arkadaşlar peki bu siyah araçlar çok sıcak olan güneşli yerlerde kullandığımız ürünler boyaya zarar verirmi nelere dikkat etmek lazım? boya yanığı olurmu ?
arkadaşlar peki bu siyah araçlar çok sıcak olan güneşli yerlerde kullandığımız ürünler boyaya zarar verirmi nelere dikkat etmek lazım? boya yanığı olurmu ?
Ortalama bahsi geçen fiyatın yarısının az fazlasına amatör çeyiz düzülür![]()
Şekil a ben
Güneş altında uygulama yapmayın , normalden daha çabuk ürün kuruyup silme işlemini zorlaştırır (cila, glaze), güneş altında makine ile aşındırıcı (pasta) uygulamasında da normalde ısınacağından fazla ısınacağı için uygulama yapılan bölge, boyada bozulmaya sebep olabilir. Kapalı mekan - ılık ortam en ideali sanıyorum.
1 litre G3 pasta : 58 TL
Meguiars Ultimate Polish (473ml) : 50 TL
Meguiars 82 Hare Giderici (400ml) : 33 TL
New Scratch Clear Wax Mirror Finish (200gr) : 75 TL
fiyatını uygun mu pahalıyamı aldım bilemiyorum ama sadece bunlar bana 216 TL'ye mâl oldu
tabi bu ürünler tek kullanımlık değil, bir kaç uygulamayı bol malzemeyle rahatlıkla yaparım![]()
- Bize Her Yer TRABZON
2 yıl önce haziran ayında.
lake country 3 lü ped
koçtaş'tan polisaj makinesi
meg m101-m205
+ ıvır zıvır 400 TL ye mal olmuştu.
colli 915 elimde vardı, 2 araba yaptık, pedler belki 1 kez daha iş görür (acemilik eseri)
colli 915 i arkadaşa vermiştim, şuan soft99 premium authentic var.
10-15 gün içerisinde bir seans daha girişmeyi planlıyorum eksikleri tamamlayıpUfak tefek yıkama izleri belirginleşti, takıntı yapmaya başladım
ilk uygulama sonucu, canselmo bromun da ellerine sağlık tekrar
![]()
teşekkür ederim.. kapalı ve serin yerde uygulama yapılması gerektiğini biliyorum orda soru yok.. sorun uygulama sonrası aracın güneşte kalması.. yani ede kapalı grajda araç ama işte açık yerde ve hava sıcaklığı bazen gölgede 40 42 dereceleri buluyor güneşte kaç Allah bilir. bu sıcaklıkta wax cila v.s gibi boya koruma parlatma ürünlerinin boyaya zararı varmı ? yada bu sıcaklıklarda özellikle koyu renk araçlarda ne gibi koruyucu ürünler kullanmak lazım?
Benden çok daha fazla bilgili kişiler var yaptıkları uygulamaları da paylaşan, onları da değerlendirin derim
Benim de öğrenmem gereken çok şey var daha ancak bir zararını görmedim, sadece mesela carnauba wax olarak düşünürsek şuan tekrar alacak olsam collinite915 alırdım, soft99 authentic premium yerine çünkü collinite çok daha uzun ömürlü kalıcılık koruyuculuk olarak.
Bu isi yapan usta isten anlamiyor. Aracin uzerindeki ciziklerk almis fakat asindirici olarak ne kullandiysa boyayi asindirirken olusan cizikler kalmis. Buyuk ihtimal kece gibi bisey kullandi ve pastada evdeki dis macunlari kivaminda bi pastaydi
Bu cizikleri herhangi bir markanin ince pastasiyla yumusak bi sunger ped kullanarak kendin bile alabilirsin. Aracin boyasinda bi sorun yok guzel bi boyasi var diyebilirim. Dedigim gibi isin çözümü senin elinde ve bu isi kendin yapmani tavsiye ederim. Cunku bu isten ciddi anlamda anlayan cok az insan var sonuc olarak herkes pasta cila yapiyor ama
Evet, bölünmüş biçimde satıyor ama siteden alışveriş yapan arkadaşlar oluyor oradan. Tam kutu alacağım diyorsanız yurtdışından getirtebilirsiniz:
- http://www.elitecarcare.co.uk/collin...t.php?cPath=66
- http://www.autogeek.net/collinite-marque-wax-915.html
- Collinite 915 Marque D' Elegance Premium Show Car Wax | eBay
Yukarıdaki sitelerin ülkemize gönderimi mevcut, bu adreslerden birebir alışveriş yapan üyeler oldu. Diğer seçenek ise yine Electronics, Cars, Fashion, Collectibles, Coupons and More | eBay
Siyah araba için düşünürseniz Soft99 Fusco Coat seçeneği de var siyah renk için 12 ay koruma.
Siyah renk evet dendiği gibi ayna olabiliyor eğer düzgün yapılırsa gökyüzünü aynen seyrettirir.
Ancak şunu unutmayın yapacağınız her işlem verniğe yapılır çizik vernik üzerinde oluşur. Boya eğer çizildiyse geçmiş olsun yapacak bişey yok gibidir. Resimlerdeki çizikleri gidermek gerçekten çok basit polisaj makinesi ile. En ince pasta ve hare giderici bileşeni ile çok rahat giderilebilecek bir hata. Bu tip çizikler için zımpara yapmak boşu boşuna verniğin fazladan incelmesi demektir. Birde zımpara yapmadan önce boya tabancası ile katman kontrolü yapılmasında fayda var. Araba önceden çok kez pasta görmüştür vernik çok ince kalmıştır zımparayı vurduğun gibi direk boyaya kalırsan durum daha da kötü.
IN BOOST WE TRUST
yukarıdaki araba esasında Fiesta ama çok parladığı için Ferrari gibi duruyo.
Bi de pasta yapmayacaksanız kil falan sakın girişmeyin arkadaşlar kil de bir miktar ince çizik bırakır araba üzerinde. Hele içine fark etmeden taş falan girdiyse çok sağlam çizer.
IN BOOST WE TRUST
Alpere katılıyorum.İlave olarak yumuşak kil kullanırsanız çizme olasılığınız en aza iner ayrıca her panel bitiminde kili yoğurmanız gerekir.Polisaj yapmaya niyet yoksa dolgu özelliği içeren ürünlerde kullanabilirsiz.Buda benden olsun.Polisaj sonrası daha son kat işlemi var.Yüzey ne kadar düzgün sonuç o kadar iyi olur.
![]()
Kil yorumlarına ek olarak: Bir araba için 25gr kil yeterlidir. Yere düşen kili KESİNLİKLE arabaya değdirmeyin, jant temizliğinde kullanılabilir.
Cevaplarınız için hepinize teşekkürler.
Benim hayal ettğim tam olarak sizin paylaştığınız fotoğraflardaki gibi bir görüntüydü. Şuan için ilk aşama zımpara düşünmüyorum, pasta+hare giderici işimi görecek gibi yorumlara bakılırsa. Aracıma işlem yaptıktan sonra konuya mutlaka yazacağım.
F&F CAR CLEAN - Detailing Center
Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)