bu attlastan daha pahalı değilmi aydın ? bu arada benim attlas kaşla göz arasında kayboldu, hepsiburadadan haber yok arıyorum telefon iptal, hala haberyok. sanki bi de göndermiş gibi bana memnunmusunuz değilmisiniz die mail atıo ib*eler
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
Avuç taşlama ile polisaj makinesi aynı şey değildir.
Ama ;
Devir ayarlı avuç taşlama , polisaj yaparken kullanılabilir.
Fakat polisaj makinesi ile taşlama yapamazsınız (devri müsait değil)
Aydın daki makine Bosch Marka Profesyonel seriden 115 - E (yanlış hatırlamıyorsam) 6 devir ayarlı ve İrfan Hoca ya polisaj işlerinde bayağı bir süre eşlik etti..
Temel farkları her avuç taşlama 10.000-11.000 max devri görür (boşta iken) devir ayarlı olanları markaya göre 0-300 devirden başlayabiliyor..
Polisaj makinelerinde ise max devir 3000 ü geçmez .genel olarak 0-3000 arasında(gerçek devir çalışırlar..)
Polisaj makinelerinde ürün yayarken sıçratmasın diye soft start modu vardır ( yavaş yavaş devir yükseltir 1 de bile )
Yük altında (pedi yüzeye bastırırken ) devri düşmez-yada hemen akabinde kendini tekrardan ayarlar - Attlas 180P öyle yapıyor örn;
Devir ayarlı taşlamalar direk ayarladığınız devirden başlar..
Polisaj makinelerinde uygulama kolaylığı sağlayan D kolu bulunuyor genelde ,taşlamalarda düz sap oluyor-her iki tarafa da takılabilen..
Ama sonuç olarak en büyük fark polisajların yük altında hiçbir performans kaybetmeden ayarladğınız devirde çalışması ,devir aralığı oalrak güvenli aralığa sahip olması. (motorları bunun için gayet güçlü) Ve sürekli ,uzun sürelerde kullanılsa bile sıkıntısız hizmet verebilmeleridir..
Ama yılda1-2 kez kendi aracınıza uygulama yapmak için de 400 TL ye makine almak pek mantıklı değil bence..
O zaman geriye devir ayarlı taşlamalar kalıyor seçenek olarak..
Zaten kaliteli bir polisaj makinesi ; Flex-Makita örn 350-400 den aşağıya değil ama
60 tl ye de ayarlı taşlama var..
Dr.Ecu EcuTuning
TFSİ KİNG
Heyy Booobb senn normal degilsin adamım :P![]()
Alptuğ herşeyi abartmayı seviyorsun![]()
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)