Arkadaslar aracıma 32 000 km deyken yazılım yaptirmistim. 39000km de bakıma soktum yagı filitreleri vs degisti. Aracim suan 48000km de tekrar bakıma sokucam aracımı ekstra olarak bakımda yapılması gereken bir sey varmi.teşekkürler
Arkadaslar aracıma 32 000 km deyken yazılım yaptirmistim. 39000km de bakıma soktum yagı filitreleri vs degisti. Aracim suan 48000km de tekrar bakıma sokucam aracımı ekstra olarak bakımda yapılması gereken bir sey varmi.teşekkürler
enjektör temizliğine ihtiyacın olduğunu sanmıyorum çekişinde düşme vs varmı
yada arabanda beyaz duman ?
carbon clean yaptırabilirsin birde yağ olarak ne kullanıyorsun bilmiyorum ama mobil 1 esp 5/30 güzel bir yağ dizeller için tavsiye ederim.
birde arkadaslar bir sey daha sormak istiyorum. Bakımı 39000 de yaptirmistim. 49000 degilde 52 53 bin gibi yaptirsam bir sıkıntı olur mu ?
aracınızın bakım periyodu 15,000 km mi 10,000 km mi? sayaç sıfırlandığında veridiği rakam nedir?
eğer 10,000 km ise geçmemesinde fayda var,her ihtimale karşı yağında azalma var mı diye kontrol edin,total yağ kullanan bazı dizel araçlarda yağ eksiltme gözlemlenebiliyor,birde filtreleriniz çok tıkalı ise fazla yakmaya başlayabilir,yağ ömrü dolduğu için sürtünmeden kaynaklı aşınmada artacaktır,bunun için ne kadar erken o kadar iyi.
arabanin kendi bilgisayarinda 20000 yaziyor. ama peugeot 15binde bir getirin diyordu. ilk aldıgımda garantiden dolayi yetkili servise goturuyordum 15000de bir.
enjektörleri hiç elletmeyin gerek yok![]()
ben yerinizde olsam 15 bini bile beklemezdim türkiye şartlarında 10 binde bakım yapılmalı diye düşünüyorum, her 5 bin km.de hava filtremi değiştiririm, 10 binde de yağ/yağ filtresi DEVAM
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
benzinli veya dizel motorlarda motor yağ aracın herşeyidir ne kadar erken değişirsen motorun ömrüde o kadar uzun olur kullanağın motor yağıda çok önemlidir kaliteli bir motor yağına vereceğin biraz fazla para sana yakıt ekonomisi olarak geri dönecektir orjinal filtre grubuyla birlikte.
enjektörleri hiç elletme bence paranı boşa harçamış olursun ve sağlam enjektörlerini üzerine para alarak bozarlar. bunun yerine her bakımda depo içine kaliteli olmak şartıyla(berner veya würth) dizel katkısı atmanı tavsiye ederim.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)