bu soruları serdara cevaplatmakta olmaz kardeşim adam uzay teknolojisi kullanıyor

ben dizelden onun kadar anlasam bende kenara çekilirdim sadece çözülemez denen yerde devreye girerdim..
ben acemi dizelci olarak bildiğim kadarıyla yardımcı olayım size..
1) kışın soğuk havaları saymazsak normal şartlarda dip gazda mavi duman görürseniz tırsabilirsiniz. hafif atılan beyaz su buharı dizel araçlarda çok belli olmaz (standart yazılımda bile yakıt beyazı öldürecek kadar siyah dumanlı olduğundan)
2) motorun bitik olmasıyla alakası yok dizel yakıt benzine göre daha kalındır ve ateşlemeyle değil patlatma ile enerji dönüşümü sağlar.
3) korkulacak bir durum yok olay yazılımcı arkadaşın parmaklarında bitiyor. o yakıt haritasında yakıt değerlerini ne kadar zıplatırsa o kadar duman atarsınız.
4) araçtan araca değişir. E350 cdi şakırtılı çalışıyorsa sıkıntı vardır ama 1.4 68lik tdci fiestalar yada bizim 3 silindir ibizalar için olağan bi durum. yine sebebi ateşleme yerine yüksek sıkıştırma altında patlama ile hareket gerçekleşmesi.
5) değişik sebepleri olabilir fakat ilk akla gelen conta yanığından dolayı yakıt ile su karıştığıdır.
6) iş yine yazılımcıda yada eski tip kara düzen dizelse pompa ayarını yapan kişide biter. aşırı yükleme diye bişey yoktur. her turbonun pompanın enjektörün limit değerleri üç aşağı beş yukarı bellidir.