User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
65 sonuçtan 58 ile 65 arası

Konu: Sonata CRDI sıkıştırınca güçten düşme

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arizanin bir surekliligi olsa her yerde cozulur. Ama ayda yilda bir denk geliyor..

Bu arada bende aracta dpf oldugunu bilmiyordum... Allahtan bir ariza yasamadim.

Kazasiz belasiz kullanin insallah..Satali 2 sene den fazla oldu halen ozlerim, yolda gordugum zaman ic geciririm. Sonata yerine passat kullaniyoruz suanda 2 aracin alakasi yok.. Sonata resmen mercedes gibi birsey.

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bu ara eskisi kadar sık olmasada yapıyor.Yapmadığı zaman performans şahane.Bende analmadım.Bayram öncesi bi sensör daha değiştirdik , aynen devam.Deneye yanıla bulunucak inşallah.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı bomonti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arizanin bir surekliligi olsa her yerde cozulur. Ama ayda yilda bir denk geliyor..

Bu arada bende aracta dpf oldugunu bilmiyordum... Allahtan bir ariza yasamadim.

Kazasiz belasiz kullanin insallah..Satali 2 sene den fazla oldu halen ozlerim, yolda gordugum zaman ic geciririm. Sonata yerine passat kullaniyoruz suanda 2 aracin alakasi yok.. Sonata resmen mercedes gibi birsey.
    Sonatayı fazla sürmüyorum esasen sadece uzun yol ve özel birileri gelirse havalanından falan almaya kullanıyorum çoğu vakit yatıyor.. ama güzel işde sizin gibi sürenler biliyor aracın ne olduğunuda sürmeyen bilmeyen adam hele birazda bilgisiz ise hyundai mi diyor direk kafasındaki getz accent imajı ile sonatayı bir tutuyor burun kıvırıyor.. ben iplemiyorumda aracın hakkı çok yeniyor ona üzülüyorum.. dediğiniz gibi mercedes kıvamında araç..

Bizim sülalede şirkettede cls de var s kasada var e kasada var a6 da var bende esasen hep almandan gittim şimdiye kadar mercedes w210 avangarthe vardı onu sattım s40 yapdım onu sattım vectra aldım vectranın makyajlısı çıkdı onu aldım arada bir passat aldım 6 ay kadar a5 coupe 1.8 aldım e90 3.20d vardı o sıra aynı zamanlar bu sonatayıda aldım.. bunu yazmamın sebebi araba görmemiş biri değilim sonatayı ondan övmüyorum.. hepsini sattım ama sonata hala elimde duruyor konforlu rahat araba işçilik malzeme kalitesi iyi yolda fazla olan bir araçda değil oda hoşuma gidiyor sıradışı bazen yolda giderken bazı insanların bakdığını görüyorum..

sanırım bir port polish + dpf iptal + egr iptal +chip ile 210 beygir veya daha üstünü görür gibime geliyor bayada seri olur D ve E segmentinde 2.0 dizel klassmanında kafa tutmıycağı araç kalmaz.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi bu arada yazmayı unuttum face den , ankaraya gidiş 7.1 olan tüketim dönüşte 6.2 ye kadar indi.Uzun yol sakinde cidden çok az yakıyo kilo ve şanzumana ramen.Ama şehir içi felaket.Yarı depo gitti üç günde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sen niye arabayı servise sokmuyorsun

sen arabayı aldığında o araba zaten baya bir bakımsızdı gene sen adam ettin..
    bana ilk aldığında sahibi araçda zincirli triger var bunda triger değişimine gerek yok dediğinde anlamışdım yaw insan hiçmi kaputu açmaz silecek suyunu koymak için bile orda kocaman triger kayışı görünüyor
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sorma valla birazdaha satmasalar kucaklıycaklarmış bişeyleri.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bu crdi motorlar sağlamlık konusunda taş gibi kucaklatmıyor kolay kolayda kucaklatmışdan betere çeviriyor bakımsızı yakışı ile böyle sendeki gibi incik boncuk bulunamayan sorunları ile

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sonatayı fazla sürmüyorum esasen sadece uzun yol ve özel birileri gelirse havalanından falan almaya kullanıyorum çoğu vakit yatıyor.. ama güzel işde sizin gibi sürenler biliyor aracın ne olduğunuda sürmeyen bilmeyen adam hele birazda bilgisiz ise hyundai mi diyor direk kafasındaki getz accent imajı ile sonatayı bir tutuyor burun kıvırıyor.. ben iplemiyorumda aracın hakkı çok yeniyor ona üzülüyorum.. dediğiniz gibi mercedes kıvamında araç..

Bizim sülalede şirkettede cls de var s kasada var e kasada var a6 da var bende esasen hep almandan gittim şimdiye kadar mercedes w210 avangarthe vardı onu sattım s40 yapdım onu sattım vectra aldım vectranın makyajlısı çıkdı onu aldım arada bir passat aldım 6 ay kadar a5 coupe 1.8 aldım e90 3.20d vardı o sıra aynı zamanlar bu sonatayıda aldım.. bunu yazmamın sebebi araba görmemiş biri değilim sonatayı ondan övmüyorum.. hepsini sattım ama sonata hala elimde duruyor konforlu rahat araba işçilik malzeme kalitesi iyi yolda fazla olan bir araçda değil oda hoşuma gidiyor sıradışı bazen yolda giderken bazı insanların bakdığını görüyorum..

sanırım bir port polish + dpf iptal + egr iptal +chip ile 210 beygir veya daha üstünü görür gibime geliyor bayada seri olur D ve E segmentinde 2.0 dizel klassmanında kafa tutmıycağı araç kalmaz.
    ÖHÖM ÖHÖM..

Senin kadar olmasa da ben de araba gormemis birisi degilim canim hic birsey yapamazsak shoowroom da goruyoruz. Onu da yapamazsak yolda goruyoruz youtube da izliyoruz. Ben de S class muamelesi yapmadim zaten sadece sonata hakkinda nacizhane fikrimi beyan ettim.

O kadar araca sahip olduktan sonra da sende haklisin, tabiri caizse attan in essege bin olmus senin olay. O da garip.

Yalniz D segmentinde dengi bir arac goremiyorum zira tam bir f/p araci hic olmazsa konforu var. Tabi premium sinifi tenzih ederim. Biz tam 200k km de sattik 3000k rpm de kesme haricinde hic bir sorun yasamadik, oteki yandan hemen akabinde gelen 0 aldigimiz araclar buna sirket araclari da dahil burnumuzu mok tan cikartmadi ehh buda 1 kere daha takdir etmeme sebep oldu.

Performans konusuna gelecek olursak sonata 2lt dizel gibi giden bir arac kesinlikle degil, ozellikle sehir ici performansli kullanimda 1.4 bir arac bile kedi fare muhabbeti yapabilir. Sebebi cok acik 1688kg bos agirli var. Dolayisi ile en azindan yazilim + egr iptali sart ki, bu sekilde 170hp 360nm gucler elde edilebiliyor.

Bu uygulamayla aynen denildigi gibi sehir ici tuketimi en az 1lt dusurur, bununla beraber biraz daha hareketlenecegi icin daha keyifli bir arac haline gelir. Diye dusunmekteyim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)