donmuş silikon temizleme

Konu: donmuş silikon temizleme

1. karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

karsiyakaliozi said:

donmuş silikon temizleme

arkadaslar merhaba aracımın marjpıyellerini yapıstırdım servisde bir tur sıyah sılıkon kullanmıslar(henkel teroxat 9200) sıcakta baloncuk seklınde kabarmalar yapmış dısarı tasmıs kurumus kalmıs bu marjpiyelden taşan sılıkon artıklarını nasıl temızlıyebılırım kapı altı ve calısma alanı cok kısıtlı ayrıca zımpara turu malzemelerle gırersem marjpıyel ustundekı boyayı sıyırma ıhtımalım yuksek gıbı marjpıyel malzemesı plastık tapon malzemesı benzeri boyanmıs malzeme önerileriniz
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

2. yavuz_ozaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

yavuz_ozaydin said:
    Sıcak su ve ovalama ile çıkar

3. karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

karsiyakaliozi said:
    Alıntı yavuz_ozaydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sıcak su ve ovalama ile çıkar
    denedik ama cıkacak gibi olmadı hic
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

4. mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mrtngn said:
    Gecen gün arabanın kaputuna avuc içi büyüklüğünde şeffaf silikon dökülmüş artık nerden geldiyse bende anlamadım...

Baya bi ugrastım cıkmadı...En son eski bi havlu aldım,birazcık kırçıllı...Kenarına gaz damlatıp küçük hareketlerle(boyayı hırpalamadan) biraz uğrastıktan sonra cıkarabildim.

Denemekte fayda var

5. karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

karsiyakaliozi said:
    Alıntı mrtngn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gecen gün arabanın kaputuna avuc içi büyüklüğünde şeffaf silikon dökülmüş artık nerden geldiyse bende anlamadım...

Baya bi ugrastım cıkmadı...En son eski bi havlu aldım,birazcık kırçıllı...Kenarına gaz damlatıp küçük hareketlerle(boyayı hırpalamadan) biraz uğrastıktan sonra cıkarabildim.

Denemekte fayda var
    tesekkurler

6. scream3057 said:
    gazyağının faydası olabilir arkadaşın dediği gibi...sorun gazyağını nerede bulacağın ...öyle her yerde her benzin istasyonunda satılan bir şey değil...

7. bilalMW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

bilalMW said:
    Bizim araçta silikonla yapıştırılmış spoiler var. Port bagaj çıtası taktırıcam orjinalinden ama orjinal civata yerlerini kapatmış onu sökerken boyayı kaldırırmı?
    Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager

8. mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

mrtngn said:
    O spoileri takan yerler sölebilir diye düşünüyorum ama ilk aklıma gelen arasına misina tarzı bisey sokup cıkarmak olcak ama sonrada o kalan silikonu nasıl cıkarırsınız bilmiyorum baya zor olur cünkü

9. essad said:
    Aseton veya sentetik tiner deneyin ancak tinerle temizlemeden önce silikonlu bölgenin altındaki boyanın orjinal olmasına dikkat edin, boyaya zarar verebilir..

10. karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

karsiyakaliozi said:
    Alıntı essad Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aseton veya sentetik tiner deneyin ancak tinerle temizlemeden önce silikonlu bölgenin altındaki boyanın orjinal olmasına dikkat edin, boyaya zarar verebilir..
    dostum zaten sorun bırazda orda marjpıyel sonucda sonradan boyanan bı parca altında macun falan var boyaya zarar vermek ıstemıyorum

11. PaSHa-brk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

PaSHa-brk said:
    yeni konu acıcaktım bende iyiki bakmışım,

yeni aracımın plakasını değiştiricem ama arka bagaj kapağındaki plaka resmen taş gibi silikonlanmış,hadi onu misina ile çekip aldık diyelim.Silikonlar nasıl çıkcan :S
    BMP

12. ceskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ceskin said:
    kardes bıson marka sılıkon sokucu var 25 tl cıvarı koctas praktıker bauhaus gıbı marketlerde var hıc urasma oje gıbı suruyosun kapagında fırcasıda var ısını gorur
    CESKiN REVENGE..

98vts
    00gtı
    00vts
    99gtı
    01gti

13. karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

karsiyakaliozi said:
    dostum o urunu gordum ancak boyaya zarar verirmi içinde solvent varmı anlayamadım ondan cekımser kaldım bıraz

14. ceskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ceskin said:
    Alıntı karsiyakaliozi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dostum o urunu gordum ancak boyaya zarar verirmi içinde solvent varmı anlayamadım ondan cekımser kaldım bıraz
    rahat ol sur kardes cok tedırgın olursan net bılgı almak ıstersen 05554680170 ersun u ara ankara sorumlusu cenk den aldım no nu de istedıgını sor

ben zarar vermedıgını bılıyorum ama genede sor.
    CESKiN REVENGE..

98vts
    00gtı
    00vts
    99gtı
    01gti

15. karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

karsiyakaliozi said:
    Alıntı ceskin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rahat ol sur kardes cok tedırgın olursan net bılgı almak ıstersen 05554680170 ersun u ara ankara sorumlusu cenk den aldım no nu de istedıgını sor

ben zarar vermedıgını bılıyorum ama genede sor.
    konusdum boyaya zarar vermeyeceğini ama benim ürünü temzilemeyeceğini söyledi ilgine teşekkür ederim

16. Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Boost Up said:
    Silikonu koparabildiğin kadar kopar, gerisini sıcak suyla hafifletmeye çalışi en sonundada gaz kullan, hiç bir şey kalmaz
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

17. ceskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

ceskin said:
    Alıntı karsiyakaliozi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konusdum boyaya zarar vermeyeceğini ama benim ürünü temzilemeyeceğini söyledi ilgine teşekkür ederim
    rıca ederım.insallah sorunsuz sekılde cıkarırsın..
    CESKiN REVENGE..

98vts
    00gtı
    00vts
    99gtı
    01gti

18. PaSHa-brk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

PaSHa-brk said:
    Kopara bildğimi kopardım,kalanları temizleme tineri ile hallettim mis gibi oldu
    BMP

19. Pug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Pug said:
    Normal slikon kurudugunda daha kolay cikar cekersin siyrilir gelir. Ama onlarin kullandiklari muhtemelen Terosondur cok sIkI bi yapistirici ve sert genellikle soyledigin seylerde kullanilir .. Tiner'i kullanabilirsin kesinlikle arabanin boyasina zarar vermez matlik olursada pasta cila ile giderebilirsin .. Kabasini birseyle kaziyabilir geri kalani ya tiner yada gaz yagi kullanarak cikarmayi deneyebilirsin. Sonradan uzerine biraz kalin pasta gecersin yuksek numarali pasta bir nevi zimpara gorevi yapacagindan temizleyebilir. Gormedigim icin net birsey soyleyemiyorum ben hep boyle yapardim , mobilyaci oldugumdan bilimum her malzeme isyerimde bulundugundandi oda Kolay gelsin
    Women are like Buddhist , They're worship ox.