User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
26 sonuçtan 20 ile 26 arası

Konu: pd130 turbo değişimi hakkında bilgi ricası

Omak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana kalırsa revizyonla uğraşma ben zamanında çok uğraştım asz motorda
    sana tavsiyem aracın orjinal turbosu ne ise onun aynısından alıp taktırman

bunun yanında orjinal veya başka hangi turboyu takarsan tak turbo yağ borularının 2 sinide oem olarak değiştir kesinlikle ama kesinlikle çok büyük para değil bu arada.

pd160 ın turbosu için intercooler boruların girişleri uymayabilir.
    e60 535d & THE A45 AMG

Onur1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya Kadir arkadaşımızın hoşgörüsüne sığınarak konusunun başlığı altında bir şey sormak isterim,
    1.9 Cdti motorun turbosundan bugün yağ geldiğini farkettik bakım sırasında, turbo emme kısmından dışarı yağ veriyor. Servis değişmesi en sağlıklısı çünkü 2 kere tamir oldu dedi. Gittiği yere kadar kullanmak mı mantıklı yoksa kompe bozulmadan değiştirmek mi? Bir çözümü var mıdır bu işin yenisini almak dışında ilk etapta?
    Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende konuya genel olarak cevap vereyim. son olarak topkapı güney turboda tamir ettirdik orjinal parçalarla 250 km dir kullanıyoruz bunun bir çok km si gazlayarak dip gaz kullandım turboyu görmek açısından, şuan için çok şükür bi sıkıntı yok zaten olunca 100 km olmadan kendini belli ediyordu. bu hafta sonu aklımda bir operasyon var ondan sonra emin olup daha önceki tamir eden yeri şahin turbo rektefiyeyide rezil edicem buda ayrı parantez olsun. kısacası onur güney turboda maliyet çok tutmuyor. orda yaptır derim. benim sıfır turbo 1400 tl idi 300 e yaptırdım bana mantıklı geldi çünkü. senin turbo daha ucuzsa onuda sen düşün artık.sen bi git oraya uğra hüseyin abi zaten yapılır yapılmaz söyler. orda sanayidede bir yere söktürürsün oda 100 tl alır. hüseyin abiyede selam söyle mavi passatın sana selamı var canavar gibi olmuş de kısa zamanda onuda arayacağım teşekkür için

bu arada ausch biz takarken hortumların hepsini güzelce kontrol ettik bı sıkıntı olmadığından değiştirdik.

Onur1984 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kadir sağol bilgi ve referans için. Bizim turbo da en kötü 1000-1200 vardır herhalde. Belirtmeyi unuttum egsoz manifoldu da çatlakmış ve sıfır turbo alırsak o da yenilenmiş olacakmış. Güney turboyu araştırıyorum teşekkür ederim, sonra dumanlaşacağız daha senle : ))
    Dünya malı dünyada kalacak, bu kapışma neden...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Manifold olayini bilemicem manifold ayri satiliyodur belki onuda sorarsin telefonda huseyin abiye.sen al arabayi gel pendik tarafina cuma aksamindan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onur1984 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadir sağol bilgi ve referans için. Bizim turbo da en kötü 1000-1200 vardır herhalde. Belirtmeyi unuttum egsoz manifoldu da çatlakmış ve sıfır turbo alırsak o da yenilenmiş olacakmış. Güney turboyu araştırıyorum teşekkür ederim, sonra dumanlaşacağız daha senle : ))
    tam olarak bilmiyorum ama manifoldla beraber olan turbolardansa aslında değişsen hiçte fena olmaz manifold tamiri nasıl yapılır kim yapar sağlıklı olur mu? gibi sorularla karşılaşacaksın.turbonun kodunu öğrenip 0 fiyat alıp ona göre fikir alışverişi yapmak daha mantıklı olur şuan için.

Birde güney turboyu düşünürsen eğer,orda sanayide kendi aracının servisine gitmeni tavsiye ediyorum.Anlaşmalı olduğu hemen altındaki dükkan her marka modele baktığı için pek işin ehli değil yani..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi konuya başlıyorum. mevzuyu bilen arkadaşlar var. pendik şahin turboya burdan bir arkadasın referansı ile gittim( arkadaşın hiç bir suçu yok tabiki çünkü kendi hiç ford turbolarında sorun yaşamamış) neyse tamir ettiler pal değişti tamir kiti değişti taktık 50 km olmadan balans yaptı tekrardan sonrada egzosa yağ verdi. söktük montaj parası bana girdi. bidaha yaptılar ne yaptılar bilmiyorum bu seferde yine balans başladı yolda bide çok güzel gaz kesti araba...gittim öyle böyle parayı geri aldım. sonrasında güney turbo topkapıya gittim ordan geri aldığım para ile güney turboda hem pal değişti hem tamir takımı hemde sökme takmayı hallettim cebimdede param kalmıştı.

soldaki orjinal pal sağdaki kısa süre kullanılan pal.

aslında ben kullanılan malzemeden şüpelendim çakma falanmı kullandılar diyede bugün bostancıda imamoğlu turboya gösterdim yeni parça falan dedi. eğer çakma pal olaydı ozaman rezil edicektim onlarıda kurtardılar. kısacası stok turboda belki yapıyolardır ama chipli aracınkini beceremediler sizinde bilginiz olsun. hüseyin abi favorim artık

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)