User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 20 ile 30 arası

Konu: AUTOGLYM SRP ile Collinite 845 arasına cila ?

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    205 polish olduğu için SRP'nin sökeceği birşey barındırmaz. 205 sonrası SRP sürmekte biraz manasız birşey olur.
    SRP'nin amacı kılcal çizikleri biraz maskelemek ve içerdiği çok az miktardaki aışındırıcı ve temizleyici ile boyayı temizlemektir.
    Çizikleriniz m205 ile gideririp ardından srp uygularsanız en fazla bir miktar psikolojik parlaklık elde edersiniz.
    SRP ne yazık ki her ürünle arkadaş olamaz. SRP ardından solvent içermeyen, temizleyici içermeyen, aşınıdırıcı içermeyen bir ürün kullanmalısınız.
    Ayrıca dipnot, srp üzerine nano kaplama yapmaya kalkışmayın sonuç umduğunuz gibi olmaz. Nano yüzeye tutunmaz, herşey boşa gider.
    srp>205 sırası nasıl olur peki. kılcal çizikleri kapatıp üstüne finish atıp işlemi tamamlamak yani.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Crack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    srp>205 sırası nasıl olur peki. kılcal çizikleri kapatıp üstüne finish atıp işlemi tamamlamak yani.
    Olmaz, SRP ile dolgu yapıp üzerine m205 ile dolguyu kaldırırsın.

Bence önce kılcal çiziklere dolgumu yapacaksın, yoksa kılcal çizikleri yok mu edeceksin önce ona karar vermelisin.

Çizikleri polish ile yok edeceksen SRP gereksiz olur. Yok ben çizikleri maskeleyecem dersende polish yani m205, m105...vs gereksiz olur.

_agr_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    netten 105 aldım dun ulaştı elıme ve kıl de şımdi uygun bı zamanda kil> m105 >srp>collınate 845 uyguluycam resım koyarım dıycem ama gecen denedım beceremedım
    hayata başka bi açıdan bakın amuda kalkın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı _agr_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    netten 105 aldım dun ulaştı elıme ve kıl de şımdi uygun bı zamanda kil> m105 >srp>collınate 845 uyguluycam resım koyarım dıycem ama gecen denedım beceremedım
    M105 ağır aşındırıcıdır, aracınızın boyasının durumu çok mu kötü de m105 ile uygulama yapacaksınız?

<<buğra>> - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olmaz, SRP ile dolgu yapıp üzerine m205 ile dolguyu kaldırırsın.

Bence önce kılcal çiziklere dolgumu yapacaksın, yoksa kılcal çizikleri yok mu edeceksin önce ona karar vermelisin.

Çizikleri polish ile yok edeceksen SRP gereksiz olur. Yok ben çizikleri maskeleyecem dersende polish yani m205, m105...vs gereksiz olur.
    makineyle yeni başladım, bu yüzden çizikleri aşındırmak uygulama sırasında riskli olabilir, dolgu yapabilmem için en kaliteli ne önerirsiniz?

collinete 915 black hole'den çok daha iyiymiş? yada daha profosyenel bir ürün var mı siyah renk için?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı <<buğra>> Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    makineyle yeni başladım, bu yüzden çizikleri aşındırmak uygulama sırasında riskli olabilir, dolgu yapabilmem için en kaliteli ne önerirsiniz?

collinete 915 black hole'den çok daha iyiymiş? yada daha profosyenel bir ürün var mı siyah renk için?
    Collinite 915 cila
    PB black hole ise glazedir.

Siyah renk için beklemeyi göze alırsan elle uygulama yapabileceğin chemical guys glossworkz glaze var, piyasadaki en dolgulu üründür. Kılcal çizikleri tamamen maskelersin üstelik bunu elle cila pedi ile yapabilirsin. Üzerinede dolgusuz, aşındırıcısz bir cila örneğin jetseal109 uygularsın işlem tamam.

<<buğra>> - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Collinite 915 cila
    PB black hole ise glazedir.

Siyah renk için beklemeyi göze alırsan elle uygulama yapabileceğin chemical guys glossworkz glaze var, piyasadaki en dolgulu üründür. Kılcal çizikleri tamamen maskelersin üstelik bunu elle cila pedi ile yapabilirsin. Üzerinede dolgusuz, aşındırıcısz bir cila örneğin jetseal109 uygularsın işlem tamam.
    ok haber bekliyorum, glossworkz öncesinde makineyle deneyebileceğim ürünlerde kullanmak istiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı <<buğra>> Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ok haber bekliyorum, glossworkz öncesinde makineyle deneyebileceğim ürünlerde kullanmak istiyorum.
    Makine ile SRP veya PB Black hole uygulayabilirsin.

ruzgar
    Misafir
    iyice kafam karıştı

genelde karşılaştığım ince kılcal cizikler, harelenme , tırnak giren çizikler için tecrübem olmadığı için girmiyorum.
    sıralama da yanlış anlamadıysam,
    yüzeyi iyice temizlemek
    çizikleri gidermek için uygun pastayı kullanmak
    cilasını atmak ve son olarak boya koruma yapmak ?
    amacım uygulanan cilanın mümkün olduğunca uzun süre kalması. bunu nasıl sağlayabiliriz?
    su tutmama özelliği en iyi nasıl kazandırılır?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ruzgar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iyice kafam karıştı

genelde karşılaştığım ince kılcal cizikler, harelenme , tırnak giren çizikler için tecrübem olmadığı için girmiyorum.
    sıralama da yanlış anlamadıysam,
    yüzeyi iyice temizlemek
    çizikleri gidermek için uygun pastayı kullanmak
    cilasını atmak ve son olarak boya koruma yapmak ?
    amacım uygulanan cilanın mümkün olduğunca uzun süre kalması. bunu nasıl sağlayabiliriz?
    su tutmama özelliği en iyi nasıl kazandırılır?
    Cila=boya koruma
    Kitabına göre cila uygulandığında özellikle yağmurda ve araç yıkandığında zaten yüzeyde minimum su kalacak
    Her yıkama sonrası hızlı cila uygulayabilirsin, o zaman mevcut boya korumanın ömrünü bir tık daha uzatmış olursun.

ruzgar
    Misafir
    kafamı karıştıran konulardan biride bu
    yazdıklarınızı okuyorum. tecrübeli olduğunuz çok belli, bazı yerlerde cila ve boya korumanın çok ayrı şeyler olduğu yazılıyor. ya da boya koruma özellikli cila yazan ürünlere inanmayın diyen de var.
    sizden bir ricam olacak, size göre en iyi parlaklığı yakaladığınız cila hangisi?
    boya koruma olarak hangisi?
    nano boya korumalar ( mesela diğer bir konuda nanolex i gördüm forumda ve çok iyi gözüküyor) etkilimidir?
    şu an sadece pasta cila uygulaması yapıyorum ama müşterilerimize etkili boya koruma , uzun süre parlak kalan cila , su tutmama özelliği ( nedense su tutmama özelliği, kişiyi daha çok etkiliyor , ne kadar uzun süre görürse , aracında boya korumanın devam ettiğini bilmesi kolay oluyor diye tahmin ediyorum. ) yanlış mıdır düşüncem?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)