Pederi F10 Bmw'den takas yöntemi ile kurtarıp Volvo S90 D5 aldırdımİyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum bunu zamanla öğreneceğiz. Herneyse, otomobili ne zaman teslim edecekleri ile ilgili net bilgi olmayınca bende nasılsa depoda muhtelif ürünlerim var diyerek kendimi salmıştım
Merak ettiğim birkaç ürün vardı onları aldım. Sorna bir telefon, birkaç güne otomobilin işlemleri bitecek denildi, bende indim depoya Japonya'dan ve İngiltere'den aldığım ürünlere baktım, malesef Max Protect UNC R'ın kapağı bir şekilde açılmış ve hava ile temas sonucu ürün şişe içinde kürleşmiş. İsmi şimdilik bende saklı kalsın bir japon ürününün de şişesindeki etiket terleme yapmış tedirgin oldum. Soft99 H7'nin şişesine baktım sanki içinde 1-2 tane ufacık parçalar geziniyor.
Haliyle, kendi aracıma sürmeye niyetlendiğim Sonax Extreme Ceramic Lack Protect pederin Volvo'ya kısmet oldu, belki daha da iyi oldu neyse bunu da ilerleyen haftalar ve aylarda göreceğiz.
Kitin içeriğinde 3 adet ürün ve bir adet sünger var. İlk ürün yüzey temizlik ürünü, ikinci ürün baz katman, üçüncü ürün ise top coat dedikleri ürün. Bu kit aslında giriş seviyesi bir kit, açıkçası gözlemlediğim kadarıyla da hata affeden ve yüzeyde anında kürleşen bir ürün değil. Gerçi 2.ürünü yüzeye sürdüğünüzde özellikle ortam sıcak ise hemen kaybolmaya başlıyor o nedenle de hılzı hareket ettim ve ürünü eşit yaymak için birkaç defa enine ve dikine hareketler ile uygulama yaptım. Sürdükten sorna 15-20 sn beklenip silinmesi gerekiyor ama sıcaklık o gün fazlaydı ve ne reaksiyon vereceğini de bilemediğimden fazla beklemeden sildim. Silmede sorun yok ama 2.ürünün yüzeye sürülebilmesi için şişeyi bastırmanız gerekiyor, özellikle kaput üzerinde çalışırken sırf bu bastırma muhabbeti nedeniyle de gerilmedim değil. Bir bastıracağım aluminyum kaputta göçük oluşacak diye düşündüm ama neyseki sorun yaşamadım.
3.ürünü yani top coat'u uygularken sorun yaşamadım ama silerken hangi bezi kullandıysam çok takılma yaşadım. Biraz silerken ter döktürdü, kimi yerde 2dk'dan fazla da bekledim ama sonuç değişmedi. Zaten sıcaklık nedeniyle de çok çabuk kuruma yaptı.
Bu arada, kaç gün süre ile kürleşmesi süreceği hakkında bilgi bulamadım veya gözümden kaçtı. İlk 2 gün kapalı garajda muhafaza ettim sonrasında aracı pedere teslim ettim ama onun kapalı garaj imkanı yok ve malesef geceden sabaha kadar aracın kaput, tavan ve bagaj kapağında ince bir nemli tabaka oluşuyor. Umarım sırf bu nemli tabaka yüzünden de ürünün koruma süresi erkenden bitmez.
Ürünün uygulaması ve ilk yıkama öncesi/sonrası (nanolex pure kullandım) videolar altta. Olabildiğince bu otomobili ben yıkayacağım bakalım ne kadar süre etkisi devam edecek.
YouTube
YouTube