lastıklerede bır colalı serbetlı karısım en sonda gazla arabayı sıldımmı tamam hahaha![]()
koslayı eski aracımın plastik aksamında ve koltuklarında çok kullandım güzel sonuçlar veriyor İç aksam ve koltuklar açık renkti lekyei çok gösteriyordu ayda bir silip havalandırıyordum süper oluyordu
Beyaz araçları sirkeyle cifle yıkayan gördüm adamlar yıkıyor mal onun malı ben yaparmıyım yapmam sanırım sirke neysede cif işine aklım ermedi
Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu
allah akıl fikir versin cifçilere..
1 ay sonra araba matlaştığında görürüm
millet folyo ile matlaştırıyor, üzerine para veriyor, cifçiler de yakında bedavadan mat beyaz yapacaklar arabalarını![]()
ilk fırsatta uygulayacam bu cif olayını annem arabayı cifle iyi parlar diyordu kadına boşa kızıyormuşum
![]()
metin ve safak ın dediklerine güvenerekden size sonucu bildicem cilasız opak beyaz bi şahin sahibi olarak![]()
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Arap sabununda kostik var, çok baziktir, uzun süreli kullanımda boyayı matlaştırır, yapılmış olan boya korumayı söker, ama yine de tercih kullanıcının
Araba şampuanları da gayet ucuz, konsantre olanları uzun süre iş görür.
Kostik=sodyum hidroksit pH=13,8 dir.
pH bir çözeltinin asitlik veya bazlık derecesini tarif eden ölçü birimidir. Açılımı "Power of Hydrogen" (Hidrojenin Gücü)'dir
Bir çözeltinin pH değeri 0-7 arasında ise çözelti asidik
Bir çözeltinin pH değeri 7-14 arasında ise çözelti bazik
Bir çözeltinin pH değeri 7 ise çözelti nötürdür
Buna göre arap sabununun araç üzerinde yapabilecegi tahribat hakkında fikir edenebiliriz.
beyaz arabaları cifle yıkamadan önce çamaşır suyuna basın daha beyaz olsun
arkadaşlar boya bu kendide kimyasal pikmentlerden akrilik binderlerden oluşuyor harçtan yada silikonlu duvar boyası değil otomotiv boyalarına vurulan her kimyasalın pasta dahil fazla kullanıldıgında zarar vermektedir her uygulama yapılan kimyasal arap sabun,cif, eğer birde merdiven altı dediğimiz bir atölyede imal edildiyse içinde değişik bir kimyasal varsa ne olucak arkadaşlar bilmediğiniz şeyleri kulaktan dolma bilgilerle aracınızın boyasına vurmayın eğer illada denemek istiyorsanız kendi cildinizde 1-2 hafta süreyle deneyin zarar gelmiyorsa boyanızada bişey olmaz...
Peki bu lastikleri güzel sekilde parlatmak için en kolay yol nedir?..Arap sabunun catlattıgını bende duydum![]()
Bir tanıdık gliserinin gerçekten işe yaradığını söylüyordu. Lokman Hekimlerde satılan sarı renkteki gliserini deneyen var mı? Bir kimyasal olmadığı içi aşındırıcı etkisi de yoktur heralde.
Lastiklerin gerçek rengine kavuştuğunu da söylemişti. Ne mat ne de parlak.
Su ile karıştırıp ( sıvı bir malzeme ) sprey şeklinde uygulanıyormuş. Gliserin ucuz olduğu için ve de suyla harmanlayıp kullanıldığı için de çok ekonomik oluyormuş.
Gliserin Nedir?
Gliserin, diğer adı "gliserol" de olan sıvı halde bulunan polar organik bır trihidroksi alkoldür. Hafifçe tatlı, zehirleyici olmayan bir sıvıdır. Su ve alkol ile karışır; asetonda çözünür. Tıbbi gliserin şeker hastalığında şeker olarak ayrıca dıştan deriye uygulanan merhemlerle ve kabızlıkta fitil olarak kullanılır. Ayrıca dinamit yapımında da kullanılır. Trinigliserin ve nitrik asitle birleştirilerek dinamit yapılabilir. Sadece nitrik asit ile birleştirildiğinde ise çok güçlü olan Nitro gliserin yapımında kullanılır
Gliserin
Kimyasal ismi 1,2,3-propanetriol
Kimyasal formül C3H8O3
Moleküler kütle 92.09 g/mol
CAS numarası [56-81-5]
Uyum sistem numarası Crude: 1520.00.00
Pure: 2905.45.00
Yoğunluk 1.261 g/cm3
Akışkanlık Pa.s
Ergime noktası 18 °C
Kaynama noktası 290 °C
Besin Enerjisi 4.32 kcal/g
Basitleştirirmiş moleküler girdi tarifnamesi OCC(O)CO
kaynak
Cif çizer arabayı ama.Beyazıda parlatır..
2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)
ya beyler bişi sorcam en iyii araç yıkama şampuanı nedir ne markadır ne kullanmalıyım bu konularda bilgim yok biraz yardımcı olsanıza konumu açayım bunun için megi beyaz benim daha yeniyken güzel şeylerle yıkayım da boyası bozulmasın![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)