User Tag List

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 6789 SonSon
159 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: yazılım-chip veya power box takıpta sorun yaşayanlar buraya

EMRE KAAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi bende istemiyorum işte ban atahmini kaç binde dolucağını söyliyebilirmisin kesin diye bişi yok biliyorum ama yüzde kaç ihtimal düzelir bu arada ben turboyu sıfırladığımda başka daha küçük bi vesgate ile denemiştim ama o çok daha geç doldurmuştu bana tam olarak ne alıp takmamı önerirsin ve bu vesgate ten sonra tekrar yazılım yapmak gerekirmi
    küçükken yaramazsın diyolardı artık büyüdüm yarabiliyorum

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EMRE KAAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi bende istemiyorum işte ban atahmini kaç binde dolucağını söyliyebilirmisin kesin diye bişi yok biliyorum ama yüzde kaç ihtimal düzelir bu arada ben turboyu sıfırladığımda başka daha küçük bi vesgate ile denemiştim ama o çok daha geç doldurmuştu bana tam olarak ne alıp takmamı önerirsin ve bu vesgate ten sonra tekrar yazılım yapmak gerekirmi

Benim taktığım wastgate i ben üretiyorum hazır alıp kullanabileceğin bir ürün değil..

Ben başındaki problemi iyi tanıyorum onlarca arabada uğraştığım için..

Ben sana, senin motorunun intercooler sisteminin ve turbonun doldurabileceği en erken seviyede dolduracağını söyliyeyim.. Daha erkeni yok yani..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi ben o vesgate ti alıp takamazmıyım direk dediğin sonucu alamazmıyım peki tahmini rakam veremezmisin abi 2300 gibi full boost görebilirmiyim sonra dediğim gibi tekrardan yazılım gerekicek mi ? şunuda açık söylüyorum abi yazılım için ayırdığım para başka bi işim için gitti ancak dediğin ürünü azçok alabilicek durumum var yani şu ara olursa süper olur

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi ben o vesgate ti alıp takamazmıyım direk dediğin sonucu alamazmıyım peki tahmini rakam veremezmisin abi 2300 gibi full boost görebilirmiyim sonra dediğim gibi tekrardan yazılım gerekicek mi ? şunuda açık söylüyorum abi yazılım için ayırdığım para başka bi işim için gitti ancak dediğin ürünü azçok alabilicek durumum var yani şu ara olursa süper olur

Keşke yapabilsen, ayarı hassas, bir sürü basınc testi var,

Yazılım ücreti gerektirmez takar çalıştırırız istanbulda..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi sanırım illa gelmem gerekicek istanbula bana telefonunu pmlermisin bu arada

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emre kardesım aynı sorun bende wardı turbo bozuk dedıler benı gonderdıler ugrastık ugrastık durduk Alper abı sagolsun durumum cozmustu snr arabayı satıcam dıye yazılım dgsmıstık.. Senınkınıde mutlaka cozucektır benı hıc magdur etmedı senıde etmez dıye dusnuyorum Ecufast.

Sonra arabayı satıcaktım alper abı yazılımı aldı yapmaya devam ettı ben gene arabama baskası tarafından atılan bozuk harıta ıle ugrastık durduk.. Sonra eyup Ecutuned cozucem dedı arastırdı 2-3 gun araba onda kaldı stok harıta atıp hallettı.. Vnt soktuk temızledık Ws sokuk temızledık suan arabamı goruyorsun ne halde allahıma sukur..

Bende arabayı ankaradan almıstım sızın orda hava sartlarından dolayı araba bunda ıyı gıtmedı gereklı duzenlemeler yapıldı ılkte bosu bosuna 2.5 fazla basıldı turbo sonra halledıldı zaman ayrılınca..

Benım sorunumda kardesım 5 90 ve 6 130 sabıt hızda ve anı asılmalarda korumaya alıyordu ve hata verıyordu anı basınc dalgılanması dıye snr kendıne sonuyordu.Senı okdr cok ıyı anlıyorumkı emre yazılımsal ve ws sorunudur bence bende bunları halletım duzeldı kafana takma kardesım arabandada sakın soguma..

Bu pıyasada araba alıcakken kımseye ınanım guvenme ne olursa olsun goster baktır yetkılı servıstenden sasma kafan rahat olur 2 fazla wer huzurlu ol
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cahit aynen haklısın bu saatten sonra babamın oğluna güvenmem zaten araba konusunda ya cahit ben arabayı sorunsuz diye alıp üzerine 7-8 bin harcadım arabanın dediğim gibi tek sıkıntısı bu kaldı ama ben arabadan resmen dediğin gibi soğudum benim almam gereken hali zaten şimdiki haliydi yazılımıda tamamiyle ankarada yapıcak birisinin olmayışı nedeniyle yaptıramadım aslında denedim ama başıma neler geldi bi anlatsam arabanın gidişinde bi sıkıntı yok basarsam korumaya zaten almıyo ama her zmaan yüksek basınçta kullanmak için sadece pistte kullanmak lazım yani imkansız üzüldüm kırıldım param gitti artık sıkıldım zaten satıyorum herkesede söylüyorum bu sıkıntısı var diye şimdi napıcam bilmiyorum gerçekten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cahit aynen haklısın bu saatten sonra babamın oğluna güvenmem zaten araba konusunda ya cahit ben arabayı sorunsuz diye alıp üzerine 7-8 bin harcadım arabanın dediğim gibi tek sıkıntısı bu kaldı ama ben arabadan resmen dediğin gibi soğudum benim almam gereken hali zaten şimdiki haliydi yazılımıda tamamiyle ankarada yapıcak birisinin olmayışı nedeniyle yaptıramadım aslında denedim ama başıma neler geldi bi anlatsam arabanın gidişinde bi sıkıntı yok basarsam korumaya zaten almıyo ama her zmaan yüksek basınçta kullanmak için sadece pistte kullanmak lazım yani imkansız üzüldüm kırıldım param gitti artık sıkıldım zaten satıyorum herkesede söylüyorum bu sıkıntısı var diye şimdi napıcam bilmiyorum gerçekten
    Kardesım bende cok sogudum arbanın 3 hafta marsına basmadım cezalandırdım.. Sonra kendımı enayı yerıne neden koydugumu nedn herkeze yalvaracagımı dusundum.. Abı bugun haledelım olmaz yogunum sugun gel olmaz abı ısten cıktım dukkndamısın bu saate snr bakamam paramızla neden rezıl olucazkı onu anlamadım tmm admın ısı war oky bızde para verıyoruz bızde saygı sevgı hutmet gosterıyoruz ama olmuyor..

Bende ıyı paralar harcadım hatta yazılamla ugrascam dıye belkıde turboyu cok yordum revızyon gerektı..

Ama suan masallahı war hafta sonuda tatıle cıkıyoruz az yakar cok kacar donanım koy gotune gıtsın..

Sen gel buraya mısafırıız ol Ozgun ve Alper abı soz verdıyse gerekenı yaparlar kardesım ıcın rahat olsun ınan belkı 5 dklık problem hıc soguma arabadan uzulme

Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hacı durum şuan için sadece şu benim oraya gelirsem şu lazım bu lazım tekrar yazılım yapılıcak deiklerinde verebiliceğim malesef param yok inan yok yani bu işi nasıl çözücem bilmiyorum ama çözersem o zaman rahatladığım gün olur olum dediğin gibi belki 5 dklık iş belki sadece bi güncelleme olucak bilmiyorum sonuçta şuda var ben arabayı aldığımda tmm sıkıntılıydı ama özgün bu arabayı istemese yapmazdı zaten çünkü gereksiz bi durum anladın mı sen yazılım yapmışsın arabayı bakası almış alan kişi alırkende söz verilmiş yazılım yapılcak diye ben şidi açıpta bu arabayı düzelticeksiniz dediğimde o olmaz işte gibime geliyo napıcağımı şaşırdım arkadaş ya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hacı durum şuan için sadece şu benim oraya gelirsem şu lazım bu lazım tekrar yazılım yapılıcak deiklerinde verebiliceğim malesef param yok inan yok yani bu işi nasıl çözücem bilmiyorum ama çözersem o zaman rahatladığım gün olur olum dediğin gibi belki 5 dklık iş belki sadece bi güncelleme olucak bilmiyorum sonuçta şuda var ben arabayı aldığımda tmm sıkıntılıydı ama özgün bu arabayı istemese yapmazdı zaten çünkü gereksiz bi durum anladın mı sen yazılım yapmışsın arabayı bakası almış alan kişi alırkende söz verilmiş yazılım yapılcak diye ben şidi açıpta bu arabayı düzelticeksiniz dediğimde o olmaz işte gibime geliyo napıcağımı şaşırdım arkadaş ya
    Ara kardesım Alper abıyı derdıdını tasanı anlat paraya onem veren bır ınsan dgldır..

+905322425556

Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ALLAH razı olsun ki bi abimizden büyük bi söz aldım inş halloldu gözüyle bakıyorum artık içim rahat gerçekten şimdiden teşekkür ederim yardımları için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ALLAH razı olsun ki bi abimizden büyük bi söz aldım inş halloldu gözüyle bakıyorum artık içim rahat gerçekten şimdiden teşekkür ederim yardımları için
    2013 günceli, sorun düzeldi mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    halloldu hemde baya önce halloldu. sağolsun konuştuğum kişi mehmet abiydi zaten. istanbula gittim resmen kendi abimin yanına gitmişim gibi rahattım 3 gün kaldım elinden ne geliyosa yaptı araba için.ben yaptıkları işçiliktende innsanlıklarından da gerçekten etkilendim.şunu gördüm diyebilirim bu piyasada gerçekten iş bilen,söz veren ve sözünü tutan insanlar var.arabam dediği gibi çok daha iyi gitti,çok daha erken doldu,korumaya almadı.artık binmekten nefret ettiğim araba benim için keyif haline geldi.

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    21bin km oldu 100binde yapıldı şuan 121binde standart haline göre ciddi farklı gidiyor tabi araç 65 cik clio olduğu için yinede standartların altında agrasf yazılımla 0 100 14 14.5 lardan 11 11.5 lara falan düştü.şimdi intercooler takmak gibi planlarım var eğer olrsa yazılımı biraz daha açtrmayı düşünüorm

Yakıt konusuna gelirsek genelde çok sakin kullanıorm 3500 kmdir sıfırlamadıgım yol bilgisayarım ortalama 5.0 gösteriyor havalar soğumadan önce 4.7 falandı lanet dizeller ısınmadığı için süreklide kısa mesafe gttiğim için hemen artmaya başlıor kış sonuna kadar 5.3 falan olur diye tahmn ediyorm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu sahipsiz kalmasın arkadaşlar ,sıkıntı ,öneri ,şikayet,bilgi herşeye açığız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ecutek'in pro lisansına sahip olan var mı? Yani haritalarda değişiklik yapmak için...
    Birde ecutek'in gönderdiği deskey'i hackleyebilicek var mı? Tak çıkar bozuluyor meret.

mj105
    Misafir
    Konu güzel başlamış sonra biraz bozmuş; Aslında çok önemli bir konu öyle değil mi? Bu sitede anlatılanlara bakım ağzım sulansada benim lineam bunların hiç birini yapamaz (En kısa sürede 100~200 denicem ama 3-4 dk dan önce tamamlamaz herhalde ) Doğal olarak bizim tuning hava filtresi remap ve jant lastik kombinansiyonun bir kaç adımdan fazla geçmez.

Benim merak ettiğim bir kaç şey var bu konu ile alakalı;

1. Araç sahipleri araçlarını ne kadar tanıyor? Mesela motor ve vites kutusu(aktarım organları) limitleri?
    2. Tuner'lar gelen araçları ne kadar tanıyor? Mesela motor ve vites kutusu(aktarım organları) limitleri?
    3. Araç limitleri neye göre belirleniyor?
    4. Remap sonrasında oluşan bir sorunun remaptan kaynaklı olup/olmadığını kim belirliyor?

Bende uzun süredir araştırma yapıyorum bu konu ile alakalı. Şu anda caddelerde en çok bulabileceğiniz kombinansiyonlardan bir tanesi 1.6mjet 105hp + 6ileri manuel. (Linea + Bravo + Doblo vs.)

Şimdi sorsak; Bu araçlarda kullanılan 6 ileri vites kutusunun kgm yada nm cinsinden tork üst limiti nedir?

racechip.de; (Fiat Bravo)
    1. 131hp 358nm
    2. 135hp 378nm
    3. 135hp 380nm

superchips.co.uk; 126hp 324nm (Fiat Bravo)

magechips.com.tr 135hp 350nm (Fiat Doblo/Linea) (custom olduğu çin belki müşteri talebidir)

En çok üstünde durduğum 3 firmanın verileri, ama en sıcak baktığım superchips. Neden derseniz dyno görüntüsü orjinaline çok yakın. Doğal olarak chipli halini kullanırken zorlanmayacağım diye düşünüyorum. Ayrıca araştırmalarıma göre aracın limitlerinde kalan bir remap. Öte yandan Magechips.com.tr şu ana kadar sorduğum sorulara en hızlı yanıt veren firma oldu. Mesafe olarak da yakın olduğumuz için sorun çıktığında hemen gidebilirim.

Custom Remap ne kadar güvenlidir? Yapan kişi kadar. Remap yapmak ciddi bir iş değildir esasında(Ciddi değil derken kullanıcılara göre değil, bu işi yapanlar göre). Ciddi olan kısmı motoru aracı tanımak ve ona göre çalışma yapmak. Limitler dahilinde remap yapan arkadaşlar yaptıkları araçların limitlerini neye göre belirliyorlar? Egsozdan çıkan karaduman mı? Yoksa Dynoya göre mi? Bana şimdi kimse "Ben yaptım uzun süredir sorunsuz binenler var" demesin. Petlas'ın reklamları aklıma geliyor böyle cümleleri okurken.

Fiatın kullandığı (Linea/Bravo/Doblo)6 ileri vites kutusu PCC635 MANUAL GEARBOX olarak geçiyor ve 35KGM (343nm) üst limiti (elbet % 3-5 opsiyonu vardır) Bana göre 343nm ve üzeri her tork bu kutuya zarar verecektir. Bilgili teknik arkadaşlar daha iyisini bilir tabi benimkisi basit matematik ve mantık kombinansiyonu.

Turbo konusuna gelince bu bilinçli kullanım ve birazda şans. Bir akrabamda Ford Fusion 1.6 var kontak açar direk devam eder. Durur direk motor kapatır. Araç 90k km de ve turbosu halen daha sağlam (stok araç). Bize ne derler çalıştırınca hemen yürüme, durunca hemen kapatma. Uzun yolda arada turboyu rahatlat vs.

samhain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Megane Coupe 3 1.5 dizel kullanıyorum...Epeydir de konuşmaları yorumları inceliyorum...Box kesinlikle düşünmüyorum, soft bir yazılım ile alınabilecek hp-tork ne olabilir sizce? Bunun yakışa ve ivmelenmeye ne kadar etkisi olur? yani yapıldıgına değecek bir değere ulaşır mıyız? 18jant kullanmaya başladım ***** havaların iyi olması ile, bu hantallıgı almasını umuyorum...

ayırca Ankara da ikamet ediyorum, adres gösterilecek bir yer de sormak isterım...Selamlar

Eyup Duygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Megane coupe 105lık motor güzel gücler cıkıyor sen ne ıstersen o kadar olur.

downpipe yazılım ıle 150 hp olan araclar var.hantallık vss hepsıde kaybolur
    DynoDynamics in Ecutuned

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)