ne turu? anlamadım valla=)
yapıcak bişey yokki:D stok halde ekonomi kasıyorum artık 5.0 ortalamayla geziyorum :D
Printable View
Dyno ücretsiz mi paşaoğlunda Yusuf abi ?
Turkceyi dogru kullanamadik. Bana arac kalmadi. Ali Ergun le artik denesiriz.
yusuf hocam erenin arabasını boşver şimdi.. şu meşhur 200 lük ceed ile gelin ankaraya misafirimiz olun.. erhanın dynoda ölçelim.. 200 hp çıkarsa mazot masrafı bana ait.. çıkmazsa birşey istemeyeceğim.. :)
zaten mazot masrafı birşey tutmaz; senin yazdığına göre 3-4 lt birşey yakar uzun yolda.. 800 km'de (gidiş dönüş) 32 litre mazot parası bana ait.. ben inanmıyorum 200 hp değil o ceed.. kıvırmadan bak direk yazıyorum.. 200 hp değil.. :)
olmadı bu şimdi.. teklif benden.. 200 hp lik araba rakım farkından kaç çıkacak? hadi 190 çıksın razıyım.. hem benim yerime buğra denemiş işte.. 130 hp arabası ile 166 dediğiniz ceedlerle yürümüş.. başka deneyenler de olmuş.. aradaki çok hp farklarına rağmen 1 boy zor geçebilmişsiniz.. neyse ben yatıyorum iyi geceler..
Soner abi ibiza cuprayı geçmiş daha konuşacak bişey yok bence :D maşallah cidden stok turbo dımı araç kesinlikle ? hybrıd yada turbocuda herhangi bi işlem görmedi ?
Dynosu 166 olan ceedle buğra denediği gün bende ordaydım ,
buğrada 19 jant vardı ceed de yanılmıyorsam 17 jant vardı yada 16 onu tam hatırlayamıyorum ben çok fark olur deneme kanka boşuna stock halde dedim çıktılar denemeye , geldiler 200 üstü 2 boy önümde dedi .
Kısaca şöyle söyliyim megane ın şuanki gücünü bilsem ki dynoda 125 - 130 hp civarı çıkıyor o zaman paşağolu dyno fazla ölçüyo derim ama şuan megane ın gücünü bilmiyoruz , megane ı dynoya çıkardıktan sonra belli olur herşey .
Gerçi eyüple denedikten sonra 160 hp arabayla bile nası olduğunu görmüş olduk. :)
birisi sarı mı dedi :)
Cuma -ctesi gecesi için güncelleyelim konuyu :)
dizele göre güzel veriler
tamamdır :) kamera- vantuz vs gibi bişeylerin var mı hacı?
Aypon ayagi var. Bagliyoruz super cekiyor. Hesap makinalarindan iyi.
yer saat bekliyorum.
arabamda intercooler ve eksoz var extradan
buyuk turboya gecmeden arabamı görmek istiyorum.
saygılar. :)
Bende geliyorum :)
Bizim aracta orada olacak....
hocam merak ettiğim konu, volandan sonra ne tarz değişiklikler oldu ? Değiştirmenize değdi mi yani :)
Butun pasaoglu geliyo masaallah:)
İnşallah yarın hava güzel olur :)
Cuma-cumartesi-pazar hava 10-15 derece araliginda, tamamen kuru. Hadi iyisiniz :)
benim bildiğim bu motorlar 150hp civarı olunca baskı problemi yaşıyor, sabitleme bunun için yapılıyor ama acaba gerçekten işe yarıyor mu :)
ekleme: ayrıca cooler veya büyük turbo yokken neden bu yolu tercih ettiniz ? Benim aracım 145hp civarında ama henüz baskı sorunu yaşamıyorum çok şükür :)
Buğra biz geliriz sorun yok maksat deneme olsun :)
Farklar şöyle; aracın üstündeki volan ve debriyaj kötü durumdaysa ilk taktığında araba daha net tepkiler veriyor gibi geliyor aslında da öyle ama sabit olduğu için yeni olduğu için durum bu şekilde, oynar göbekli de taksanız yeniyken daha hızlı tepki veriyor. Sabitte bu tepkiyi hiç kaybetmiyoruz öyle bir güzellik var.
Kalkışlar sabit volanla hafif titreşimli oluyor, engelleyemiyorsunuz.
Debriyaj pedalı yumuşuyor.
Arabayı kapatırken volandan kuş ötmüyor:)
Araba modifiye değil ama eminim modifiyeli olsa kaçırma problemi olmaz.
Bir daha volan masrafı yok:)
307'de yan sanayi, torna işi ürünler kullanmanıza gerek yok 1.6 hdi 90hp olanın volanı sabit sıfır veya çıkma alıp, 90hp'nin baskı balatası ile takabilirsiniz.Hatta çıkma baskı balatada alıp direk organik bir debriyaj yapabilirsiniz(bilye vs yenilersiniz tek olarak satılıyor)
Ama şuan volan sağlamsa bozulmadan değiştirmeyi gerektirecek bir husus değil 'bence'
Kimseden ses yok gelenler yazsın :)