benim yorumum dan bunu mu cıkardınız helal olsun.
Printable View
Bu arada bi tavsiye; sakın Bostancı Meguiars'a gitmeyin. İşçilik rezalet.
birazdan bahcelievler meguiars a gidiyorum dersim yok bugn ohh:) full arabayı temizlicem, ilkten davlumbaz temizligi,koltuk tavan halılar Quik Out urununu uygulucam. iç plastik besleyici parlatıcı için siparis vermiştim ellerinde yoktu en sonunda gelmiş bugun kavuscam Quik Interior Detailer urunune bakalım nasıl olcak torpido :) gunun sonunda NXT yapıcam ultimate quickdetailer le silcem 1 hafta garajda uyutcam :P
Meguıars gibi rakiplerinden üstün olan bir firmanın tercih aşamasında coğu müşterinin ,fiyatı değil sonucu baz alarak değerlendirdiğini düşünüyorum.Fiyat olarak rakiplerinden pahalıdır doğrudur fakat bircok avantajı bulunmaktadır.Piyasada başka bircok marka model car care ürünü bulunmakta ve herkez bütcesine uygun olanı sececektir bu doğaldır.Ben şahsen meguıarse gönül veren birinin fiyatı cok önemsiyeceğini düşünmüyorum.Car Crazy Club since 1901 :)
Bu arada merak edenler vardı kil uygulamasının nasıl yapıldığı hakkında.Video sizler için.
http://www.youtube.com/watch?v=yfEfLGL59GI
abılerım su konudan sonra bende araba temzlıgıne kafayı taktım...bundan sonra arabayı hep kendım temızlıyecegım...Şimdi meguıar's urunlerınden hagılerını almalıyım..bezınden cila vsvs sına kadr....Ve nasıl uygulamalıyım bu urunlerı..Bırısı benı aydınlatsın kafayı yıyecegımm. :D:D
Microfiber bez lerim kirlenmeye basladı nasıl temizlemeliyim ? (camasır makinesinemi atıp, elimizde sampuanlamı çitiliyelim :) )
-Sleeper ,ilk olarak NXT wax 2.0 ,Ultimate quickdetailer ,microfiber bez le baslamanı oneririm fakat boyanın durumuda cok onemli cok çizikler içerisindeyse Professionel bir uygulama yapılması gerek(boya koruması,kil uygulaması gbi vs.) yukarda saydıgım urunlerden daha fazla verim alabilirsin.
*bu konuda uzman olan Baran nickli arkadasımız sana yeterli bilgiyi verebilir.;)
aracıma pro uygulama yaptırsam eminimki rengi değişir :)
en son geçen yaz cilalamıştım sanırım ozamandan bu zamana genelde garajda duruyor mevsimde geldi artık ilgilenmem lazım
araç rengi olmayan cıta ve tampon bolumleri için hangi urunu onerirsiniz toz,kir tutmasını engeleyen ve sürekli siyah parlak olmasını sağlayacak ?
ayrıca microfiber bez i quickdeailer ilemi kullanıyorsunuz sadece ?
http://www.meguiars.com.tr/index.php...detail&_page=4
burda nxt wax ile beraber 3 tanede tavsiye edilen bez var hangisini tavsiye edersiniz ?
Mikrofiber bezleri çamaşır makinesinde yıkayın.Meguıarsin bezlerinin hepsi mikrofiber teknolojisiyle üretiliyor püskül dahil ve kullanıldıkca randımanları artıyor.Ben herzaman sölüyorum tekrar söliyim amatör ürünlerden verim almanız için temiz çiziksiz bir yuzeye ihtiyacınız var bunun içinde aracınıza uygulama yaptırmanız lazım.
Kırmızı tek rengi solan pigment,beyazlarda sararıyor zamanla.Bu yuzden bakımını ihmal etmemenizi öneririm.YIllarca işlem görmemiş kırmızı arabaların renk tonu değişiyor uygulamadan sonra kıpkırmızı oluyor.
Turkiye Meguıars Dist. Kerem Başoğlunun yazısıdır.
Gold Class serisi Nxt çıkmadan önce Meguiar's amatör ürünleri içinde en etkili olan boya koruyucu cila (wax) idi. Ancak Nxt serisi 2005 yılında tamamen yepyeni bir teknoloji ile çıkarıldı. Aralarındaki temel farklar: Nxt serisinin uygulaması ve silmesi daha kolay, koruyucu özelliği daha uzun (özellikle en son çıkan 2.0 versiyonunda), su tutmama özelliği var (yine 2.0 versiyonunda).Diğer taraftan Gold Class da çok iyi bir cila ancak silmesi biraz daha zahmetli ve dediğim gibi daha eski bir teknoloji.Opak ve metalik renklerdeki yorumlar ise şundan dolayı: Nxt serisi Gold Class'ın aksine uygulama esnasında yüzeydeki kılcal çizikleri de bir miktar çıkarıyor. Bu da nisbeten temizlenen bir yüzeye cila yapma işlemi olduğundan, daha derin bir parlaklık olarak sonuç vermekte.Yoksa uygulama rahatlığı, daha uzun süreli koruma, su tutmama konularında kesinlikle Nxt daha iyidir (renkten bağımsız olarak).
Sanırım yeterli olmuştur.
evet kesinlikle aracımı uygulamaya sokucam ufak birkaç rutuşu yapılıcak serviste onları yaptırdıktan sonra komple uygulamaya sokucam
bu hali ile pek alkası yok aracımın şuan en temiz bakımlı zamanıydı :)
http://img22.imageshack.us/img22/9097/resim060small.jpg
NXT wax 2.0 ,Ultimate quickdetailer i sipraiş veriyim diyorum uygulamadan sonra kullanırım bunların dışında tampon ve yan çıtalar için hangi urunu onerirsiniz ?
ve ayrıca uygulama için meguiars ın hangi bezlerini tercih etmeliyim ?
ben sıze bır not duseyım bostancı meguiars diye bır uygulama bayısı bulunmamakdadır
bakırköye yakınsan yardımı olabılırım
fıkır verebılırım ıstedıgın kadar
baran sen bu işi biliorsun
:) bu kadar bilinçli tüketiciye az rastlanır cidden
hersey kelimesi kelimesine doğru
bende 1ay önce boya koruması yaptırdım :) Sanırım bu malzmeleri direk uygulayabilirim aracımın boyası gayet temiz durumda
bnm kafam karıstı yhaww :S
Bana su bezı su sampuanı su cılayı alın dıyın sole sole yapın dıyın ben yapayım :D
Babama dedım yarın vectra bende yıkayacagım sabahtan aksama kadar:D zaten bayadır basbasa kalamıyorduk....