaptığını düşünüyorum.
Özellikle yumuşak vernikli boyaya sahip otomobiliniz var ise zahmetsizce aşağı yukarı 30dk içinde çizikleri maskeleyip üstüne birde cilalı yüzey elde etmiş olursunuz. Şahsen ürünü beğendim, çeyizde olması gerekenler arasına dahil ettim.
https://www.youtube.com/watch?v=oRF8Lna0ACo