Doğuş ile güzel bi kavga ediyim hazır idman yapmıyodum iyi gelir)
Bugün gittim kavga ettim Doğuş için. Sadece boya-koruma yaptıklarını pasta yapmadıklarını ilettiler. Çok şaşırdım varmıdır böyle bişi? "3M" malzeme kullanıyolarmış.
olabilir bir kac saatde veriyorlar ise, yalap şalap all in one bir urun kullaniliyorlardir.
Built to fall....
Aynen o hesap olmuş o zaman.![]()
Aynen onu yapmışlar ben yem attım, onun gibi bişi dediler. Neyse sabah sabah iyi parladım orda. Pasta yapmaları için bir sonraki bakıma söz aldım cıktım.
Nano koruma olan aracı hangi şampuanla yıkamalıyız ?
2 kova kullanılıyorum, meg in bitane gold şampuanı var bide yıkama eldiveni, en sonda washcoat atıyorum![]()
e36 3.28 Coupe individualNaturally Aspirated FTW
Merhaba arkadaşlar,
2 aracımız yeniden boyanıyor, (205 gti füme ve civic ies met. gri) çıktıkları zaman nasıl bir uygulama yapmamız gerekiyor? makita 9227 makinam var ama yeni boyaya aşındırıcılara vs girmeden koruma amaçlı ne uygulayabiliriz? Metalik gri civic için elle uygulanacak katı wax ne olabilir?
Önerilerinizi bekliyorum.
00' Civic 1.6IES
Boyadan çıkar çıkmaz ustalarınız uygulama yapacak zaten.Ortamala olarak 2 ay uygulama yapmayın.Yeni boyanmış bir araçta vernikten gaz çıkışı devam eder.Eğer siz verniğin nefes almasını keserseniz boyada ufak ufak hatalar görmeye başlarsınız.2 ay sonra hafif bir aşındırıcı ile uygulama yapıp bütçenize göre nano ürün kullanarak uzun ömürlü bir koruma sağlarsınız.Kendi aracım boyadan çıktıktan sonra ben 3 ay bekledim sonra 400 ml yakın (ben biraz abarttım normalde 50 ml kullanılıyor) aquartz premium + aquartz titanium uyguladım.Bu yıl ikinci senemiz gören herkes yeni mi boyattın diyor.6 ayda bir aquartz reload tarzı tazeleyici ürün kullanıyorum hepsi bu.
Mart 2012 ilk uyguma zamanında çektiğim bir fotoğraf.Ocak ayında boyadan çıkmıştı.
2014 şubat ayı çekimim,
![]()
Beyler merhaba;
2.el olarak yeni aldığım aracıma kendimce bir temizlik yapmak niyetindeyim..
İşe yıkamayla başlayacağım..
Bana şampuan'dan başlamak kaydıyla;yıkama sonrasında kullanabileceğim kil;pasta-cila tarzı ürün isimleri hakkında yardımcı olabilir misiniz? Düzenli olarakta yıkama sonrasında bu işlemlere devam etmek istiyorum..
(İşlem sıraları da önemli tabi)
Boyassi bayisinden chemical guys hare giderici b gone aldim pzts uygulama yapicam bakalim nasil olucak
1-Meguiars Ultimate Wash veya Nxt şampuan
2-Meguiars kil
3-Yıkama eldiveni meguiars wash mitt
4-Kurulama havlusu uber blue
5-Wax olarak fk 1000 p yada collinite wax markasını tercih edebilirsin.
Satın alabileceğin erdem boya yada boyassi sitesinde satın alabilirsin.
ERDEM BOYA
Boyassi- Meguiar's - Autoglym - Chemical Guys - 3M Car Care : www.boyassi.com
son zamanlarda arabayı kendim yıkamaya sardım.bezler ve yıkama süngeri aldım diğer malzemeler olarak
meguiarsın sarı şampuanı
sonaxın jant temizleyici
lastik icin meguiars endurance
içinede hızlı temizleyicilerden aldım markasını hatırlamıyorum.
sorum şu,yıkamadan sonra parlaması için meguiarsın sprey hızlı cilası,chemical guys black light diye bir ürünü ve nanolex washcoat arasında kaldım.washcoatu uygulamak için basınç makinesinin ucuna o şişe gibi şeyden almak gerekiyormu bunu merak ediyorum?
ilaçlama bidonları var pompalı 15 tl falan , nanolexin konusuna resmini ekledim son mesajlardan birisi, bi kere alıyorsunuz bütün işinizi görüyor
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
Arabayı yıkadıktan sonra sonax hızlı cilayı , ıslak kaporta yüzeyine sıkıyorum.Arabanın etrafını dönene kadar , bazı yerler kuruyor ve iz kalıyor. mikrofiberle uğraşıyorum sonra.
Bu şişeyi sulandırsam mı daha iyi olur , yoksa sulandırmayıp , arabayı yıkadıktan sonra lokal mi uygulasam daha iyi olur ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)