Çitalar için ne önerilir bilmiyorum ama aldığın malzemeleri sihay yerlerden uzak tutu:)
Bence direk bant çek, öyle yap nxt yi
Printable View
Sleeper aracını tavsiyem aracına pro bi şekilde boya korumanı yaptırmanı tavsiye ederim, sonra daha once yazdıgım gibi ilk alıcagın seyler:
1.Supreme Shine: Mikrofiber Silme Bezi (olmazsa olmaz)
2.High Tech El ile Uygulama Pedi :NXT nin içinden cıkıyor fakat yedek daima iyidir ztn fazla bi maliyeti yok
3.NXT Generation Tech Wax 2.0 Boya Koruyucu Wax ( içinden cıkan mavi ped e wax ı sungere yedirerek boyaya dairesel harektler yaparak uygulayacaksın ,sonrada quickdetailerla microfiber bez yardımıyla silmeni tavsiye ederim)
4.Ultimate Quik Detailer Hızlı Yüzey Temizleyici ve Koruyucu (yine microfiber bez yardımıyla uyguluyorsun her yıkamadan sonra ve NXT den sonra yapmanı tavsiye ederim)
5.baran nın dedigi gibi Even coat ele daha iyi oturup daha kolay uygulamanızı saglıyor ve kat kat sungerden yumusak bunuda almanı senin için iyi olucaktır)
ilk bunlarla baslaman senin için iyi olucaktır , ztn Meguiar's bir hastalıktır yavas yavas vucuduna yayılacak ve diger meguiars urunlerini toplamaya baslıcagına eminim:)
Bu arada meguıars ürünleri esans içerir temizlerken guzel kokuda verir.LAstik cilasını tinerci gibi cekiyorum ben mesela :) Onursumer,meguıars uygulama merkezlerinde tanıtım günleri oluyor takip et onların birine katıl senın için guzel bir başlangıç olur.Ben yazarım buraya olduğunda.
Ultimate Quik Detailer'ın kokusu beni benden alıyor :D
Bence sadece ürün tek başına iş yapmaz özellikle profesyonel uygulamalarda uygulamacınında büyük önemi vardır.Dogru malzeme ve dogru işçilik birleşirse iyi bir sonuç alınabilir.Boya koruma işleminin yeterlilik süresi 6-8 saat arasında degişir.Dogru ışık altında dogru devirde dogru pedde dogru makinada dogru diskte uzuyor gidiyorr..
Zaten bu yuzden sürekli en başta pro. uygulama yaptırmalısınız diyorum.Cunku amatör ürünler pro. ürünler kadar agresif değil boya üzerinde.En guzeli benim gibi uygulamayı meguıarse yaptırıp sonrada sürekli amatör ürünlerle oynaşmak :)
makita marka polisaj makinesini bi deniyim dedim arka tamponum yarın boyanacagı için deneme amaclı kullandım ve sonuc felaket:D bana gore degilmiş ztn en yavasında elimde zor tuttum hiç anlamadan 3 yeri yaktım tamponda :) en iyisi ustamında bana tavsiye ettigi ve Baranında varmıs ztn elinde meguiarsın polisaj makinesini almak ztn amatorler içinmiş boya yakma fln olmuyormus sanırsam detaylı bilgiyi yine senden bekliyorum Baran :)
http://img218.imageshack.us/img218/5929/spa0585.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/1997/spa0586t.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/9562/spma0045.jpg
http://img14.imageshack.us/img14/435/spma0046.th.jpg
http://img294.imageshack.us/img294/6932/spma0047.th.jpg
http://img21.imageshack.us/img21/1518/spma0048w.th.jpg
kusura bakmayın hem cekim kalitesiz ikincisi sağa sola dönmüs resimler için özür dilerim düzeltemedim . moderetor arkadaslarımzdan rica etsem düzeltebilirlermi;)
Bu cila makineleri 2 tür,aynı yönde dönenler ve titreşimli olarak sağa sola hareket edenler.İki tiptende ceşitli markalarda var piyasada.Ben Meguıars dual action cila makinesini getirttim,çizik cıkartma işlemi için ayrı normal cila için ayrı pedlerini aldım ve cok memnunum.Cilayı yüzeye yedirmek için ideal.Kendi bond cantasında geliyor.Full devirli makineler içinde calışmalarım sürmekte,alışkanlık gerekiyor yoksa verniği yakmak an meselesi..
elemanları değisti yeniler gayet iyi calısıyor memnunum baya ztn ben gidnce arkaya cekiorum yıkandıktan sonra amator ürünlerimi uyguluyorum takılıyorum kafama göre hele sabah erkenden gidince herseyi bana bırakıo kendim yıkıyorum takılıyorum ole daha zevkli oluyor :)
az once swissvax'in fiyatlarina baktim da; 200 mL'lik cila icin 205 EUR fiyat bicmisler.. istersen kredi kartindan cekip tr'ye yolluyorlar.. amerika'da uygulayanlari gordum, sonuc muhtesem ama o paraya degmez sanirim..en azindan TR sartlarinda..
en basit cilalari da 59 EUR, 200 mL yine..
biz şikayetlerimizi bildiriyoruz orası gıbı yaklasık 15 yer var istanbulda
distribitörümüzün kanuni calısmaları var sonuclanacakdır
tabı her zaman beklerım
faydası olur zararı olmaz ama nxt nın kendı ambalajından da soft foam cıkmakdadır pedınızı temız tuttukca bı problem olmayacakdır
ama bu yorum da gayet acıklayıcı ve doğrudur
meguiars urunlerının zaten ortak ozellıgı guzel kokmasıdır
hıc bır meguiars urunu cok rahatsız edıcı kokular ıcermez kullanııcıları dusunerek uretılmekdedır bır urunun gercekden meguiars olup olmadıgını koklayarak anlamanız mumkundur bırde body solvent dediğimiz zift ve böcek kalıntısı temızlemeye yarayan ürünü koklamayı deneyın benden tavsiye:)
profesyonel uygulamayı biz yaparız devamlılığını siz sağlarsınız;)
aynen ole cok dıkkatlı olmak gerekmektedir özellikle tamponlar gibi plastık boyalı yuzeylerde her aracın vernıgı farklıdır bu yuzden esasında bunu ezbere olarak ogrenmek pek sağlıklı değildir
göz ve bilek gerektıren bır ıslemdır aracın vernığıne işlem yapmak
ayrıca o parca daha once boyanmıs da olabılır
her boyacı vernık tabakasını kendı ustalıgına gore farklı kalınlıklarda ve ıcındekı sertlestırıcıgı farklı oranda atar o yuzde aracın her hangı bı bolgesınde calısırken bıle hep tetıkde olmak ve diğer elınızle arada bır vernıgı ne kadar ısıttıgınızı yoklamanız gerekmektedır
daha bır suru ufak detayı var onlarda meslek sırrı kalsın:D
bu arada gorevım olan bı konuda daha hatırlatıcı bılgı vermek ısterım
kesınlıkle yanlıs anlasılmak ıstemedıgımı belırtıyım bastan
omer beyı cok sayarım severım tanısmıslıgımız cayımızı ıcmıslıgı mısafırı olmuslugumuz vardır
kendısı özunde ıyı bır ınsandır
ama su anda yetkili uygulama bayileri arasında bahcelı evler meguiars diye bir sey yoktur
en son meguiars yetkilileri tarafından baska urun kullandıgı ve fıyat politikasına uymadıgı gerekcelerıyle bayiliği elinden alınmıstır
su anda yetkılı uygulama bayılerı
kızıltoprak
bakırköy
florya
bahçeşehir(yenı bayii)
şeklindedir yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana
Ankaradada meguiar's olsada gitsek ya :)
yetkılı uygulama bayısı yok yanlızca urunlerını kullanarak uygulama yapan 1 yer vardı sanırım
egıtımını almıslardı urunlerın
orayı tercıh edebılırsınız
buyuk bu fiat sevrisinin icersindeydı sanırım
evet üstün oto yanılmıyosam