Selamlar..
Sizi azminiz ve emeğinizinden dolayı tebrik ederim.
Konuya nasıl giriyim şaşırdım açıkçası. Uzun bir süredir kaplama konusunda bilgi sahibiyim ve çevremde bu işi yapan kişilerde mevcut. Aracımın renginden dolayıda mağdurum. :)
Öncelikle aracım 96 civic coupe. Orjinal rengi olan yeşil renkte. Normal şartlar aracı komple söküp, kumlatıp, çok iyi bir kaportadan geçirip, motor haznesi+iç kısmı+komple dış kısım olarak renk değiştirmek ve Spoon Sarı rengine geçmek açık konuşmak gerekirse en büyük isteğim. Ancak yaşam şartları ve paraçokamel eğrisini göz önünde bulundurunca bu biraz benim açımdan imkansıza kaçıyor.
Benim durumumda kaplama ise büyük bir artı. Ancak senelerdir (Bu işi TR'de ilk yapmaya başlayan Protac, sonrasında Maxxcar'la yakınlığım ve kendi izlenimlerimle birlikte araştırmalarıma rağmen) spoon sarı rengine en yakın (kaba tabirle şu anda kaplamada kullanılan düz sarı renklerin aksine) bir folyo maalesef bulamadım. Bulamadım diyorum uzun zaman öncede bunu bıraktım. :) Bu konuda öncelikle fikriniz varmıdır? Şunuda belirtmeden geçmek istememki, sarı dışında 1-2 renkte aklımda mevcut.
Araya sıkıştırıyım. Aracımın birkaç yerinde kaporta ve tampon gibi onarım yapılma durumuda mevcut. Kaplamaya hazır olabilmesi açısından. Bu açıdan hem işçilik hem de maddi açıdan fazla sıkıntı yaratmayacak tavsiyeleriniz varsa sevinirim.
Aracın rengini boya yada kamplama ile değiştirme konusunda benim için rengi kadar önemli olan bir noktada kullanılan malzemeyle birlikte işçiliğinde etkisini göz önünde bulundurduğumuzda sizinde bahsettiğiniz 5 sene gibi uzun ömürlü bir malzemenin kullanılması benim açımdan çok daha önemli. Bunun yanı sıra malzemenin solma yapmadığını biliyorum ancak ayrıca cila yapılabilme konusunda artıda olmasını istiyorum. Kaplama işçiliğiyle birliktede (gerekirse kaplama sonrasında fırında da yatırabilirim aracı) herhangi bir yerden darbe dışı kalkma ve/veya atma yapmamasını istiyorum.
Bunları neden yazıyorum yanlış anlamanızı istemem. Ben aracımın rengini 1 kez değiştirmek ve tabiri caizse evladiyelik olarak kullanmak istiyorum. Hele hele spoon sarı konusunda bir sonuca ulaşabilirsem bu kesinlikle böyle olacaktır.
Yazdıklarıma itafen yorumlarınız tavsiyeleriniz nedir? Sizinle bu işe kalkışsak nasıl bir bütçe hacarız? Ne kadar zamanda çıkartırız?
Fikir olması açısından (Ki tahmin ediyorum aslında bilginiz vardır) aracımın temsili fotosunuda link olarak veriyorum:
http://img14.imageshack.us/img14/4290/p1060588.jpg