Yakıt(rail) basıncı açılınca, boost'un ne kadar artacağı kaba taslak neye göre hesaplanıyor? Bu konuda herhangi bir hesaplaması var mı? Yoksa önceki yapılanlara tahminen söylenen bir durum mu?
Yakıt(rail) basıncı açılınca, boost'un ne kadar artacağı kaba taslak neye göre hesaplanıyor? Bu konuda herhangi bir hesaplaması var mı? Yoksa önceki yapılanlara tahminen söylenen bir durum mu?
darkmoon bendede 320d var ikinci 320d ilkinde yazılım vardı suankinde ise race chip prodan box var ustune blowoff filan ne ararsan var arac cidden cok saglam bir motor ve sanzımana sahip ne versen kaldırıyor fakat daha bugun downpipe kırdım ve suan 3. vitesden sonra aynı verımı alamıyorum onun dısında 10k km hic bir sıkıntı cekmedim.. Yakıt dersende 11.7 yakıyorum![]()
box ne işe yarıyor bilen biri bana açıklarmı lütfen?
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
Hocam siz daha iyi bilirsiniz lakin ingiltere forumlarında gezinince kendi aracımda en azından adamlar 2 chip yapmışsa 10 box yapmışlar ilginç
Golf MKVII 1.6 Tdi
Box i biri bana anlatsın lütfen mantığını söylesin
www.drecu.com
OK ben kabaca CommonRail Dizellere takılanları anlatayım
Rail Hattında Bi Fuel Pressure Sens var, beyne basınc sinyali yolluyor, powerbox bu basınc sinyalini beyne düşürerek yolluyor, beyin basıncı tutturucam diye arttırıyor ve sistemin daha yüksek basıncla çalışmasını sağlıyor, 800bar da 100us açık kalan enj. 3gr yakıt püskürtüyorsa, 1000bara çıkartıp 100us de 3.5gr püskürtmesini sağlıyor..
sonuc da daha fazla yakıt püskürtülüyor ve daha uzun süre yanma oluşuyor..
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
www.drecu.com
www.drecu.com
yazılım yapıcak şahsı muhterem nadir olarak bölgene geliyorsa alırsın abt,brabus box'ları iki kablo birleştirirsin....
basınc artması farklı, püskürtme mıktarı artması farklıdır,yenı nesıl dızellerde pompa, raıl borusunda yakıt basıncını sabıt tutar,yakıt basınc sensörünün raıl borusunun cıkısında olmasıının sebebı budur ,enjektör acıp kapatma sevıyesını enjektör govdesındekı bobın sayesınde beyinden gelen sınyaller dogrultusunda alır,bujının atesleme zamanı gıbı belırlı zaman perıyodu ıcerısınde yakıtı yanma odasına verir.eskı mekanık pompa ve enjektörlerde, enjektör yakıtı max 250 bar ıle sılındırlere gönderıyor,karekökü hesaplamasıyla yaptıgınız hesaplama gıbı olsaydı,1200 bar basan yenı nesıl dızeller eskı tıp yakıt sıstemlerıne göre 5 kat daha fazla yakıt haarcardı..
Sadece box kullanan araçlar için değil fakat arada ekstradan güç isteniyorsa yazılımın üstüne aç kapa box bencede mantıklı, yazılımla tabiki açılır ama sürekli yakıt basıncının uç değerlerde gezmesi hem rail hattına hemde enjektörlere nozzlelara çok yük bindirecek.
Bunun yanında aşırı fazla duman ve yüksek tüketimde cabası. Box sadece sıkmadan sıkmaya açılır normalde kapatılırsa araba içinde, yakıt düketimi içinde daha sağlıklı olur.(bahsettiğim durum chip+box, yoksa chiptuning çok daha yararlı ve araca zararı daha az)
Başında olsa o basınc değişicekmi ? neden değişicek ? Kaç bar basan kaç bar basan ?sabitmi oraydaki basınc dewamli rolantide ve heryerde sabit öylemi?
Arkadaşım açıklıyayım sana basınc sensorleri herzaman ya geri dönüş Regulatorlerinin üstüne yada yakit hatlarının Geri dönüşü olmayan araçlarda sona takılır rayın en düşük basıncı oradadır çünkü
egerki eski tip mazotlu araçların pompa basıncını arttıtrsan araçlar kara duman atarlar neden? çünkü sabitttir enjektor egzantiriğin istediği kadar açılır o enjektor şuanki sistemlerde püskürtme zamanını açabilirsin kısabilirsin tamamiyle sana kalmış istersek 5 katı basınc basip iseme zamanını azaltarak çok az yakmasını sağlayabiliyoruz enjektorun nasıl çalıştığını biliyorum saol zaten o şekilde çalıştığı için sen DUTY sini kontrol edebiliyorsun düz mantıktır basıcnı yükseltttiğin zaman 3 barda 1 milisaniye açık kaldığında mehmetindedediği gibi 3 gr püskürtüyorsa Basınc çünkü onun 1 ms açık kaldığında 3 bar basınc ile aradan kaçıracağı mazot miktarı bellidir 5 barda ister istemez daha çok kacırıcak
yüksekken barken 1.2 katı daha fazla püskürtücektir amma velakin basınc yüksek olduğundan kapatırkenki harcadığı çektiği akım enjektorun içindeki bobine %0.0002 bile olsa aşınmasını yaşlanmasını sağlayacaktır eski sistemler bu şekilde değil kontrol edilemez saçma sapan şeyler olmuştur doğal olarak basıncı açtığında kara dumana boğulursun yeni tip sistemlerde BENZİNLİ MAZOtlu fark etmez enjektoru kontrol edebiliyorsan mantığı aynıdır KABACA
Yeni sitemlerde Fuel Press stabil değil değişkendir staged seklinde çalışır...
www.drecu.com
yanlış düşünme istersen belirli bir yerde basıncı yükseltirsin basmadığın zaman eskii ile aynı hatta daha az yakar basıtığın zaman sikinti bazı oranları hesaplamaları yaptıktan sonra ornek vereyim sana %40 load value varken açma o basıncıeeee nerde mazot yok %100 load da aç ozaman neoldu
mazota boğuldun Eee ne gerek kaldı box a ?
www.drecu.com
Tabiki anlattığınız da çok mantıklı. Biraz farklı yaklaşıyorum nedense normalde de tam gaz kullanmamız gereken durumlar oluyor fakat o zaman 150hp bana yetiyorsa ekstradan güç ihtiyacı duymuyorsam, fazladan yakıt verip 160hp olmasını istemeyebilirim. Sadece o da değil aç kapa olduğunda boxu açıp psikolojik olararak insanı havaya sokuyor açtım boxu görürsün şimdi gibisinden
Böyle diyorumda bende box kullanmıyorum![]()
Haklisin dogru peki soyle bisiy sunucam saana
alientech in unitesini aliosun powergate diye aracini destekliyorsa programcin bunu sana yapip veriyor sende 3 farkli sekilde harita atabiliYorsun 3 ayri harita yani istediginde direk obd den onu atnasil fikir
Kolay yol box tabihem yazilim hem box sacma ama ya
![]()
www.drecu.com
Ben sadece Programlayamadığım araçlara tek başına veya Programdan yakıt basıncını arttıramadığım araçlara yazılımla beraber takarım..
Bende Programdan arttırılabiliyorken Powerbox kullanılmasını önermedim, önermem..
He bide şehir dışı durumları var, Adam gelemiyor ECU yü yolluyamıyor çözüm istiyor![]()
Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)