User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
73 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Dr.Ecu 1.6 TDI İncelemesi

cXe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay arkadaş son video da 0-100 nü ölçmek için yırttım kendimi, gösterge panelinde ki koca dijital hız göstergesini unutmuşum

ayrıca ustalarımızın yukarıdaki yazıları için ayrıca teşekkür ederim önemli bilgiler var şahsen o silikon olayı daha önce başıma geldiği için bir kez tecrübe etmiş oldum şimdi de bir nebze olsun izlenecek yolu öğrenmiş olduk tamire gittiğimizde ustaların işine daha çok karışırız artık
    Alıntı mehmet767 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim bence maf sensörü yada westgate.
    Alıntı capri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aracta ikiside yok ama

FAGE12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah bariz fark ortada kazasız belasız
    Birgün Ölürsem Tabutumu 4kişi Taşıyacak Yaa. Öndekiler 1.60 Boylarında, Arkadakiler 1.90boylarında Olsun. Maksat Ön Biraz Basık Dursun

Jehuty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yukarıda yazılanlardan sonra keşke Garantiyi uzatmasaydım diyorum..

jakkabo
    Misafir
    polo 6R 1.6 tdi kullanıcısıyım. ecufast yaptırmayı düşünüyorum. birkaç sorum olacak
    1.forumda araştırdım ancak bu konuyla ilgili bilgi bulamadım. araç muayenesinde problem çıkarmı.
    2.arabam ilk çalıştırmada yada seyir halinde motor sesinde farklılık olurmu?

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    1)Muayene ile hiçbir bağlantısı yok bu olayın problem çıkmaz.

2) Seste de bir farklılık oluşmuyor.
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

F.Dogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ekibin ellerine sağlık
    "Ve her millet, icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır."

jakkabo
    Misafir
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1)Muayene ile hiçbir bağlantısı yok bu olayın problem çıkmaz.

2) Seste de bir farklılık oluşmuyor.
    teşekkürler baran. aracın başarılı allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah hayırlı olsun

mfk1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guzel degerler yazilim zaten boyle yapilmali log felan alinarak gule gule binin.

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mfk1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Guzel degerler yazilim zaten boyle yapilmali log felan alinarak gule gule binin.
    Konu 3 sene öncesi malesef araç satıldı
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu 3 senelik olsa da yapılan isin ozu bu simdi millet duman ata ata sen gecerdin ben gecerdin derdine dusmus yazilim nasil arac saglikli mi diyen yok teknik sorulara cevap veren de pek kalmamis.

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni nesil vag grubu tüm 1.6 tdı lar 105 hp den 140 a çıkar. Fazlası olur ama alper abi bu şekilde yapıyor. Ben kayseri bayisi olarak 20 kadar yaptıysam hepsi sorunsuz ve memnun kullanıyorlar. Bilindik firmaların dışında aracınızı elleştirmeyin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ister istemez mennun kalinir 1.6 tdi 2.0 tdi a donusuyor ama motorun icinde ne olup bitiyor biraz ben onunla ilgiliniyorum.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni nesil vag grubu tüm 1.6 tdı lar 105 hp den 140 a çıkar. Fazlası olur ama alper abi bu şekilde yapıyor. Ben kayseri bayisi olarak 20 kadar yaptıysam hepsi sorunsuz ve memnun kullanıyorlar. Bilindik firmaların dışında aracınızı elleştirmeyin
    yalnız atladığın bir durum söz konusu aracı biz yaptık ecufast değil konu tarihine bakarsan demek istediğimi anlarsın.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende biz yaptık demedim ki zaten . Ortada siz-biz durumuda yok bana göre zaten. ben tech üyesi olarak yorum yaptım, karar verirse zaten dr.ecu ya gider.
    ticari bi yorum değil yani abi.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı LnchCntrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende biz yaptık demedim ki zaten . Ortada siz-biz durumuda yok bana göre zaten. ben tech üyesi olarak yorum yaptım, karar verirse zaten dr.ecu ya gider.
    ticari bi yorum değil yani abi.
    hemşerim bende kayseriliyimde uyanıklıgın anlamı yok bayi oldugunun reklamını düpedüz yapıyosun ,alper abinin reklamını yapıyosun,sonra da kuzenım yazmış der gibi ticari bir yorum değildir diyosun.

başladım zaten yavaştan geçmiş konuları uçurmaya.

neyse sağlıcakla kal hayırlı işler.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kurum ve yazılım ile ilgili arkadaşlar yanlış anlamayın ama bazı yorumlar en azından benim mantığım ile biraz yanlış.

dediğim gibi bu şahsi fikrim ve aslında son 6-7 aydada fikrimi doğrulayın birden çok tecrübede edindim yine doğrulayanda birçok forumda deneyim yaşayanda okudum.

1) bir dizel araç kurumu kara dumandan dolayı üretir ve bunun ana sebebi Zengin karışım / yakılamayan mazottur.

2) bu kara duman / kurum sizin sadece egr valfiniz yada dpfnizi tıkamaz ve sadece bunları iptal ederek işi çözmüş olmazsınız.

kara duman ilk etapta yanma odasında tam silindirin sıkıştırdığı ve yakıtı patlatığı noktada oluşur burada ilk yanma odasında kuruma sebeb olur, valfleri sarar, enjektör uçlarına yapışır buda zamanla doğru püskürtemeyen enjektör demektir.

sonra yanma odasından çıkarak en ama en kritik (özelliklede geometrik turbolu araçlarda) olan turbonuzun kanatlarına yapışır.
    aranızdan biraz bilgili ve teknik olanlarınız görmüştür yazılım bile yapılmamış araçlardaki geometrik turbolar bile kara dumandan dolayı kurum ile sıkışıyor kanatları işlevini yitiriyor.

açıkçası bana sorarsanız yazılımın limiti kara dumanın belli bir çıktığı oran olmalı ki motor kurum bağlanmasın turbo,egr,dpf,valfler,enjektörler,emme manifoldu kurum bağlamasın.

o sebebtenmidir bilmiyorum ama daha az önce başka bir konuda yazılımcı bir arkadaşımızın 105 1.6 tdiları 140hpde bıraktığını okduum ve inanın takdir ettim çünkü maalesef yazılım piyasası iyiyiden iyiye rekabetçilikten dolayı saçmalamış durumda.

geçmişte birebir aynı motor,aynı sıkıştırma oranı,aynı enjektör,aynı pompa ile satılan 1.5 dci 86lıklara yazılım yapılırken 105hp yazılım yapılırken ve bu rakamlarda egsozundan az azda olsa duman atarken, 110hpde traktör gibi duman atarken

şimdiki Euro 5 birebir (%95, emisyon egr ve dpf hariç) aynı motor olan 1.5 dci 90lıklar yazılım ile 120 hatta 125hpye çıkartılıyor ve kulanıcı egsozundan duman çıkmayınca (çünkü tüm dumanı dpf yutuyor) yazılımı/motoru sağlıklı sanıyor ama belli bir süre/mesafe sonra sorunlar çıkıyor ortaya.

bunun tamamen sebebi rekabetçilik, A firması 1.5dci 90 için 110hp yazılım yapıyor 850tl sonra egsoztan duman çıkmadığını bilerek ve sorun çıksa bile 40bin km sonra olacağını bilerek (atıyorum burasını) B firması 120hpyi 750tl diyor akabinde bütün piyasa bunu şart koşuyor ya ama işte ali abim 120hp yapabiliyor onun işi kral o bu işin ehli/adamı.

ya beyler bunun hepi topu enjektör püskürtme basıncı,püskürtme süresi ve turbo basıncı ve o bile değil hatta artık, adamlar bir harita yapıyor hollandada (mesela) ve bayiilere web üzerinden haritayı gönderiyor o bayiide size yüklüyor özetle ecu sökmek takmak orası el işçiliği ve emek var ona kabul ama inanın gerisi son derece basit büyütmeyin gözünüzde.

yani sanmayınki A firmasındaki Ali'de sihirli değnek var,tecrübesi sayesinde vs yapıyor size o extra 5hpyi , burada 5hp fazla alıyorsanız bunu size B firmasıda vaad edebilirdi ama yapmak istemedi yoksa A'da B'dede turbo,enjektörler,pompa aynı ve limit sınırlarıda aynı tek fark kimin vanayı nereye kadar açıp cesaret ettiği.

açıkçası 1.6 tdi 105lik içinki genelde 105 diye geçse bile aslında genelde stock dynoda 112-114hp veren bu motora 140hp sınır koyan arkadaşı takdir ediyorum çünkü tamda Euro 4- Euro 5 öncesi motorlardaki yazılımın yapılıp duman çıkartmaya başladığı limit olan %23 artışa resmen birebir denk geliyorki muhtemelen bu motor içinde tam dumansız olduğu ve artınca duman çıkartmaya başladığı limittir diye düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.K Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hemşerim bende kayseriliyimde uyanıklıgın anlamı yok bayi oldugunun reklamını düpedüz yapıyosun ,alper abinin reklamını yapıyosun,sonra da kuzenım yazmış der gibi ticari bir yorum değildir diyosun.

başladım zaten yavaştan geçmiş konuları uçurmaya.

neyse sağlıcakla kal hayırlı işler.
    Nasıl bir kar elde ederim diye tech e geldim. Müşteri toplıcam. Doğru yer demi ?

Evet bayiyim, bir önce ki yorumda bilgi istiyorum demiş bende bilgi vermeye çalıştım bayi olduğumu söylememde de bi sakınca görmedim.

Açıkçası dr.ecu & ecufast ayrılığı beni ilgilendirmiyor elimi dahi sıkmadın tanışmıyoruz uyanıklık felan yapmıyorum . sözlerine dikkat et abi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kurum ve yazılım ile ilgili arkadaşlar yanlış anlamayın ama bazı yorumlar en azından benim mantığım ile biraz yanlış.

dediğim gibi bu şahsi fikrim ve aslında son 6-7 aydada fikrimi doğrulayın birden çok tecrübede edindim yine doğrulayanda birçok forumda deneyim yaşayanda okudum.

1) bir dizel araç kurumu kara dumandan dolayı üretir ve bunun ana sebebi Zengin karışım / yakılamayan mazottur.

2) bu kara duman / kurum sizin sadece egr valfiniz yada dpfnizi tıkamaz ve sadece bunları iptal ederek işi çözmüş olmazsınız.

kara duman ilk etapta yanma odasında tam silindirin sıkıştırdığı ve yakıtı patlatığı noktada oluşur burada ilk yanma odasında kuruma sebeb olur, valfleri sarar, enjektör uçlarına yapışır buda zamanla doğru püskürtemeyen enjektör demektir.

sonra yanma odasından çıkarak en ama en kritik (özelliklede geometrik turbolu araçlarda) olan turbonuzun kanatlarına yapışır.
    aranızdan biraz bilgili ve teknik olanlarınız görmüştür yazılım bile yapılmamış araçlardaki geometrik turbolar bile kara dumandan dolayı kurum ile sıkışıyor kanatları işlevini yitiriyor.

açıkçası bana sorarsanız yazılımın limiti kara dumanın belli bir çıktığı oran olmalı ki motor kurum bağlanmasın turbo,egr,dpf,valfler,enjektörler,emme manifoldu kurum bağlamasın.

o sebebtenmidir bilmiyorum ama daha az önce başka bir konuda yazılımcı bir arkadaşımızın 105 1.6 tdiları 140hpde bıraktığını okduum ve inanın takdir ettim çünkü maalesef yazılım piyasası iyiyiden iyiye rekabetçilikten dolayı saçmalamış durumda.

geçmişte birebir aynı motor,aynı sıkıştırma oranı,aynı enjektör,aynı pompa ile satılan 1.5 dci 86lıklara yazılım yapılırken 105hp yazılım yapılırken ve bu rakamlarda egsozundan az azda olsa duman atarken, 110hpde traktör gibi duman atarken

şimdiki Euro 5 birebir (%95, emisyon egr ve dpf hariç) aynı motor olan 1.5 dci 90lıklar yazılım ile 120 hatta 125hpye çıkartılıyor ve kulanıcı egsozundan duman çıkmayınca (çünkü tüm dumanı dpf yutuyor) yazılımı/motoru sağlıklı sanıyor ama belli bir süre/mesafe sonra sorunlar çıkıyor ortaya.

bunun tamamen sebebi rekabetçilik, A firması 1.5dci 90 için 110hp yazılım yapıyor 850tl sonra egsoztan duman çıkmadığını bilerek ve sorun çıksa bile 40bin km sonra olacağını bilerek (atıyorum burasını) B firması 120hpyi 750tl diyor akabinde bütün piyasa bunu şart koşuyor ya ama işte ali abim 120hp yapabiliyor onun işi kral o bu işin ehli/adamı.

ya beyler bunun hepi topu enjektör püskürtme basıncı,püskürtme süresi ve turbo basıncı ve o bile değil hatta artık, adamlar bir harita yapıyor hollandada (mesela) ve bayiilere web üzerinden haritayı gönderiyor o bayiide size yüklüyor özetle ecu sökmek takmak orası el işçiliği ve emek var ona kabul ama inanın gerisi son derece basit büyütmeyin gözünüzde.

yani sanmayınki A firmasındaki Ali'de sihirli değnek var,tecrübesi sayesinde vs yapıyor size o extra 5hpyi , burada 5hp fazla alıyorsanız bunu size B firmasıda vaad edebilirdi ama yapmak istemedi yoksa A'da B'dede turbo,enjektörler,pompa aynı ve limit sınırlarıda aynı tek fark kimin vanayı nereye kadar açıp cesaret ettiği.

açıkçası 1.6 tdi 105lik içinki genelde 105 diye geçse bile aslında genelde stock dynoda 112-114hp veren bu motora 140hp sınır koyan arkadaşı takdir ediyorum çünkü tamda Euro 4- Euro 5 öncesi motorlardaki yazılımın yapılıp duman çıkartmaya başladığı limit olan %23 artışa resmen birebir denk geliyorki muhtemelen bu motor içinde tam dumansız olduğu ve artınca duman çıkartmaya başladığı limittir diye düşünüyorum.
    Tamamen size katilmak ile birlik de kendini ispatlamis custom yazilim yapan arkadaslarinda duman atmama sartini ilke etmesi lazim musteri istesin dursun yazik gunah o kadar salinimin cevreye gonderilmesi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)