User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: Yeni Boyanmış Araç Bakımı

Bcaner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yeni Boyanmış Araç Bakımı

Herkese merhaba, iyi forumlar öncelikle;

Bilenleriniz belki vardır, bilmeyenler için de aşağıya linkini bırakıyorum. Aracımı uzun uğraşlar sonucunda en son boya işlemlerini de bitirerek restorasyon sürecinin sonuna geldim ve kışı kapalı garajda geçirmesi için istirahate bırakmıştım.
    http://www.techturkey.com/forum/arac...ver_coupe.html ; konu linki

Havalar yavaştan ısınıyor ve artık özlem giderme vakti geliyor, ancak bundan sonrası için boyanın sağlığını korumak için neler yapmalıyım, yıllardır hasretini çektiğim parlaklığı uzun süre korumak için neler yapmalıyım konularında eksiklerim ve bilmediklerim var ve hatta doğru bildiğim yanlışlarım bile vardır.

Arabamı her zaman würth şampuanla ve sünger ya da eldivenle yıkarım, fırça hiç dokundurmam. MAx shine purple duo twisted 1200 gsm kurulama bezi ile kurularım vs. Bunlar rutinlerim ancak devamı ve sürekliliği için neler yapabilirim, umarım cevaplar başkalarına da yardımcı olur.

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sonradan boyalı aracı doğru yıkama ile yıkamanız yeterli olacaktır.

PPF yaparsanız sökmeniz gerektiğinde boyanın gelme ihtimali %50 Bu riski alırsanız genel parlaklık , çizilmeme durumlarını sabitlemiş olursunuz. (Ben olsam böyle bir riske girerdim. )

Seramik kaplama tavsiye etmiyorum. Boyalı panellerde Orijinal boyaya göre ömürleri çok kısa .Sebebini bilmesem de tecrübelerim bu yönde (Orjinal e göre Yaklaşık %60 daha kısa ömürlü oluyor. ) Tavsiye etmesem de 2. sırada bu yer alıyor. )

Son durumda wax ile sürekli aracınızı koruma altında tutabilirsiniz. Yıkamalarda ıslak cila/hızlı cila kullabilirsiniz (Sık sil seklinde )

Diğer bir konu da sonradan yapılan boya çizilmeye çok müsait. Yine orjinal boyaya göre %50-60 daha çok çiziliyor.

Çift kova yıkama sistemine bir göz atın. Minimum çizilme bu şekilde olacak.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonradan boyalı aracı doğru yıkama ile yıkamanız yeterli olacaktır.

PPF yaparsanız sökmeniz gerektiğinde boyanın gelme ihtimali %50 Bu riski alırsanız genel parlaklık , çizilmeme durumlarını sabitlemiş olursunuz. (Ben olsam böyle bir riske girerdim. )

Seramik kaplama tavsiye etmiyorum. Boyalı panellerde Orijinal boyaya göre ömürleri çok kısa .Sebebini bilmesem de tecrübelerim bu yönde (Orjinal e göre Yaklaşık %60 daha kısa ömürlü oluyor. ) Tavsiye etmesem de 2. sırada bu yer alıyor. )

Son durumda wax ile sürekli aracınızı koruma altında tutabilirsiniz. Yıkamalarda ıslak cila/hızlı cila kullabilirsiniz (Sık sil seklinde )

Diğer bir konu da sonradan yapılan boya çizilmeye çok müsait. Yine orjinal boyaya göre %50-60 daha çok çiziliyor.

Çift kova yıkama sistemine bir göz atın. Minimum çizilme bu şekilde olacak.
    Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Aracım kapalı garajda çift kat brandalı olmasına rağmen çift kova ile yıkarım hep, dediğiniz çok doğru bir konu. PPF için çok kararsızım ama bakalım zaman ne gösterecek?

wax ve hızlı cila konusunda önerinize açığım. Arabam ilk defa hızlı cila ve wax için uygun boyaya sahip olduğundan daha önce ürünleri çok nadir kullandım, kıyaslama yapamıyorum performansları hakkında

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekonomik olarak soft 99 alabilirsiniz.

Ana konuda yılda 300-500 km yapacak gibi bir mesaj vardı yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden bütçenize uyan marka bir wax yeterli olur.

Pahalı bir ürün almanıza gerek yok. (20-30 k lık ürünler gereksiz olur. )
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekonomik olarak soft 99 alabilirsiniz.

Ana konuda yılda 300-500 km yapacak gibi bir mesaj vardı yanlış hatırlamıyorsam. O yüzden bütçenize uyan marka bir wax yeterli olur.

Pahalı bir ürün almanıza gerek yok. (20-30 k lık ürünler gereksiz olur. )
    Evet hocam doğrudur, kapalı garajda duruyo ayda bir iki kez çıkarıyorum. Önerdiğiniz marka model varsa wax için sizden tavsiye almak isterim.
    Bir de boya işlemi üzerinden yaklaşık 8-9 ay geçti. Bi pasta cila yapmam gerekir mi?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler